Публикувано на 19.05.2022 / 16:18

РЕШЕТКИТЕ ОТДАВНА СА СЛОЖЕНИ. ТЕРИТОРИЯТА НИ ОКОВАНА С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ БЕЛЕЗНИЦИ

Гледам новите решетки на парламента ни и чета с емоция думите на Св. Августин:

– „При липса на справедливост какво е суверенитет, освен организиран грабеж?“

Точно попадение, особено когато зее като окахърена пробойна в благодатната ни родина.

Всъщност, то не е пробойна, а по-скоро артилерийски разрив… разрив, придърпващ и давещ в себе си с глупост, наглост, невежие, лицемерие, хищна продажност, гарантираща възход на „мъртви души“, за които и Гогол не е предполагал, че могат да се угояват в България.

Да, благодатна родина, но за кого да е благодатна днес?

За всеки, и за всичко, отговарящо на чуждия интерес, за който ЕС отпуска и ще отпуска финансови средства.

Вече наистина като чуя суверенитет и Св. Августин застава пред мен, не просто с мъдростта си, а с прозорливостта за времето и хората във времето.

Организираният грабеж отдавна е изкочил от разрива на собствената ни територия.

Икономическата и енергийната ни мощ е блокирана, окована в евроатлантически белезници.

Решетките отдавна са й сложени.

Трябваше да се спре като неизгодна за ЕС и да се регулира от тези, които определят правилата.

Ако въобще е правилно да се говори за регулация, а не за капитулация.

От страна, която бе първа в сектора на земеделието, имаща най-голям износ на селскостопанска продукция, се превърнахме в най-активния консуматор  на плодове и зеленчуци, внасяни от региони, които благородно ни завиждаха за климата, за местоположението, за чернозема ни и за това, което се раждаше в него.

ВПК се постави на колене.

Остана само малка част, чийто търговия се командва и регулира отвън.

А иначе думите суверенитет, държавност, са любими за всеки политически шарлатанин, който търси необходимото му одобрение на гласоподавателя.

И сега съвсем закономерно идва ред на железните решетки в парламента.

Да, решетката е олицетворение на затвор, тя е символ на иго, на оковаване на духа.

С отприщването на т. нар. демократични промени, тя все повече се превръща и в гаранция за сигурност.

Свободата и сигурността все по-често ще стават взаимно изключващи се понятия.

А сигурността, според повелите на духовниците, е илюзия.

Илюзия на мига, на частица от времето.

Виж, свободата носи друг размах. Тя е духовна същност, надскачаща времето и ограничеността в амбициите на някои господа.

Ще цитирам още нещо от Св. Августин:

– „Въпреки че защитното насилие винаги ще бъде„ тъжна необходимост“ в очите на принципните мъже, все още би било по-жалко, ако неправомерните доминират само над мъжете.“

На поставените врати в сградата на парламента ни сега ще трябва да гледате като „тъжна необходимост“.

Каква „доминация“ провокира поставянето им в сграда, която би трябвало да е наситена не само с историческа, а и с духовна стойност.

Мислете, дами и господа.

Все още не сте лишени от правото си на свободно мислене в този измамен свят.

На страха очите са четири.

Има една граница между политиката и правоохраняването, която не бива да бъде преминавана.

И тя не е толкова законово определена, колкото нравствено.

Когато тя не се разбира, сигурността, охраната и опазването на обществения ред , могат да променят призванието си, което е отредено преди всичко да бъде нравствено-справедлив хранител, а не само законов.

Какво е законът без нравственост – тъпо, ограничено послушание, което най-лесно може да доведе до доминация на диктат, но не и на свободен просперитет или на мирно, драгоценно съществуване.

Правото е правилно, дори ако никой не го прави; грешното е грешно, дори ако всички го правят – свято послание.

На кого подражавате и чие спасение може да се уповава на решетки.

Поредната уродливост на правоохраняването ни, което е повече срам, отколкото ефективност, повече провокация, демонстративност и угодничество, отколкото нравствена привилегия, стояща над всичко.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 30 за
“РЕШЕТКИТЕ ОТДАВНА СА СЛОЖЕНИ. ТЕРИТОРИЯТА НИ ОКОВАНА С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ БЕЛЕЗНИЦИ”

 1. В ситуацията която се намира света и човечеството, тези решетки издават единствено малоумие… това е страшното, че се е натрупало огромно количество глупост и повредени мозъци(заради smart технологиите).
  Мъчно ще ги спасят тези решетки, само Исус Христос спасява, но и това е до време и с пределно количество записани в книгата на живота, като се напълни бройката всичко друго ще бъде изтребено, дори и планетата и това ще бъде хубаво и добро! Радвам се че достигнахме до това и че ще се случи скоро! Вече процесите са необратими и божествената присъда е произнесена, масите ще си загубят разсъдъка и ще се изтрепят!
  Дори и индийците имат предсказания за този период Кали Юга- масово обезумяване и Ад на земята!

 2. Много бързо ги застигна народната любов смешниците на Радев, та чак решетки си слагат. Пълни олигофрени, строшиха тъпомера. По едни раирани дрехи трябва да им раздадат на обитателите. Само белите автобуси липсват, за да ги откарат на бунището на историята!…

 3. Има толкова разумни българи, толкова, които са заслужили нашата оценка и защо няма никакво обединение, защо търпим тези двама крещящи подлоги, спуснати ни от посолството. Радев тръгнал да търси френски изртребители да ни пазели, от кого бе Радев, от Русия ли?? Корнелката пък осигурявала нулево ДДС за хляба. Ние вече сме признати в първата петица с най-висока инфлация заедно с прибалтийските и това е само началото. Коцето ни казва ясно и категорично, да се откажем от каквито и да е санкции, а Путин току що ни съобщи че това е нашето самоубийство. Американски чиновници започнаха да ни гостуват ежедневно, стандарта ли ни повдигат , или да им ливнем още няколко милиарда за самолети на чертеж, които ще изплащат внуците ни. Малоумието у нас стана ежедневие и никой не скача, не преговори а вън от властта и сметка за сторените престъпления.

  1. Сега остава да открият един кабинет за бай Ставри, че му се задава много работа!?

 4. Ееее най после , свършиха нещо. Сложиха си решетки . Вече си мислех , че цяла година нищо няма да свършат.

  п.п. След тях , какво ли ще разберем за техните тайни договори ?

 5. Хаджолов…и ти Бонев…и ти Марков…все бивши служители на службите.
  Защо не се оганизирате и не създадете нещо наистина което да послужи за свалянето на тази шайка която се оказа по-долна дори и от банкянската мутра?????
  Защо???
  Стига сте драскали истини в Аферата…..това не помага на никой с нищо.
  Ще се окажат вярни думите на Ротшилд жене за българката В.Георгиева – през 2030 година няма да има жив българин и държава България.
  Буквално на една крачка сме от това.

 6. Няма право, нравственост, морал …………….. всички закони приемащи се от еничарите са поръчани закони от окупатора. За нас остава ролята на летописци по заличаването на България от видните българомразци!
  Краварите назначиха дебила кирчу и ококореният педераст със заповед за бърза и задължителната глобализация на България. Тези безполови изроди са поставени, за да вкарат България във всички гнусни и опасни глобалистки капани. След като обявиха Русия за най-големият враг на България и идва ред на еврото и македония, за да приключат окончателно родината ни!

   1. Напълно подкрепям подобно мнение.
    Но ми у чудно дали в Кремъл ще е така.
    Както и сам е казал, дори Сталин е бил мекушав.

  1. Не можах само да разбера за кого са решетките:
   за Дупетатите ли……… или за Суверена им…….?

 7. Очаквам в близките дни да направят и картечни гнезда… ама ми е чудно кой ще седне зад тях?! Половината не са помирисвали казарма, а пък всички вкупом са фанатици поклоници на джендър религията!
  Предлагам да се помолят на Учиндолския Шогун да се заеме с отбранителната акция… вместо да си кибичи у тях на диванчето и да ръси мъдрости у ФБ, може да се позиционира зад решетките и да стреля с тунинговани/огнестрелни патерици!

 8. Господин Хаджолов , чета Ваши и на Николай Марков публикации – адмирации за проявената от Вас и г-н Марков смелост и гражданска доблест.Лошото е че младите – да младите стоят в страни чатят на телефоните и това си е.Явно останахме ние – старите и побелелите да водим борба .В тази връзка искам да припомня един епизод от Първата световна война -сега не мога да си спомня на кой от фронтовете се е случило това.Български батальон съставен предимно от новобранци недобре обучени млади момчета попада под вражеска контраатака и започва да понася тежки загуби.Тогава възрастните мъже от обоза , въоръжени със старо оръжие виждайки десетките убити млади момчета се втурват на щикова атака с викове : „УДРЯЙТЕ ЧЕ НИ ИЗТРЕПАХА ДЕЦАТА !!!“ И тези възрастни мъже успяват да обърнат в бягство атакуващите вражески вериги и да спасят много млади животи.какво ни остава на нас остарелите и побелелите – и ние да се вдигнем с викове “ УДРЯЙТЕ ЧЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ !!!“

 9. Толкова са тъпи, че даже са сложили решетките срещу пътя на евакуация, което при екстрена ситуация ще ги остави вътре натискайки и правейки на кайма първите добрали се до “спасението”!!! Това също доказва че тази безумщина не е съгласувана с Пожарната!?! Предполагам и с Министерство на културата не е съгласувано това безумие!? А Кирчото щеше да ходи пеша по улиците , щото не го беше страх! Хахаха

 10. Аз съм за поставянето на решетки на Народното събрание, но от ВЪНШНАТА страна на входовете, след което да се заключат, когато всички, които 32 години са били и са депутати да останат вътре в сградата. Вратите да се отворят след 3 месеца. Това ще бъде нашата операция „Азовстал“.

  1. 1.Чупят се стъклата на вратите
   2. Решетките се заключват с яки вериги
   3. С водоноска пълна с инсектициди обилно се пръска дълбоко в сградата… (в краен случай – бензин/керосин)

 11. Министър-председателят Кирил Петков проведе работна среща с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи???
  България се разширява към С.Македония или С.Македония…към България???

 12. Насилието е последната възможност на некомпетентния.
  Но това едва ли ще го разберат кирококорчовците.

  Те разбират само от пари и нищо друго.

  Канада е все още колония на Английската Кралица, имат Генерал Губернатор, като заместник на Кралицата. Трюдо е под управлението и , и няма никакво право на самостоятелни решения. Егати свободната държава.
  Същото е и положението с другите колонии – Австралия , Нова Зеландия и да не продължавам списъка.
  Богати били, Кралицата си има цял континент, ей тъй, за всеки случай…
  Бившите колонии като Малта, напр. имат волан и движение по английски стандарт, мноооого свободни….
  Както и да е, отплеснах се 🙂

  1. Гибралтар е английски но Крим не е Руски!!!Колониите си вече ги Наричат задморски територии!?!?!? Нещо като Евакуацията в Плен!!!

   1. Да, нещо като обединение на източна и западна Германия. Щото хората искали….

  1. Нещата са сериозни и никак не добри за нас и затова са и решетките . Краварите се готвят да изсипят поредните 3 трильона за борба с Русия освен вече пуснатите трильони за справяне с корона вируса и по тях ЕС също ще изсипе измислени пари , като по този начин прехвърлят плащането на тези колосални разходи на всички ползващи долари и евро и ще продължат да припяват ,че за всичко е виновна Русия . Така ,че се подготвя перфектната инфлационна буря в света и нашите юнаци затова вече са така уверени в мерките които планират и в тегленето на заеми .

   1. Еничарите вече си имат башибозушка натовкса армия от седем държави да ги пази, не разчитат само на решетки. Освен това трилионите, които хвърлят сега започнаха де се печатат още по време на грипа. Нали чете плана им до 2030 трябва никой да не притежава нищо и да е щастлив, така че това без фалити не става.

 13. Ай сиктир, уплашиха се от една умираща от глад българка.Слагат решетки, щото те си знаят, че лъжат. Няма никакъв световен глад, има световно плячкосване, световно мародерство. Америка върна ли златото на всички държави, или ще го съхранява докът си загуби стойността. Когато цената на газа се дига, цената на златото пада. Но затова никой не говори.

 14. тия решетки са афиф, по-големите решетки ни ги сложиха отдавна.

 15. Слагат решетки,защото ги е страх ,тия тъпи,гламави продажници,страх ги е от протести.Запънали са се да карат мандат на инат,никой не можел да ги свали,и сами нямало да се свалят.То не е задължително да нахлуе тълпата през парадния вход,като при щурма на Зимния дворец,достатъчно е да се блокира транспорта,за което се досетиха протестиращите.Разберете,без дълбоки политически промени ,не може да има никакво подобрение на живота,с браншови протести и искания ,за заплати и нищожни отстъпки малко се постига,а робията остава.Негодниците и търгашите трябва да бъдат изритани от храма на народа и повече да не се допускат вредители и рушители на държавността да помиришат и най-нищожна власт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>