« Върни се назад Публикувано на 11.10.2014 / 10:39

РОБЕРТО САВИАНО: ИТАЛИЯ Е ДЕМОКРАЦИЯ С МАФИЯ ВЪТРЕ. БЪЛГАРИЯ Е МАФИЯ С ДЕМОКРАЦИЯ ВЪТРЕ.

Роберто Савиано„Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре. Калабрийците се снабдяват с кокаин по собствени канали – със стока от българите. Защото българската мафия бе закупила такова количество кокаин, че бе в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци. Брендо е единствен, който знае как се осъществява трафикът на българската мафия в Италия. Първите наркотрафиканти се раждат в социалистическа България, която продава кокаин като стратегия за отравяне на Запада. Така че аз мисля, че всичко това в Италия, Европа, е от много подценяваното отношение на България. И една безкрайна корупция, която пречи на страната да се развива, да привлича големи чуждестранни инвестиции.

Впечатли ме и разследването срещу Станимир Флоров, защото това е типично за страните, където демокрацията не е напълно установена. Разследване срещу него за контакти с мафиотския свят показва, че има една част от България, която се противопоставя – в противен случай тези истории не биха излезли наяве. И в това отношение имам надежда.
Иска ми се да кажа на българските журналисти – да казват истината, но да не го правят сами. България може да стане част от Европа“, заяви пред Даниела Тренчева по Нова телевизия Роберто Савиано – италиански журналист, осъден на смърт от италианската мафия заради романа си „Гомор“.
АФЕРА в продължение на година изнася факти как италианските ченгета са били напълно наясно с чадъра опънат над Брендо от Флоров, Цветанов и Борисов и именно поради тази причина търсеха контакти с бивши служители на МВР, които са работели по Брендо в Италия преди „топ” „спец”овете на ГЕРБ.
Afera.bg

«