Публикувано на 25.06.2020 / 20:07

РЕНЕТА ИНДЖОВА: БОРИСОВ ОПОЗОРИ ПОСТА НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЙТО СЪМ ЗАЕМАЛА! ВОДИ СЕ ГАНГСТЕРСКА ВОЙНА, КОЯТО ПРЕМИЕРЪТ ИСКА ДА ПРЕДСТАВИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА!

РЕНЕТА ИНДЖОВА: БОРИСОВ ОПОЗ0РИ ПОСТА НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЙТО СЪМ ЗАЕМАЛА! ВОДИ СЕ ГАНГСТЕРСКА ВОЙНА, КОЯТО ПРЕМИЕРЪТ ИСКА ДА ПРЕДСТАВИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА!В интервю за Велизар Енчев по БСТВ – Ренета Инджова:

Позор е, позор е, съжалявам, че Борисов опозори поста на министър – председател, който и аз съм заемала.

Борисов е готов да хариже целия валутен резерв на страната, само да запази властта си.

В България се води гангстерска война, която премиерът иска да представи като политическа.

Още когато излизах от премиерския пост, казах, че България се управлява от Мафия.

Европа е виновна, защото е заинтересована от неизпълнението на наложените регламенти на ЕС в България.

Загубила съм надежда, че народа ще се вдигне.

Българското общество стигна падението си.

Цялото интервю може да гледате тук:

Afera.bg

Коментари 26 за
“РЕНЕТА ИНДЖОВА: БОРИСОВ ОПОЗОРИ ПОСТА НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЙТО СЪМ ЗАЕМАЛА! ВОДИ СЕ ГАНГСТЕРСКА ВОЙНА, КОЯТО ПРЕМИЕРЪТ ИСКА ДА ПРЕДСТАВИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА!”

 1. “ Уникално е ! “ Дали е възможна анкета с надслов “ Има ли останали още българи…“ ?

 2. Поздравления за непримиримия и точен В. Енчев! Поздравления и за г-жа Инджова – компетентен, свестен и почтен човек и професионалист! Не мога да не отбележа като министър-председател и Жан Виденов, истински българин! Историята ще го докаже! И то май няма други?!

 3. Борисов е готов да хариже целия валутен резерв на страната, само да запази властта си.
  –––––––
  Дори и да го хариже, /ако му се позволи/, това няма да го спаси!

 4. Аз съм си го кръстил Борил Живков Борисов. И се надявам историята да се повтори. Борил е управлявал 11 години …..

 5. Борисов, освен едно жиголо, нищо друго не може да е! В случая на две бабички – Меркел и Европа!!!!

 6. Лицето Бойко Методиев Борисов е бивш бодигард на комунистическия водач на България Живков, а в сегашно време е ИСТИНСКО СМЪРДЯЩО Л@ЙНО, което трябва час по-скоро да бъде изметено и цялата страна дезинфекцирана.

 7. СКАНДАЛИТЕ С БОРИСОВ ГРЪМНАХА И В ЗАПАДНА ЕВРОПА! ПРАВА Е Г-ЖА ИНДЖОВА, ЧЕ ТОЗИ ГАНГСТЕР ОПОЗОРИ ПОСТА МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РБ И ДЪРЖАВАТА НИ…
  Невероятният за европейските стандарти скандал с Борисов заинтригува днес и водещи западни медии, след тези на Балканите и в Централна Европа. в лицето на най-авторитетните британски издания – „Гардиън“ и „Индипендънт“. В публикация от 25 юни вестиниците съобщават, че българският евродепутат Елена Йончева е поискала да бъде разследван изтеклия запис, тъй като говорещият в него казва, че тя ще бъде „изгорена”. Споменава се и позицията на самия Борисов, че не иска разследване, тъй като няма такова нещо като лоша реклама. Посочва се още, че записът е публикуван малко преди да бъдат разпространени и снимки на спящия Борисов с пистолет на нощното шкафче и чекмедже, пълно с милиони банкноти евро и злато. Разказва се и реакцията на премиера по повод снимките, че президента Румен Радев го следи с дрон. България е определена в материалите като най-бедната и корумпирана страна в ЕС, като за доказателство изданията се опират на данни от „Прозрачност без граници”. Самият Борисов е описан като бивш бодигард на комунистическия водач на България Живков, а правителството му – като замесено в поредица от почти ежедневни корупционни скандали през последните 10 години. Като друг пример за такъв скандал се дават обвиненията към премиера, че е въвлечен в международна схема за пране на пари, за което писа испанският вестник El Periodico, позовавайки се на разследване на каталунската полиция. От „Гардиън” преразказват част от това, което се чува на записа
  и е цитирана Елена Йончева, която споделя страховете си от чутото: „Чуваме как на записа се говори за унищожаване на политически опоненти по време на кампанията за Европейския парламент и да се споменава моето име като някой, който трябва да бъде изгорен. Гласът, който вероятно принадлежи на българския министър -председател, казва, че ще смаже собственика на една компания … Проблемът е, че тук не става въпрос само за мен и за една компания, проблемът е в начина, по който се управлява тази страна.”

 8. Ренета Инджова беше единственият премиер на България, който се държа мъжки. Останалите само носеха панталони…

 9. Всички трябва да се срамуваме от Бойко Крадлиев! Изрод българоубиец!Срамувам се заради себе си и от себе си,че не мога да го премахна от Баницата

 10. Българското общество няма да се вдигне защото ги няма апостолите,такива като Бенковски и Волов,изпуснати са и толкова много случаи и сега обществото е отпуснато и примирено,настроено къде съзерцателно,къде сеирджийски.Което е едно и също,в зависимост от типа личност,образована и културна или не.Има възможност обществото да се стресне и вкупом реагира заради ЗСУ,нужна е само известна координация на протестите.

 11. Най-добрия министър председател от 30+години насам.Велика жена.А към мисирките,кога ще задават въпроси към тиквата за оставка.

 12. Блестяща,както винаги ! Почтена ! Крайно време е да излезе на преден план-ето един политик,на когото можем да вярваме. Ще има и други,които сме позабравили.
  Благодаря „Афера“,че дадохте възможност да видим това интервю. Глътка чист въздух и тема за размисъл.
  А това за кофите е чудесна идея и лесно приложима-боклук отива при боклука.

 13. Чест и почитания!
  Госпожо Инджова, вие сте живото доказателство, че все още има нормални и здравомислещи хора в БГ!
  Иска ми се да вярвам, че все още имаме шанс да се измъкнем от тази кал!
  Бог да е с нас!

 14. Из публикацията на англичанина Едуард Стърнс, касаещ България „Няма по-прост народ от българския“:
  Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?

  Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския?

  Долу лапите, простаци, от името българи!. Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

  Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.

  Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

  Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

  Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.
  Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.
  Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот.
  Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.
  Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности.

  Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.

  Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

  1. Трябва да си още по-прост за да съдиш един народ от позицията си на наследник на велика сила, чието величие се крепи на векове ограбване на други народи.

   Добре поне, че не засяга „демокрацията“, защото народ, дето химна му е „God Save the Queen“ да ме учи на демокрация, малко ми идва в повече.

  1. АБСОЛЮТНО , точно е, казаното от англичанин. Явно, е много добре запознат с психиката ни, няма и не може и дума в повече да се добави. Жалко е,за един народ ,но е и факт неоспорим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *