« Върни се назад Публикувано на 18.03.2023 / 20:55

РИБАРСКИТЕ МРЕЖИ НА ЗЕМЕДЕЛСКОТО ГУРУ НА РАДЕВ – ЯВОР ГЕЧЕВ

Докато ходи по телевизиите да спасява цените на храните с явни комунистически методи, земеделският избраник на Румен Радев – БСП министърът Явор Гечев на тих фон си плете финни мрежи в Министерството на земеделието и храните. Ама съвсем не за без пари и „благо роду” явно.

Явор Гечев, който без много свян раздава пари на своите другари зърнарите, и уж спасява българите от високите цени, всъщност явно вече не много тайно се опитва да яхне с пълна сила и друг сектор, за който ЕС отпуска милиарди – рибарството.

Отлично информирани източници потвърждават, че едрият член на Пловдивската група, към която принадлежат и Копринката, Георги Гергов та и чак самият Радев – Явор Гечев е наел в подчиненото му министерство човек, който само преди няколко години е бил изхвърлен от това министерство за съмнение за рекети и изнудване.

Лицето Желю Асенов е разследвано от Прокуратурата за изнудване срещу пари от бенефициенти по Морската програма за рибарство на България.

Това лице жали освобождаването си, като съдът потвърждава на първа инстанция решението за уволнение на въпросния Желю Асенов.

На втора инстанция обаче, под давление на Явор Гечев, Министерството на земеделието и храните не прави защита на уволнението на въпросния Желю. Така Явор Гечев разчиства пътят му на връщане на работа в МЗХ, като няма ала-бала… – връща го в същата Дирекция, която управлява Морската програма на България за рибарство. И му обещава, че ще го направи директор, след като махне сегашния.

Планът на Явор Гечев за яхване на тази европрограма лъсва в очите на негови съпартийци. След вътрешен шум по казуса, Явор Гечев се отказва от назначаване на уволнения и явно престъпен кадър Желю Асенов, като му обещава да го остави да си дерибейства в Програмата (затова ще разкажем в Част 2), но на по-нисша позиция.

За сметка на това през тази седмица Явор Гечев е поканил три различни лица да оглавят Дирекцията, на която земеделският любимец на Румен Радев е хвърлил око понеже има пари за раздаване (и крадене). Никой обаче не се съгласил засега.

Екипът от далавераджии (и далавераджийки) на добре охранения земеделски министър – Радевист обаче не се отказал от това да си сложи удобен директор (или директорка!) на топлото място в Министерството на земеделието и храните, за да си краде и от българската морска програма за рибарство.

За да следим развоя на тази сага, правим снимка от страницата на МЗХ, на която се вижда името на сегашния директор – Стоян Котов тук:

https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/struktura/direkciya-morsko-delo-i-ribarstvo

 Да видим дали скоро няма да има ново име.

А докато чакаме, съвсем скоро ще разкрием още далавери, които Явор Гечев плете в българското земеделско министерство.

Очаквайте продължение.

Васил Стоянов

«