« Върни се назад Публикувано на 13.04.2011 / 19:09

РЗС загрижени за Георги Първанов, Фидосова грубо го притискала

 

 

Искра Фидосова по недопустимо груб начин се опитва да застави президента да се съгласи с едностранно определената от ГЕРБ дата 23 октомври. РЗС разполага с информация, че до края на тази пленарна седмица депутати от ГЕРБ ще внесат проект за решение на Народното събрание за насрочване на изборите.

Целта на това елементарно изнудване е не ГЕРБ да надделее, а Първанов да бъде провокиран да определи друга дата и предстоящите избори да се проведат в различни дни. Необходимостта от подобно упражнение идва от свличащия се лавинообразно рейтинг на управляващата партия. Ако изборите се проведат в един ден звучният шамар за ГЕРБ ще бъде двоен, а легитимността на управлението им напълно компрометирана.

Това е поредният трик, с който ГЕРБ целят да купят президентските избори и така да окупират цялата власт в държавата. В този сценарий най-добре се вписва кандидатурата на Бойко Борисов за президент. За РЗС става все по-ясно, че той е кандидатът на ГЕРБ, а всички останали са за камуфлаж. Ако планът им успее, ще си осигурят служебна победа на президентските избори и чрез административни хватки и контрол над Централната избирателна комисия ще притискат опонентите си на местния вот, който при избори 2 в 1 биха загубили катастрофално, се казва в становище на РЗС.

 

Afera.bg

 

 

 

«