« Върни се назад Публикувано на 30.10.2014 / 10:40

„Реформаторът” Спас стана „спец” и по издирванията. „Издирването е проста работа, но не е за прости хора“.

МИШЕНАДописникът на кръга „Капитал”, варненският кореспондент Спас Спасов, бивше пресаташе на печално известния екс областен управител на Варна – „любимото дете на Иван Костов” – Добри Митев, се изказа „фундаментално” по Нова телевизия за изчезването на режисьора Захари Паунов, който вече 13 –ти ден е в неизвестност. Паунов напусна хотел „Черно море” след приключване на фестивала „Златна роза” и от тогава е в неизвестност.

Спас се изцепи по Нова телевизия като „спец” по „видео-наблюдението” във Варна така:
Невъзможно е режисьорът Захари Паунов да е напуснал Варна, без да бъде уловен от камерите за видеонаблюдение. На практика е невъзможно някой да се движи из града и да го напусне, без да бъде „уловен“ от всевиждащите очи на камерите. Историята се вписва в един друг абсурд – този със системата за видеонаблюдение. Около 250 видеокамери са разположени в града, а в централната част е просто почти невъзможно да премине човек и той да не бъде уловен от камерите. Абсурдът на ситуацията се обвързва с недоизградената система за видеонаблюдение. Според устна договорка между бившия кмет Кирил Йорданов и ексминистъра на МВР Румен Петков камерите са платени наполовина. Системата не е предадена и приета по надлежния ред. Т.е. не е известно дали тя е калибрирана и работи по съответния надлежен ред. Всяка кола, която се движи във Варна, може да се проследи от момента, в който попада в обсега на камерите, докато напусне града. Абсурдно е, че с тази техника Захари Паунов не е могъл да бъде проследен”.
Спас Спасов трябва незабавно да бъде назначен за „видео –шпион” на Варна!
ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПРИКАЗВАЩИЯ ГЛУПОСТИ СПАС СПАСОВ, АФЕРА Е ДЛЪЖНА ДА УТОЧНИ:
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ВЪВ ВАРНА ИМА МЕСТА, КОИТО ИЗОБЩО НЕ СА КОНТРОЛИРАНИ ПРИ ВХОДОВЕТЕ И ИЗХОДИТЕ НА ГРАДА!
ТОВА, ЧЕ БИЛО НЕВЪЗМОЖНО НЯКОЙ ДА СЕ ДВИЖИ ИЗ ГРАДА И ДА ГО НАПУСНЕ БЕЗ ДА НЕ Е ЗАСЕЧЕН ОТ „КАМЕРИТЕ”, Е ПЪЛЕН АБСУРД, БЪЛБУКАЩ ЕДИНСТВЕНО В ГЛАВАТА НА „РЕФОРМАТОРА” СПАС.
Няма никаква гаранция някой да бъде засечен, защото първо камерите са недостатъчно на брой, второ – някои от тях изобщо не работят, и трето – информацията от камерите ДАВА ЧАСТИЧЕН ПОГЛЕД НА ДВИЖЕЩИТЕ СЕ КОЛИ И ХОРА.
ВСЕКИ НАЧИНАЕЩ ХЛАПАК В ХУЛИГАНСТВОТО НАПРИМЕР, ЗНАЕ КОЛКО МЕРМАСТА ИМА, КОИТО НЕ СА КОНТРОЛИРАНИ ОТ КАМЕРИ ВЪВ ВАРНА.
АФЕРА ДАВА НАГЛЕДЕН ПРИМЕР НА ДИРЕКТОРА НА ОД НА МВР – ВАРНА НИКОЛАЙ КАЛЧЕВ – ПУЙЧЕТО КАК МОЖЕ ДА МУ СЕ ПРЪКНЕ МИНИСТЕРСКА КОЛА, ЗА ДА МУ КЛЪЦНЕ „ГЛАВИЦАТА ПУЕШКА”, БЕЗ ИЗОБЩО ЧЕНГЕТАТА ДА Я ЗАСЕКАТ:
Движи се по автомагистрала Хемус от летището посока Варна. Точно до БИЗНЕС ПАРК има отклонение от магистралата, което излиза на бул. Атанас Москов и от там на ул. Девня. Точно там например няма камери на входа. Влиза от там и отива по ул. Девня до гарата. От гарата спира пред „Пуешкия” директорски кабинет пред сградата на Дирекцията на МВР – Варна.
АФЕРА ЗАДАВА ВЪПРОСА – Е, КОИ КАМЕРИ СА ЗАСЕКЛИ ТАЗИ КОЛА?!
Вместо да плещи невчасови щуротии, „реформаторът” дописник Спас можеше да зададе на МВР следните важни въпроси, за да отговорят:
Всъщност, информацията от колко камери на частни фирми са прегледали ченгетата по повод издирването на режисьора?
Наистина има ли такива камери из града?
Обхванали ли са цялата информация, или са се задоволили само с прегледа на няколкото работещи камери на видео наблюдението?
Няма гаранция, че и тези камери са го засекли, но поне в района на хотел „Черно море” трябваше да свършат тази работа.
Както казваше един служител на „Криминална полиция“ Варна – Христо Иванов, който вече е покойник, а човекът работеше години наред по издирване на лица в криминална полиция: „Издирването е проста работа, но не е за прости хора“.

Afera.bg

«