« Върни се назад Публикувано на 22.08.2019 / 11:18

РОДНИТЕ СПЕЦ.СЛУЖБИ „ПРОСПАХА“ ОРЦЕ КАМЧЕВ НА ЯХТАТА СИ ВЪВ ВАРНЕНСКОТО ПРИСТАНИЩЕ, ДОКАТО КИПИ АФЕРАТА „РЕКЕТ“ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

ОРЦЕ КАМЧЕВВчера в Северна Македония бе арестувана шефката на Специализираната прокуратура Катица Янева по искане на държавната прокуратура по аферата “Рекет”.

В аферата „Рекет“ лъсна, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група, е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски – Боки 13 и Зоран Милевски – Зоки Кичеец. Те му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. В изтеклите записи покрай аферата, Йовановски и Милевскитвърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на шефката на Специализираната прокуратура Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на България в Македония, но тамошните власти се възпротивиха. А нашите власти тихомълком се изсулиха и отеглиха кандидатурата му.

Пълно безумие бе българските власти да издигат Орце Камчев за почетен консул, след като той е разследван от Специализираната прокуратура в Скопие за корупция и пране на пари. Което само доказва, че в Бълария или няма изобщо спец.служби или са напълно пробити в полза не нечии интереси.

В същото време, докато българските власти залагат на Орце Камчев, в Македониая разследват дали компаниите “Орка спорт” и “Орка текстил”, част от “Орка холдинг”, създадени още от бащата на Орце – покойния вече Илия Камчев, не са фалирани умишлено, за да се укрият данъци, а през офшорни компании в Швейцария средствата върнати обратно в Северна Македония.

Пред „Свободна Европа“  българските служби заявяват, че следят случая с Камчев, но официалният отговор от ДАНС бил: “Без коментар”.

И понеже българските служби следели случая с Орце Камчев, АФЕРА е длъжна да информира същите тия спец.служби, че докато те „следят“ случая, а в Северна Македония кипи аферата „Рекет“, Орце Камчев си почива в пълна кондиция на яхта във … варненското пристанище!

Хубаво е българските спец. служби да се сетят да проверят на кого е яхтата – лична ли на Орце Камчев, или на фирмата му „Орка холдинг“.

Още по-хубаво е да проверят и Морска администрация наясно ли е с акостиралата яхта, знае ли, не знае ли, и знаят ли изобщо, и ако не – защо българските спец.служби отново се правят, че са за … лимонада…

Afera.bg

«