« Върни се назад Публикувано на 14.01.2014 / 19:04

РЕФОРМАТОРИТЕ И ГЕРБ – ПРЕГРЪДКА НА ФОЛКПЕВИЦА И МУТРА

 

В момента Найден Зеленогорски е принуден да седне на една маса с Цецка Цачева и Цветан Цветанов, които  на местните изборите през 2011 г. му откраднаха четвъртия кметски  мандат. Да припомним, че тогава в село Бохот член на избирателната комисия от ГЕРБ бе заснет как фалшифицира изборите във вреда на Найден Зеленогорски. Бившият плевенски кмет бе записан и в прословутото тефтерче на Златанов с инструкция „да се удари“. И въпреки всичко той си мълчи – защо?

 Интервю с Красимир Манов, който напусна ‚Движение България на гражданите“ и се присъедини към „България без цензура“.

Г-н Манов, присъединихте се към „България без цензура“, кое Ви накара?

Всичко е ясно, особено след последните събития в политическото пространство около „Движение България на гражданите“ и т.нар. Реформаторски блок. Аз не мога да се съглася да бъда част от тези безпринципни и задкулисни договорки, които извършват хора като Кунева и Вълчев.

– Има ли и други разочаровани, които да последват Вашия пример?

– Постоянно се обаждат хора. И не само от „Движение България на гражданите“, а и от СДС, ДСБ и дори ГЕРБ, които искат да се присъединят към нас. Те особено зачестиха, след като и Първанов се прегърна с ГЕРБ. Реформаторският блок, както знаете, вече бе решил да се коалира с Борисов. Ако редовите членове и симпатизанти на ДСБ и остатъците от старото СДС можеха да преглътнат „генерала“, то хапката Първанов вече им заседна. На последната си Национална конференция СДС си смени лидера,заради това, че старото ръководство влезе в колаборация с ГЕРБ. Какъв е отговорът на новото ръководство за това, че се прегърнаха с тях и с Първанов? Политическата нечистоплътност на партиите от РБ е неприемлива и необяснима за членовете им. Ето защо те бягат и идват при нас. На последния Национален съвет на ДБГ шестима членове от Плевенската организация са си хвърлили партийните книжки и са напуснали партията,поради несъгласие с водената политика.

– И все пак някой трябва да обясни какво се случва там.

– Ами ето какво се случва. В момента Найден Зеленогорски е принуден да седне на една маса с Цецка Цачева и Цветан Цветанов, които на местните изборите през 2011 г. му откраднаха четвъртия кметски мандат. Да припомним, че тогава в село Бохот член на избирателната комисия от ГЕРБ бе заснет как фалшифицира изборите във вреда на Найден Зеленогорски. Бившият плевенски кмет бе записан и в прословутото тефтерче на Златанов с инструкция „да се удари“. И въпреки всичко той си мълчи – защо? Хората идват при нас с думите, че за тях е необяснимо как СДС, ДСБ и ДБГ са решили да се коалират с ГЕРБ. Ако за Кунева и Вълчев е ясно – те са били в едно правителство с Борисов, то какво правят там хората от „старата“ десница? ДБГ се разпада. Почти всеки ден хора от структурите им в София и страната преминават към нас. Към някои има натиск и се опитват да ги сплашат, за да не напускат.

– Как е възможно това в партия, която претендира да бъде демократична?

– Кунева излезе по телевизията да каже, че няма да прави коалиция с ГЕРБ. Помните какво каза тя пред bTV в събота. Но в същото време получих информация, че пред Националния съвет, който се е провел един час по-късно, тя е говорила съвсем друго – казала е, че вратите за сътрудничество с ГЕРБ трябва да останат отворени. На фона на изказването на Москов и Радан Кънев, става ясно, че няма разминаване в тезите на ДБГ и на ДСБ. Всъщност в дъното на всичко е ГЕРБ и Костов, който им бабува.

– Как да си обясним тогава думите на Костов, казани преди последните парламентарни избори, че Кунева е поредната червена кукувица,която иска да снесе яйце в синьото гнездо?

– Много правилно си зададохте въпроса. Отговор няма, но той се подразбира като съберете в една редица Кунева, Костов, Борисов, че и Първанов… Как Ви изглежда? Хората коментират, че Реформаторският блок е пристанал на ГЕРБ като поизхабена провинциална фолк певица на софийска мутра. РБ създаде един морален борд, т.нар. Граждански съвет, член на който е уважаваният социолог Цветозар Томов, който каза, че „ГЕРБ са организирана около своя лидер престъпна група, която разглежда държавата като плячка“. Значи ли това, че реформаторите, след като се прегърнаха с ГЕРБ, са съучастници и престъпници? А какво се получава, като към тях се присъедини и Георги Първанов. Това са въпроси, които си задава обществото и отговорът се подразбира с отлива им от Реформаторския блок. Те вече не гледат към него, а гледат към нас, като антисистемен и против политическото статукво играч.

– Какво предстои за „България без цензура“?

– На 19 януари предстои среща със симпатизанти от София преди Учредителния конгрес на 25 януари. Срещата на 19-ти ще бъде в Зала 6 на НДК от 12.00 часа. Форматът е отворен. Всеки, който желае, е добре дошъл.

Afera.bg

«