« Върни се назад Публикувано на 13.06.2014 / 20:51

Родната Цацаратура пак забърка шедьоври. И Главният цацаратор да спре да прави услуги!

 

Цял ден ме облъчват разни медии с информация за арести и обиски. Уж по проверката за организирана престъпна група, възложена от прокуратурата, пък накрая ме уведомиха, че някои си Христов, Върбанов и Методиев са прибрани в ареста, защото щели да убиват депутата Д.П. Новите „килъри“ демек. Реших да се поразровя из наличната информация, за да видя какви пак ги е забъркала родната Цацаратура и , разбира се , пак шедьоври!

Повдигнали обвинение за опит за убийство, защото деянието им (пише в постановлението за привличане) е останало недовършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им от органите на МВР. И затова са подигнали обвинение по чл. 116 във вр. с чл. 18 НК.

По-нататък обаче се разяснява, че тримата искали да убият Д.П. през м. Май, който беше преди 13 дни.

Някой да е чул тогава да е пуцано, гърмяно, взривявано или нещо друго подбно срещу депутата. Не! Значи не е имало опит за убийство!

Затова започна да се промъква версията, че се касае за „подготовка за убийство“ или както е правния термин „приготовление“.

Разликата( най-общо казано) е, че при приготовлението деянието не е започнало, а при опита е започнало изпълнението на умишленото престъпление.

Това се учи първи семестър, трети курс в юридическите факултети, дори в и тези, които са завършили цацараторите от СГП.
Пълна мистификация, в стила, който упорито се налага от година и нещо в Цацаратурата – правен нихилизъм.
Днес видях, че всички полицай, които управляват служебни автомобили, ще минават на проверовъчен изпит за шофьори. Не е лошо и цацараторите, които работят по досъдебни производства да минат на проверовъчен изпит по наказателно право!
А, да! И Главният цацаратор да спре да прави услуги!

 

Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура

«