« Върни се назад Публикувано на 18.06.2014 / 17:17

Ре-форматиране на реформаторите

 

Вчера в Новотел „Пловдив“ се е провела неформална среща между лидера в сянка на Движение България на гражданите Даниел Вълчев и лидера на СДС Божидар Лукарски. Идеята на срещата е била да се пренаредят силите в Реформаторския блок, като ДСБ бъдат избутани назад и неглижирани.

В ДБГ били бесни от това, че вторият в листата Светослав Малинов е взел мястото на Меглена Кунева в Европарламента и са готови на всичко, за да отмъстят на „партньорите“ си. Заговорът включва наказание с по-висока парична вноска за Радан Кънев и компания, която да компенсира инвестициите на Кунева в неуспешната й кампания.

От друга страна, Вълчев и Лукарски осъзнали, че Костов все още има механизми за събиране на гласове в столицата, които би използвал за собствените си преференции, а не за общото благо на РБ.

Допълнително Вълчев е гарантирал на Лукарски заемането на избираеми места в листите за депутати на предстоящите предсрочни избори, въпреки че седесарите се радват на далеч по-малко избиратели.

Навярно идеологът на ДСБ Иван Костов няма да остави нещата така, защото вече усилено се коментира, че на предстоящия национален съвет на ДСБ лобито на Командира категорично ще повдигне въпроса за изваждането на ДСБ от Реформаторския блок.

Костов бил доволен от резултатите на Малинов и преценил, че ДСБ може да се пробва предстоящите избори самостоятелно. Как ще се развият нещата в дясното пространство ще се разбере скоро. Единственото ясно в задачата е, че десният избирател отново стана жертва на парите и желанието за власт на изтърканите си лидери.

 

Добромир Илиев

 

«