« Върни се назад Публикувано на 09.10.2014 / 22:26

„Реформаторите“ си вдигат цената. Качиха Б.Б. на Пързалката.Искат му най-скъпото – да може да се врътка.

РЕФОРМАТОРИ„Реформаторите“ си вдигат цената. Качиха Б.Б. на Пързалката.
Сбирката на „реформаторите“ е ошашавила Бойко Борисов, докладват чинно наши агенти на дълбоко прикритие във върхушката на партията му. Лидерът на ГЕРБ бил бесен на „реформаторите“, които се опитвали да го цакат за формулата на правителството – „Всички на Софрата“. Кънев, Кунева, Лукарски и Корман изработиха ОБЩА ПОЗИЦИЯ, която бламира опита на Борисов да състави кабинет на малцинството, подкрепен в рамките на „коалиция на желаещите“. „Реформаторите“ казват ясно – НЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО, не на участие на крепилите кабинета „Орешарски“. Леле, мале – Борисов да остане без Пеевски, никаква „скрита подкрепа“ от ДПС.

„Реформаторите“ все пак оставят вратичка на Б.Б. Качват го на Пързалката, но засега не го засилват надолу. Нямало да пискат, ако в парламента ДПС гласува „за“ правителството на Бойко Борисов. Обаче и дума не можело да става ДПС да влияе на политиката на кабинета. Вярват ли си „реформаторите“, че Ахмед Доган няма да клати Лодката, а срещу това не ще предявява условия за политиките и реформите към лидера на ГЕРБ? Няма такъв филм, както се казва. Да не говорим за обичая на Делян Пеевски да надскача „мандата“, даван му ad hoc от Сокола. „Реформаторите“ стопират Борисов и за „инженеринговия проект“ на Д.П. – не на Бареков. Нещо повече. Никаква подкрепа от бизнес-олигархични кръгове, дърпали конците на кабинета „Орешарски“. Никакви „генно-модифицирани проекти“, подкрепящи правителство на малцинството, обслужващо корпоративни интереси.
Бойко Борисов ще трябва да се съобрази с формулата на „реформаторите“. Ако скочи със скандално „ресто“, ще го обвинят, че взривява формата „ЕНП“. „Реформаторите“ искат да участват в КОАЛИЦИНЕН КАБИНЕТ С ЯСНО РАЗПИСАНА РЕФОРМАТОРСКА ПРОГРАМА. Какви хора – напират да ограничават пространството за маневриране на лидера на ГЕРБ. Искат му най-скъпото – да може да се врътка. Да видим сега как ще ги надцака. „Реформаторите“ са категорични – БОРИСОВ ПРЕМИЕР, НО СРЕЩУ РЕФОРМИ. Иначе казано – коалиция „Руска рулетка“ за лидера на ГЕРБ. Борисов и реформи – това е някаква смешка. При първите протести ще даде заден. И все пак. Има едно съвпадение: „къс мандат“ от две години, а сетне „две в едно“, парламентарни и президентски избори. „Реформаторите“ предполагат, Борисов НЕ РАЗПОЛАГА.

www.bgsniper.com

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 

«