« Върни се назад Публикувано на 05.01.2011 / 10:50

РЗС започва кампания „Спри подслушването! Ти можеш!“

Свидетели сме на безпрецедентна за демократичната история на България мания за шпиониране. Вместо службите за сигурност да изпълняват функциите, посочени в имената им, те се връщат в ерата на ДС и са "маша" в ръцете на управляващите за повсеместен контрол и справяне с политическите опоненти чрез методите и средствата на тоталитаризма.

Във връзка със зачестяващите случаи на анонимно постъпващи в партийната централа на РЗС магнитни, оптични и други цифрови носители, съдържащи звукозаписи на разговори, при някои от които с голяма вероятност могат да се разпознаят гласове на депутати, висши държавни чиновници и високопоставени функционери на ГЕРБ, заявяваме следното: Политическият съвет и народните представители от РЗС са възложили на юристи от правния отдел на партията, с участието на експерти в областта на националната сигурност, да прослушат звукозаписите и да направят преценка доколко тези разговори са автентични и дали биха могли да са записани в резултат на използване на СРС.

След което ще бъде взето решение дали да бъдат публично възпроизведени в присъствието на медиите. Още повече, че коментираните при тези разговори теми са от особено обществено значение и гражданите би следвало да получат пълна информация относно нравствените и професионалните качества на хората, които заемат ключови управленски позиции в изпълнителната и законодателната власт, а не само на горнооряховските лекари. Самият факт, че подобни звукозаписи съществуват, поставя за пореден път въпроса за параноичното и необосновано следене и подслушване на гражданите, наложено лично от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако намиращите се в партийната централа на РЗС звукозаписи са автентични и са направени чрез използване на СРС, възниква и още един въпрос: как е възможно те да циркулират безконтролно и да се намират извън оперативните служби, без да са унищожени или предадени на съдебните власти?

По пътя на този абсурд утре за всеки един български гражданин може да "изтече" разговор, което би било грубо посегателство върху човешките му права и незаконна намеса в личния и семейния му живот.

БГНЕС

«