Публикувано на 26.09.2020 / 12:33

РЕЧЕ ЛИ ВИ „АФЕРА“, ЧЕ ЛЬОТЧИКА Е ПУНТА МАРА?! ЧЕСТИТО НА НАИВНИЦИТЕ! И ИЗЛЪГАНИТЕ ОТ НЕГО, КОИТО ПРАТИ ДА МУ ПРАВЯТ „НОВИЯ ПРОЕКТ“!

РЕЧЕ ЛИ ВИ „АФЕРА“, ЧЕ ЛЬОТЧИКА Е ПУНТА МАРА?! ЧЕСТИТО НА НАИВНИЦИТЕ! И ИЗЛЪГАНИТЕ ОТ НЕГО, КОИТО ПРАТИ ДА МУ ПРАВЯТ „НОВИЯ ПРОЕКТ“!

Президентът Румен Радев не смята да започва нов политически проект, защото целта му е да подкрепя тези, които работят в полза на хората. Държавният глава заяви това в Карнобат, където е на посещение по повод празника на града.

Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа. „Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям“, заяви Радев, цитиран от БНТ.“

Здравейте, фенове на льотчика!

Що е рекла АФЕРА, все е вярно!

Рекохме ли ви го, че Румен Радев няма да прави политически проект, сиреч партия, щото тая тъпня – думичка „проект“ отива само на Цецо Особената форма на главата.

Рекохме ли ви, че льотчика е пунта мара?! И че УМИШЛЕНО НЕ ОВЛАДЯ ЕНЕРГИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ ХУНТАТА?!

Рекохме ли ви, че ИЗЛЪГА РЕАЛНИ ЛИЦА, КОИТО ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА, ПО ЗАРЪКА НА ХОРА НА ПРЕЗИДЕНТА, ТЪРЧАХА И СЪБИРАХА ЛИЦА И ХОРА ЗА „НОВ ПРОЕКТ“?!

И изведнъж – президентските капии, пратени от президента, свиха сърмите и на практика ПОДЛОЖИХА лицата на които разчитаха!

Днес в прав текст Радев окончателно показа, че единственото за което /ще/ се бори е втори мандат, качен върху протестната вълна. Т.е. се бори за личния си властови комфорт.

Подкрепял „ВСИЧКИ“. Верно ли бе, льотчик? И Цветанов ли подкрепяш, нали и той вече е бир парче „опозиционер“?!

Честито на всички наивници, които се надяваха Румен Радев да поведе огромния процент противници на Хунтата, които не припознават нито един политически субект, определящ се като „опозиционен“, като свой!

А кой го надупи льотчика, никак не е трудно да се сетим! С абдикацията си Радев остави СЪЩОТО СТАТУКВО ПЛЮС ПАТЕРИЦИТЕ НА ГЕРБ, наричащи се „опозиционери“, да наредят пъзела след изборите. ПАК.

Отсега обаче АФЕРА се обзалага – ще спечели Радев втори мандат – нанай! С плашипутарници на война не се ходи!

П.П. АФЕРА ще разкаже всичко конкретно, поименно и безапелационно за това как се правеше „новия проект“ от началото на тази година и как абдикацията на Радев доведе до там, че куп лица бяха излъгани. Ще разкажем поименно и конкретно и куп други любопитни подробности. За да знаете! И да си направите сметката ще гласувате ли за този човек за втори мандат президент!

Веселина Томова

 

Коментари 103 за
“РЕЧЕ ЛИ ВИ „АФЕРА“, ЧЕ ЛЬОТЧИКА Е ПУНТА МАРА?! ЧЕСТИТО НА НАИВНИЦИТЕ! И ИЗЛЪГАНИТЕ ОТ НЕГО, КОИТО ПРАТИ ДА МУ ПРАВЯТ „НОВИЯ ПРОЕКТ“!”

 1. Не може табладжиите от този форум да коментират шахматните похвати на Президента! Лаете с подвити опашки от страх след вълка единак и се самозалъгвате, че сте глутница! От ниска камбаналия – толкоз!

 2. Няма как да направи своя ПАРТИЯ Радев, защото КАМПАНИЯТА му за президент ПЛАТИ – Нинова.
  С нашите пари от партийната субсидия на БСП.

  Йотова затова му диша във врата – да не забравя, че с партийните пари на БСП Радев стана президент!
  И има да връща обратно … помощ и подкрепа на Нинова.

  Което и направи Радев! Безплатен обяд няма.
  Каква радева партия, кви пет лева?!

  А колкото до тези от „майната на православието“ на ТЯХ не им пука ни за държавата, ни за народа – а за личното им благосъстояние – хилядарки от заплати и хай лайф – висш живот тук, а не някъде на чуждо място.

  Въпросът днес е – какво можем да направим така, че да се СЪХРАНИМ като нация, държава, род и семейство БЪЛГАРСКИ …?!

 3. На днешния ден през 1918 г. в разгара на Владайското въстание въстаниците обявяват, че монархията е свалена и България става република (т. нар. Радомирска република) с председател Александър Стамболийски.
  Същият ден 102 години по-късно: Хунтата продължава да бие, а Веска не спира да трие…тези, които не са съгласни с нея.Каква ирония е днес да се правиш, че си противник на шайката, а всъщност тарикатски да я крепиш…

 4. Т.нар. Льотчик нави шишовете, подлъга балъците да ходят да се трепят по сокаци и мегдани, а той се покри кат пръдня в гащи.Яко!:-)))))))

  P.S. За сведение – не съм ГЕРБав трол пратен от БокУ Тиквата Бай Хуй или от дебилите МУ!!!

 5. Радев що мълчи по въпросът с оня с голата пишка? Или затова защо НСО пази хидроинжинера? Радев само при казва общи приказки. Дебилната електорална маса търси нов месия-кандидати бол Радев, Славита, Коцета(последният е най-смешен). Специално Коцетата ги гласят като новате патерица тип Волен Кобзон, Торбичката и WC-то. Тия протести ползват всичко което афера. бг изнесе на бял свят. Ако не бяха публикуваните материали Дебилната електорална маса още щеше да зяпа с отворена уста-Кантарджийката и Мистер Пропер с Лампазите

 6. И може би Радев изобщо не е наясно кой е Цецо-конецо, нали? Как го виждате в един кюп с патериците на ГРОБАРИТЕ?

 7. Слави нищо не обещава, и няма да прави, освен нещата от рееферендума му. Тоест, те не са истинска партия и план за България. Тази си позиция отстояват. Но 99% очакват не само това от неговата „партия“. И когато го разберат в предизборните реклами и дебати, ще се отвърнат 80% от него. Севрюкова е казала 20 правителства, ще се изредят да крадат, и после в затворът всички политици и приватизатори, ще има нови политици и септември ще е май. Може и климатът да се стопли, и 2023 да стане. Ванга предсказа безкласово общество 2071 г.

 8. Тулупи колко пъти да ви пиша ЧЕ ТОЗИ Е ЕДИН ОТ ТЯХ.
  дА ОКАЗА СЕ САМО ЕДИН СМЕЩЕН ПОДСТРЕКАТЕЛ, ОБЯДВА С ЕДНА
  МЮСУЛМАНКА И ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА.
  ПОРЕДНИЯТ ПРЕДАТЕЛ.

 9. Съюз на Анти-Бандитските Сили
  ПРИМЕРНА УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ
  Днес, ние решителни и свободни по дух граждани водени от гарантираните ни от Международното право и Конституцията на Република България основни човешки права и свободи и в съответствие с Закона за Политическите Партии, обединени в създадения от нас Инициативен Комитет за учредяване на политическа партия „Съюз на Антибандитските Сили”, приемаме и утвърждаваме тази учредителна декларация.
  ОСНОВНИТЕ ЦЕЛИ НА ПАРТИЯТА СА :
  1. Повишаване на :
  • качеството и продължителността на живота на българските граждани ;
  • духовното и материалното им благосъстояние ;
  • ЧУВСТВОТО ЗА ЩАСТИЕ, справедливост и удоволетвореност на българските граждани ;
  • оптимизма и увереността в неизбежно по-доброто ни настояще и бъде- ще .
  2. Създаване, на струващо на българските граждани ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ЕВТИНО ОТ ДОСЕГАШНОТО, безотказно и справедливо функциониращо управление на общите дела, базирано на постоянна пряка демокрация, мъдростта, ума и разума на целия български народ .
  3. Възпитание в Любов към Отечеството, Род и Родина, приятелство с приятелите на Родината ни, осторожност и безкомпромистност към недоброжелателите й .
  4. Въвеждането на абсолютно равно, без каквито и да е било цензове (пречки) и / или привилегии ПАСИВНО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО, КОЕТО Е НАШЕТО ПРАВО САМИТЕ НИЕ ДА БЪДЕМ ИЗБИРАНИ .
  5. Приемането на стройна система от свързани по своята цел и смисъл закони, имащи за цел връщане на открадната ни Свобода и възстановяване на нарушената Справедливост в Родината ни.
  6. Законна, бърза и безусловна конфискация на всичките придобити имущества от страна на лица, участвували срещу заплащане в управлението на общите дела от 1989 г . до 2020 г. до размерите на ГПК , предивидени за длъжници, под които не може да се секвестира .
  7. Неутрализирането и изолирането от обществото на лица по предходната точка, придобили имущества с противоправни способи, чрез ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО им подвеждане под наказателна отговорност за съдене от български съд,, СЪСТОЯЩ СЕ ОТ 12 БРОЯ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, по приети от Междунардния трибунал в Хага правила и начини за това – за Геноцид срещу българия народ, извършен, чрез лишаването му от средствата за съществуване – бандитски приватизации, използване на криминалната банкова система за обира на българсия народ , обогатаването на власт-ползващата измет, чрез заробването на българсия народ с непосилни държавни заеми .
  8. Защитата и практическата реализация на всички основни човешки права и свободи на българските граждани, посочени като такива във всичките Международни Конвенции, които са в сила за България, като страна по тях, чрез криминализация на нарушаването на всяко едно от тях , включително и нарушаването на правото на справедлив процес, извършвано от съдии исъдийки .
  9. Чрез приемането на Нова Конституция :
  • създаването в Родината ни ДЪРЖАВА НА ЗАКОНА, която РЕАЛНО да е Демократична и Правова – осигуряваща и гарантираща, че ЗАКОНЪТ Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ, гарантираща възхода и добруването на българ- ския народ ;
  • ПРЯК ИЗБОР ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ВСИЧКИ ЧАСТИ ОТ ПРИНАДЛЕЖАЩАТА НА НАРОДА ВЛАСТ – ИЗПЪЛНИТЕЛНА, ЗАКОНОДАТЕЛНА, СЪДЕБНА, ПОЛИЦЕЙСКА И ДЪРЖАВНО-ИНФОРМАЦИОННА, ЧРЕЗ КОЕТО ДА БЪДЕ ОСИГУРЕНА ТЯХНАТА НЕЗАВИСИМОСТ ЕДНИ ОТ ДРУГИ И ДЕЙНОСТ В ПОЛЗА НА ИЗБИРАЩИЯ ГИ БЪЛГАРСКИ НАРОД .
  10. Специална и Реална Закрила, Защита и Помощ от страна на обществото и държавата на :
  • майките, децата и инвалидите – за съхранението, запазването и въз- производството на нацията ни ;
  • самонаетите лица, личния, семейния, малкия и средния бизнес .
  11. Равнопоставеност в Международните отношения .

  12. Превръщането на Родината ни в Рай на Земята, така, както пеем за това в Нашия Химн, образец и пример за подражание .
  За постигане на целите си, партията ще си служи с всички позволени от Международното право, което е в сила за България – методи, средства и способи .

  1. Ръчката я дърпа сополан паси и ръководената от него масонска банда „атлантически клуб“

 10. Току-що видях втората снимка. Е, сега всичко ми се изясни! Води се Троянска война за (почти) хубавата Хелена. 😉

   1. Никога не спирате да разсъждавате, нали, мислителю?:-)
    И аз бих искала да знам. Но първо трябва да уточним кой е Ахил, а кой- Хектор. Пък конят може и да е кобила, както се е случвало неведнъж. (Пример- историята със снимките на чекмеджето.)
    Не знам, но ми писна българският народ все да е троянец!

    1. Cogito ergo sum!
     Само се закачам:-)
     Малко са разсъждаващите хора като Вас.

 11. Ко сте се наредили като агнешки уйкулуци тука и коментирате ,бе,я елате с мене в тунела за Сомалия и копайте.
  Ей туй е Проект !
  И на, вчера изкопах един битКойн,а викам – и тука ли имало евреи и то бити,бахмааму …

  Майтапя се ,бе…аман от проектанти !

  България е проектирана от 681 г. и от времето на Ньойския договор още …

  Кьорав карти не играе…

  Венсеремос

  П Пис

  Радев,оглеждай се в очакванията,а не в разочарованията на хората,бе човек !
  Живота не е панаир с криви огледала и дърти опикани клоуни…

  1. Панаири, криви огледала, биткоини – много сложно за страдащите от деменция напикани старци. А истината е, че трябва Лот-2 на тунела – продължение от Сомалия до Либерия. Там всички ще се чувстваме като у дома си сред освободените бивши американски роби. А пък и нали мечтата ни е САЩ, а там е малко копие на Америка – демокрация в президентска република, същите сгради, същите закони, а територията е колкото нашата 111 хил. кв. км. и икономиката им е разрушена след 1989г. от гражданска война. Само малко повече тен на местните, но пък са християни. А като гледам какво става в САЩ, скоро ще са много скъпи билетите за тунела. Само не знам и на негрите там ли конунягите им са виновни, жалко че индианците вече не можем да ги питаме.

   1. Добра идея !
    Да,много скоро Сомалия ,Либерия и Борунди е възможно да станат интересни дестинации …
    Нещо в Проекта за Нов световен ред намирисва.
    Най-богатите хора в Света купуват терени/острови/ колкото държави,а и цели държави…
    Подготвят за нещо…

    Като нищо Майката на Света Африка може да се окаже спасителния пояс за човечеството…
    След толкова много нефелни проекти…

 12. Трудно е да се говори за величината на енергията на протестиращите срещу хунтата, защото тази енергия е недоволството на 200-300 хиляди души, разделена три пъти последователно: 1.на гьонсуратлъка на високоплатените НИЩОНЕПРАВЕЩИ държавни чиновници на Тиквата, 2. на апатията на многомилионния телевизионен планктон, хранещ се с новини от БНТ-Кошлуков и 3.на простотията на Цвета, онази с ПКП.

 13. След като Слави изпревари БСП след месец, в рейтингът, и около 10 ноември протестите хептен се изнервят. Радев няма да има избор. След което и Бойко няма да има избор и ще си отиде. Бойко стои, защото съдбата така тика Радев да действа. БОЖА РАБОТА, СЪДБА! … (Ако спечели Слави, БСП ще се разтури, и Димитър Здравков ще създаде кройно лява партия, каквато трябва на Беларус, Украйна, и Русия, за демократичен социализъм с всякакъв капитализъм и плурализъм, без преки данъци, а субсидията да е само за държавни и общински предприятия и болници, училища и транспорт)

 14. Поклон и респект към госпожа Томова, много е важно да се констатират факти и да не се изпада в овчедушие, пред националните предатели-и хора които имат дневен ред различен от този на обществото и гражданите на републиката!
  Боко и Радев са един дол дренки не решителни и страхливи,
  Живеем във времена в които никак не бива да се доверяваме на нищо вънкашно и чуждо, защото това със сигурност го прави глобалистко- тоест враг на човечеството, на Бога и на здравия разум!!!

 15. Проста истина.
  Искате нова политика.
  Тя се прави от нови хора.
  Не трябва да допускате всичката паплач що е там да се докопа отново до властта.
  Стиска ли ви да го направите?
  Седите тук и умувате кой да го направи.
  Жал ми е за вас.

 16. Не съм гласувала за Радев, защото още тогава го смятах за американска агентура- учил в САЩ (два пъти!!!), Вицето му е отявлена соросоидка, беше шеф на американската въздушна база в Граф Игнатиево! Има и добри идеи и становища по редица обществени въпроси като СЕТА, Ист. Конвенция и т.н., но е ясно откъде му дърпат конците- откъдето и на Боко. Затова Боко може да падне само ако американските му господари му кажат!!!

  1. В щатите има стотици хиляди българи, те предатели ли са? Само в Чикаго са около 300 000. Там учат децата им, те предатели ли са? Всички, които учат извън България, предатели ли са? Училите в България, дали всичките са патриоти? Единственото сигурно е , че тук е пълно с възпалени мозъци!

 17. Не оспорвам личните и професионални качества на Радев. С него американците удариха джакпот. Много е удобна и позицията, която е заел – критикува всичко, което не се харесва на хората, но не прави нищо, защото правомощията му са ограничени. Даже когато налага вето на законопроекти, всички са на ясно, че практическа полза от това няма. Затова го наричаха „фигуранта“. Това място е много добър трамплин за един политик с популистка лексика. Проблемът идва обаче, когато дойде ред на действията, а тогава лъсва истината, а тя е че Радев е част от колониалния елит. Ще задам само два въпроса:
  1. Защо Радев като национално отговорен политик участва в американската инициатива „Триморие“, която е предимно военна и насочена категорично срещу Русия, което ни прави цел на ответен удар?
  2. Какво е становището на Радев относно американското военно присъствие в България и стратегическите за нас проекти Балкански поток и АЕЦ Белене?
  Относно това какво мисли за сегашното и бъдещото ни участие в инструментите на колониалната политика НАТО и ЕС – той вече категорично се самоопределили.
  Всичко други приказки са лакърдии!

  1. Много точно поставени въпроси и теза. Кой ще им отговори? Някога….

  2. Лично за мен Белене е загуба на ресурс, финансов, който България няма, за да осигури на „Риск“ и подобните бизнес – което си е форма на корупция срещу която се борите. Технологията на уран 235 е мъртва и обслужва предимно бомбата на Манхатън а не енергетиката. Да не говорим, че с появата на ускорителя на Богомолов като оръжие всички реактори на уран 235 се превръщат в опасност за сигурноста а не обратното. На това му се вика гейм-ченджер. Навремето такъв е бил танка и конните армии са заминали в историята а са били основна ударна сила и за нас българите мноооооого години 🙂 .

   http://m-atom.ru/article/2676

   За Потока е друго, но ситуацията не зависи от Радев, освен ако не иска да си сложи главата в торбата.

   Давах ви Джон Пъркинс той разказа за „диктатора“ на Панама, преди Нориега . Сина му стана президент, като Станишко премиер, но е бледо копие на баща си 🙂 . Чип, човека на Буш старши потвърди Пъркинс, как ЦРУ го е взривило в самолета му.

   Избора е личен, за това писах, че той ще трябва да извърви Голготата си ако иска името му да е до Левски и Ботев.

   А това е нечовешки товар. Решението е лично.

   Иначе за урана ей ви връзка, и не само за урана 🙂 .

   https://www.youtube.com/watch?v=dJGUhWq7Efk

   Човека зад УраниумУан е ей тоз, той субсидира Клинтън. А Клинтън повлиява на казахите да купят за руснаците компанията от него.

   https://www.youtube.com/watch?v=QzA1vOSRBZU

   П.П. Тук много се правят на „мъже“ обаче ако избора е между куршума и парите 😉 не съм сигурен, какво ще предпочетат. Баце е избрал парите, то е ясно 😉 .

   1. За Белене, като човек професионалист Ви казвам, че не съм съгласен. Около 30% от световната енергетика се базира на ядрената енергия. За сега няма сериозни успехи по замяната на ураново-плутониевия цикъл на ториев, така че урана си е уран. Колкото до ускорителя – руското правителство така и не подкрепи проф. Острецов относно проекта за изграждане на комерсиален реактор използващ само U-238. Ако по някакво чудо не успеем са се измъкнем от зелената сделка, към 2030 ще се окажем с огромен дефицит (30%) на производствени мощности и ще се наложи внос през зимните месеци. Темата е дълга, но важното е, че ние така или иначе сме горди собственици на оборудването за първия реактор и най-разумното ще е да строим. Особено като се има в предвид, че няма реална алтернатива за момента.

    1. Ще дойде времето, когато от продавач ще се превърнем в купувач, нещо което вече върви. Ще купуваме енергия от Турция, Румъния, Украйна, Словения, Словакия, Чехия, а защо не и от Франция? Приказките за фотоволтаиците ми изглеждат като създадени за наивници – у нас слънцегреенето е максимум 6 месеца. Вятърните генератори са ветер и мъгла – знаем каква територия заемат и какви са изискванията за тях. Ние не сме нито Украйна, нито Африка – там само ЮАР разполага с реактори. Африканци ли ще ставаме? Тукашните „капацитети“ са по-скоро лобисти на разни групировки. И в момента явно има недостиг на ток, иначе по селата нямаше да спира за часове почти през ден. Само да попитам: какво ще стане ( по призивите на Фъндъкова), ако всички минат на климатици?

    2. При дефлация дълговете с които ще я построите тая мощност ще ви излезът през носа. Ако изобщо я построите.

     И кой ще плати цената ??? – пенсионерите, безработните ???

     Ами това дали ядрената енергия ще е достъпна при тая технология – уран 235 е по-малко от 0.4% и той като нефта свършва. Каква полза от централа за която не можете да си осигурите гориво 🙂 ?

     Китайците вече „купиха“ Руслана от Украйна, вижте връзката горе, както навремето купиха Варяг, за старо желязо. Като купят и ускорителя на Богомолов,

     http://m-atom.ru/article/18

     Волков наскоро почина, странно ???, тогава руснаците ще се хванат за палците. Така стана когато китайците купиха Су-33 от Украйна 😉 . Не случайно американците не продават Ф22 на никого, а го спряха и от производство.

     Като са същите продажници като българите, руснаците, и не си ценят нещата това и заслужават, което им се случва !

     При дефлация поради невъзможност клиентите да плащат сметките си цените вървят надолу а не нагоре и тече процес на преструктуриране и намалаване на консумацията. Т.е. разчетите ви за печалбата от строителството на Белене ще са дълбоко на червено. Тя НЕК и сега е почти банкрутирала, да не говорим за след това 🙁 .

     АЕЦ-а изисква работеща национална система, без нея не може да работи, т.е. без стабилен товар – за това е и Белмекен/Чаира и т.н. Питайте Антон Славов ако не ми вервате 😉 . На мен това ми го обясняваше човек който е учител на такива като Славов, който познава много добре Белмекен, Славов бе началник на Белмекен когато бяха режимите 🙂 . Аз също я познавам, както и ДЦС500 които сега управлява турбините и, преди дори АББ да почне проекта по рехабилитацията 😉 . РЕГ150 са защитите които Козлодуй ползва за защита на генераторите, поне на малките блокове навремето когато още работеха 😉 Генераторната част я познавам добре. А ректорната ми помогна да я разбера Острецов, който познава прекрасно и ВВЕР 440 и 1000, бил е заместник на Кириенко но и конструктор на бойните глави на междуконтиненталните ракети – т.е. той познава целия процес на бомбата а не само електрическта му компонента., АЕЦ-а

     При Живков енергетиката ни консумираше над 10 гигавата, сега са много по-малко 😉 , за това бяха и режимите на тока и т.н. – това обикновения потребител не го разбира, не го разбира и сега с манията по електрическите коли . Тодориев обаче го разбираше и той няма достойни заместници от тогава.

     http://www.eso.bg/ – в 5 сутринта на 26 консумацията ви е под 3 гигавата 🙂 и кризата едва сега започва !!!

     Което е показателно за консумация по време на криза. Погледнете нефта след март 2020 за сравнение,

     Поживьом, увидим, кой от нас двамата ще е прав 😉 ?

     1. Винаги става въпрос за пари. Ако преди 20 или 30 години Белене беше построена, може би турците нямаше да строят своята АЕЦ до нашата граница. До сега да сме забравили, но от „специалисти“ не можем да се разминем. С всяка година цените на всичко вървят нагоре, ние какво очакваме? Ние всички и сега плащаме разни недомислици. Току-що “ Специалистът по всичко“ ни натовари с още 5 милиарда, незнайно за какво – тях кой ще ги изплаща? Това, за което пишете, кой ще го позволи на малка България? И кога? Докато управляващите ( които и да са те), мислят само как да изкарат още един мандат, българите ще продължават да зяпат по чуждите витрини като гаврошовци!

     2. Не става толкова просто, сега няма Кремиковци, ЗТМ, Бета и т.н. консуматори.

      Т.е. вие сте на дъното да крепите дори единия реактор на Козлодуй работещ в момента, ето ви работата на генерацията за днес 29 в началото на сутрешния пик, около 3.5 гигавата консумация :

      http://www.eso.bg/?did=32

      АЕЦ 1065 31.53%
      Кондензационни ТЕЦ 1806 53.46%

      За какво са ви още два в Белене, като не използвате дори двата на Козлодуй. При криза сравнима само с Великата Депресия, че и отгоре икономиката няма да има нужда от такава мощност следващите 10 години ако правителствата не творят твърде много глупости. Иначе може да отнесе и следващите 20 години надолу. За пример вижте Япония. И тя изпадна в криза около 1989-а, та до днес, като България. За дълговете им да не говорим. Самураите се пооцапаха, ама то си е за тяхна сметка. Йената не е световна резервна валута, точно както и левчето 😉 . Е сравненито е само до тук с България, натам са Сони, Тошиба, Нисан, Тойота, Мацушита и т.н. 😉

      Лично на мен ми е все едно ако товара си го поемат инвеститорите, стига да не са „инвеститори“ данъкоплатците.

      Аз плащам по-малко на киловатчас от вас, няма да ви казвам колко е МРЗ при мен 🙂 . Но основните източници при мен са ВЕЦ-ове. Няма АЕЦ на хиляди километри от мен 😉 . Така, че ускорителя не ме плаши хич. Само Посейдона и Воеводата на Янгел 😉 .

      Но правителството прави дивотии. Дефицита до края на годината се очертава 10 ПЪТИ повече от най-лошия ж историята около края на кризата 2008/9 !!!

     3. Приемете, че знам достатъчно, а и има кои да питам, ако нещо не ми е ясно. Приятелския ми кръг са хора професори, доценти в областта, включително ядрен физик от Козлодуй. За това, че в момента няма или че няма да има товар след 10г. – не съм врачка, но от трите ЕРП дружества само аз направих през 2016 вярна прогноза за товара на ЕЕС. Товарът на системата традиционно е най-нисък есента, така че това не е довод. Миналата зима беше 6000 МВт. Имайте в предвид че всеки реактор се извежда за месец за планов ремонт и профилактика, т.е. при 4 реактора цяло лята поне един ще е изведен. За цените също не сте прав – от три години на международните и вътрешните пазари цената расте и вероятно така ще продължи. Белене е дългосрочен проект и най рано след 8 години би могъл да влезе в експлоатация първия реактор. По-добре би било да се строи на площадката на Козлодуй по ред причини една от тях е свързаността й с енергийната система. За горивото – прочете повече. В природния уран съдържанието на 235 е много ниско и той задължително преминава процедура на (изкуствено) обогатяване до около 4-5% (различно за различните модели реактори) от съдържанието на 238. Така че имаме ресурс там за хиляди години. В заключение – такъв проект има и своите недостатъци, например влошава се устойчивостта на ЕЕС, производството се съсредоточава в Северна България, радиоактивните отпадъци (ако Русия откаже да го приеме) и т.н.

  1. Не виждате ли, че статуквото не я допуска? Не им е удобна.
   Защо я нападнаха пред дома й (и то след като държа реч на протеста)? Защо не нападнаха Христо Иванов? Защо никой политик не се поинтересува за състоянието й? Това не е случайна жена, а бивш министър-председател. Срам и мерзавщина!

 18. От Москва наредиха на Радев да не прави нова партия, за да не отцепи гласове от БСП. Нинова се е надъхала да става премиерка!…

  1. Точно така.Затова не е президент на народа а на комунистите
   Народът мрази и герб и. бсп.

   1. Хора, не виждате ли, че в света като цяло за глобалистите няма никакво значение дясно-ляво, републиканци-демократи, консерватори-либерали.
    Защото винаги се получава така, че финансово и едните, и другите черпят финансиране от едни и същи източници, които в момента са задали много конкретни ценностни насоки и рамки, в които да се правят закони и политики за всички държави? И управляващи, и опозиции се контролират от тези глобални играчи и си имат своите зависими и компроментирани вече агенти сред тях, които безропотно да слушат и изпълняват. Господина ви Радев, това, че е видимо почтен човек е добре. Но кого слуша в решенията си? Снимката отгоре, която Веси е пуснала е атестат. Мисля си, че както в САЩ, така и в Русия и Китай, зад грантовете и кредитите им стоят същите хора. Да говорим за същинско противопоставяне на такова основание е просто нелепо. Подобна „студена война“ се използва за насаждане на страх и подчинение в обществата на съответните държави…спирам дотук.

 19. Господа , бъдете по разумни в критиките си, никой няма документ за безпогрешност. АФЕРА е свършила много досега, много повече от останалите, г-жа Томова е рядко сърцата жена, достойна българка. Повтарям, картинката е страшно сложна и критична. Всички медии ревнаха, че Радев е руска маша, никой не говори за другите . Преживяваме изключително критичен период. Войната между Щатите и Русия и Китай добива небивали мащаби. Ние за кой ли път не останахме вярни на славянската си принадлежност и даже не се продадохме, предложихме се като добичета. В Щатите даже не са чували за нас, толкова сме жалки и нищожни. в тази предстояща война им трябва територията ни, но ние се утвърдихме завинаги като подлеци.

  1. Американците готвят ядрена война в Европа!

   На 4 август Израел нанесе ядрен удар на Бейрут.
   На 4 септември САЩ изпратиха 4 бомбардировачи, които могат да носят ядрено оръжие B-52H към Крим, от Европа през Украйна. Стигнаха само на 20 минути от границата на Крим и кръжеха над Азовско море.
   В отговор Русия изпрати изтребители-прехващачи към американските B-52 и вдигна във въздуха също свои ядрени бомбардировачи.
   Американските бомбардировачи влязоха от Украйна, никога преди това не го бяха правили, да не говорим за такава близост до Крим.
   Експертите бяха единодушни – американците отработваха ядрен удар по Сочи.

 20. В неделя, 16 часа, на Орлов мост!!! Да СПАСИМ България, БЪЛГАРИ!!! НАРОДЕ????

  1. С кого ще спасяваме България? :
   с адвоката , който иска Истанбулската конвенция?
   с Бабикян , който на времето сам се натискаше за пиар на Боко?
   с Минеков , който от години е на софрата на Сорос?
   с Хр. Иванов , който явно играе за Тиквата?
   с Мая Манолова , която Боко сложи за омбудсман ,а сега ламти за власт?
   с БСП , които в момента на конгреса избраха в политическото си бюро всички бивши седесари начело с любимата приватизаторка на Иван Костов-Нинова?
   Не искам да говоря за -“патриоти“ , Марешки и ДПС , защото ми се повдига!
   С кого , с кого , с кого???

   1. Прав си за тримцата от троицата.
    Но, ще разбереш скоро, че има и РОДОЛЮБЦИ в тази страна.

   2. А ти с кого предлагаш,бе нещастник,за теб всички са ти криви?Имаш ли позиция или само си цвилиш тук?

 21. Аз отдавна ви казвам , че трябва да се протестира срещу господарите на Боко и Радев-американците!
  На следващите избори , когато и да са те , ще спечелят американците или ………пак те!!!
  Но , това този тъп народ , си го заслужава!
  Да ви еба и демокрацията американска , да ви еба!
  Те , защото са много хубави , сега имат и гражданска война в страната си!
  Има един лаф-блажени са верующите-а , аз ще кажа прости са простите , пардон , българите!

 22. Чета коментарите и виждам , че има много разочаровани от позицията на Афера. Наистина сте като секта и не търпите друго мнение. Ами ако Веселина знае малко повече за Муньо и шайката около него ?!

 23. Моля, разкажете за ролята на Мартин Карбовски в ‘проекта ‘ на Радев и Деса.

 24. Льотчикът е ясен, той клетва е давал на бкп/дс и оттогава си е на каишка!!!

 25. ФЕС-бекарите са яко пропаднала шляхта, която е в особено малоумно състояние, подкрепяйки една американска подлога в лицето на Радев.

  Не е никак трудно са нормално мислещ човек да се досети, как Радев стана президент, и защо от Сащ(ЦРУ) му направиха такав брилянтна реклама, че да видят броя на малоумната българска помиярщина накуп гласувала за Радев, за да не станела Цачева резидент.

  Помияри, неразбрали, че Цачева и Радев бяха от едната страна на монетата, но толкова за дебилите и техните очаквания, които ще ги доведат само до едно – масово да се самоубиват от това, което иде, а не това което са очаквали в глупавите си мисли) те други и нямат).

 26. Много е сложна картинката Господа, толков сложна, че повече не може. Мисля, че малко избързваме с охулването, че и с оплюването на Радев. Нека не забравяме, че колониалната политика, представена от горната красавица се подкрепя от МНОЖЕСТВО подлоги, не е само Соломончо, Цецкото, Алио и други. Фактът, че имаме повече партии, отколкото коя да е друга европейска страна показва, че никакъв реален проект не става. Вижте му на Гергов мазната муцуна, каква песен запя, такива са повечето от нашите политически СИЛИ, тъпи, подли , продажни. Дали ще е льотчика втори мандат или друга муцуна, щото твърдо всички са маскари, май няма значение. Белорусия задържа осемте изтребитела , дадени за ремонт, Брадърите се нагнездиха ТРАЙНО в територията. Вървим бързо надолу, заедно с всички, които прегърнаха т.н. демокрация и евро-американските ценности. Ке умрем тихо като овце, щото мисленето за нас е сложен процес.

 27. Ако Президентът не желае България да изпадне в продължително политическо и икономическо безвремие при едно ВНС с неограничен мандат и управленски хаос е ДЛЪЖЕН на основание на Чл.159, ал. на Конституцията да предложи проект на Конституциятя, алтернативен на този на ГЕРБ. После може да се търси подкрепа на политически формации, които вече съществуват. Може да е БСП, може да у тази на Манолова и т.н Но без алтернативен проект – хаосът и ликвидирането на България са неизбежни. В тази посока сигналът на Томова е на място и време.

 28. Вижте Херото как се кикоти,колко забавно.Значи някак си са го излъгали Радев,че може да прогресира по този начин.Няма да може,след антибоковските му прояви,от него се очаква водачество,не на думи.На президентските избори ще трябва да се преосмисля каква личност ни е държавен глава,американски възпитаник или московски.

 29. Американците си го готвят Радев отдавна, но не за президент, а за министър председател.
  Многото малки партийки ще бъдат “обединени” от надпартийният летец.
  И конституцията ще бъде променена към възможност за “президентска република” , скритата цел е монархията.
  Та те така.

  1. Американците са СЛОЖИЛИ Радев на стенбай-изчакване на подходящия момент евентуално да ОГЛАВИ ВЪЗДУШНА ВВС САЩ-НАТО-Израел оперция за нанасяне на асиметрични ВВСудари по граждански и военни цели за СВАЛЯНЕ режима на ИРАН
   Докато дойде този важен за САЩ/Израел момент РАДЕВ е своден “електрон“ мятащ спокойно и безгрижно крачоли но настъпили деня Х и часа Х САЮ го активира светквично Ф35 и Стелтовете кацат на БГ ВВС бази -БЕЗМЕР,Гр.Игнтиево,Сарафово за да нападнат ИРАН

    1. Това с нещастника, вече се изтърка. Размърдай си малко мозъка и измисли нещо по подходящо. НЕЩАСТНИК СИ ТИ ЯВНО.

    2. дедо Паско явно НЕ си вземаш хаповете за простата когато аламира нито си пиеш Гинко билбоата мозъка ти действа на ниско обороти вероятно не владееш фашистки езици не четеш и не следиш чужди преси поне гледай Алфа ТВ там НИКОГА НЕ крият ИСТИНАТА много са стронг и обективни на английски им казваме;lovely

 30. За тези, които още не са разбрали ще го кажа в прав тектст: Радев е соросоид от най-чист вид. Фактът, че така наречените „въстания“ започнаха от президентството ме кара да си мисля, че тове не е пробуждането на народа, за което всички нормални хора се надяват, а планирана акция на соросидните кръгове в България. Каква е причината? Е, аз няма да ви я кажа. Помислете и може да ви стане ясно. Но не забравяйте, че по площадите са всякакви политически отпадъци като Христо Иванов например. Триото пък въобще не искам и да го споменавам. Ако тия вземат властта се пригответе да приемете с „отворени обятия“ Истанбулската конвенция, гейпарадите и всякакви подобни мерзости. Това не са мои предположения, а заявени позиции и разбирания за демокрация от гореспоменатите индивиди. Чудя се дали да не ви честитя in advance? …

  1. Все се надявах Радев да са го „пропуснали“ соросоидите, и той тях също. Наивен съм бил, явно…

   1. Глупоси са Петрова за невежи зомбита, като теб, на които могат да продават празни надежди. Президентчето ви Радев е поредния продажник. Нооо спете спокойно той ще се погрижи за вас…

 31. Очертава се все същото… облякъл се Илия… пак в тия… Народът отново излъган!

 32. До заслепените фенове на Радев:
  Какво попречи на президента, да измине 100-те метра между Дондуков 1 и 2 с поне 30 хиляди протестиращи зад гърба си на 10-ти юли, когато Баце беше събрал тълпа от платени клакьори и да поиска незабавно оставката му пред всички, очи в очи? Мислите ли, че някой щеше да го спре, него и охраната му от НСО? Ако на Радев беше поставена такава задача от господарите му, тиквата щеше още тогава да е подал оставка, а не да се мъчи по площади 80 дни. Отворете си очите – не виждате ли, че ви използват в мръсна операция по изнудване, а чистата ви енергия за промяна ще бъде отново грешно насочена. Смятате ли, че изявлението на Радев съвпадна случайно със срещата му с Херо Мустафа. Мислете и се опитвайте да навързвате събитията.

  1. Точно казано!
   За пореден път имаме доказателства, че нашата, българска съдба като народ е в контрол на чужди интереси и сили.
   Жалко, много жалко…

  2. Прав сте. Сготвят Българите на бавен огън в момента / като оная жаба/, но пасианса няма да ИМ излезе.

  3. И аз ги виждах нещата така /тогава- през юли/. Вбесява ме, че всичките ни държавни мъже стоят и чакат разрешения за съдбата на собствената им Родина и народ от чужди посолства.
   За какво са ни тогава „държавни мъже“, от които не зависи нищо? Нека ни управлява директно триумвират на трите посолства /примерно/ и толкоз! Каква полза от толкова фигуранти /ако използваме определението на „Али Баба“/?

 33. Бих изкал аз, моя другар от Доспат и Радевица да обсъдим некои вапроси

 34. Радев ЩЕ прави партия
  Г.Р.И.П.Е.Н
  Гладни
  Русофили
  Искат и
  Планират
  Евразийски
  Насоки

 35. Ко стана Радеффффффффффф и министерски постове раздаваше, директори назначаваше зад завесата , сладки службички обещаваше и сега ще лапат салама , муахахаха

 36. Радвам се, че в Афера винаги са били мислещи хора и не са изпадали в овчи възторг пред радев като някои техни малоумни читатели, за които фатмакът е гуру.
  Ако искаше да бъде ИСТИНСКИ политик и държавник, тоя тип щеше да се бори реално, а не с празни приказки, да формира свой проект, с който имаше шанс дори да спечели изборите, и да не се бори само за собственото си его.
  Той е просто борисов2, паразитна, канцерогенна и разяждаща обществото структура и единствено ако държавата се отърве от борисов и радев, може да има някакъв шанс.

 37. Мошеник и лъжец, подиграл се с надеждите на хората.
  Второ издание на борисов.

 38. 26.09.2020 в 12.00 ч Руски ГРУагенти посрещнали Радев на посещение в Карнобат той ги погледнал и с хладнокръвен тон казал паролата ;Товорищи у вас денги есть
  А резидентите отговорили ;Курица не птица,Болгария не граница Путин лисица

 39. Страхлив, нагъл, фалшив, вреден и жалък лъжец.
  борисов2, дори още по противен.
  Разкажете за тоя демагог всичко!!!?

  1. Разкажи ти бе, тъпанар, като сееш лъжи наоколо, подкрепи ги с факти! Не си изкарвай женското в характера напред.

 40. Ако Веселина Томова се кандидатира, с 2 ръце аз и семейството ми ще гласуваме за нея. Ако създаде партия или се включи във вече съществуваща – СЪЩО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *