« Върни се назад Публикувано на 30.04.2024 / 17:21

РЕКЕТЬОРСКИЯ ЗАКОН НА ДПС И ГЕРБ ЗА СПИРАНЕ НА РЕКЛАМА НА ХАЗАРТА В МЕДИИТЕ БЕ ГЛАСУВАН НА ЮРУШ ЗА ДА БЪДАТ ПРИТИСНАТИ МЕДИИТЕ И ОВЛАДЕНИ ОТ ОНБАШИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЛЪЖА, ЛИЦЕМЕРИЕ И НАМКЬОРЛЪК. СМАЧКАХА МЕДИИТЕ И ОТВОРИХА ПОРТА ЗА СИВИЯ И ЧЕРЕН СЕКТОР В ХАЗАРТНИЯ БИЗНЕС

Рекламата на хазарт в медиите, включително телевизии, новинарски сайтове и печатни медии, се забранява.

Това реши парламентът днес на извънредно заседание, след като приеха на второ четене с промени в Закона са хазарта.

Забраната беше предложена миналата седмица от Теменужка Петкова от ГЕРБ и председателя на бюджетната комисията Йордан Цонев от ДПС. Приетият днес закон влиза в сила 3 дни след обнародването си.

Срещу закона се обявиха медийни и браншови организации на хазартните оператори, които твърдяха, че ограничаването на рекламата на хазарта ще доведе до увеличаването на активността на нелицензирани сайтове, което респективно намалява възможността на държавата да събира данъци и такси от хазартна дейност, както и да осигури защита на тези потребители. Против промените се обявиха и спортни федерации, с мотива, че така ще загубят спонсори и финансиране за спорта.“

……

На 24.04.2024 АФЕРА публикува:

А БЕ, ГЕРБ&ДПС ТАРИКАТЧЕТА, ЩО НЕ СПИРАТЕ ПАРИТЕ ЗА РЕКЛАМА НА ФОНДАЦИЯ „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“, А НА ХАЗАРТА, А! ХАЗАРТНИТЕ РЕКЛАМИ НЯМАТ ВМЕШАТЕЛСТВО В НЕЗАВИСИМОСТТА НА МЕДИИТЕ, АМА ФОНДАЦИИ КАТО „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“ НАПРАВИХА МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО – БУЛШИТ ПОРЪЧКОВА БАКАЛИЯ!

Когато бе внесен проекто закона фактори от ДПС конфиденциално коментираха за АФЕРА как нямало да се стигне до приемането на закон, как целта била да бъдат притиснати телевизиите… Дни по-късно обаче схемата лъсна, че закон ще има набързо, веднага преди изборите и същите тия медии вече ще влизат „в правия път“ с … пари от „правилното място“.

С думи прости какво точно се случи на юруш точно преди изборите:

ТОВА БЕШЕ ЧИСТО РЕКЕТЬОРСКИ ЗАКОН, ИНИЦИИРАН ОТ ДПС И ГЕРБ! С ЛИЦЕМЕРНАТА, ФАЛШИВА ОПАКОВКА „БОРБА С ХАЗАРТНАТА ЗАВИСИМОСТ“. И ИСТИНСКА ЦЕЛ – ДА БЪДАТ ПРИТИСНАТИ „ГОЛЕМИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ“ НАЙ-ВЕЧЕ.

Защо да бъдат пристиснати? Защото в тях влиянието на простоидиоти и десносектанти било огромно. Какво общо има това с хазартните компании? Нищо. Но! Големите рекламни пари към големите телевизии идват точно от хазаратните компании и спирането им е натиск върху телевизиите и останалите медии, които ще трябва да потърсят рекламни пари … от кого?

А сетете се – от кого?!!!!!

Сетихте ли се? То не е много трудно!

От онбашиите на държавата, които държат големите пари.

Кои са онбашиите ли?

Добро утро!

Това беше истинската цел на този рекетьорски закон!

Всички останали малоумници в парламента се вързаха на рекетьорския план на ДПС и ГЕРБ. И лакардисват как се преборили с хазартната зависимост.

 КЛОУНИ!

ТОЧНО ОБРАТНОТО! ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ХАЗАРТНА ЗАВИСИМОСТ ПРЕДСТОИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ОТВАРЯНЕ НА ПОРТАТА КЪМ СИВИЯ И ЧЕРНИЯ СЕКТОР В ХАЗАРТА ИДВА.

Това е истината.

Всичко останало е циркаджилък, лъжи и отвратително фалшива „загриженост“ към жертвите на хазартна зависимост.

Медиите бяха ударени, което бе истинската цел на тия парламентарни шмекери и мошеници. За да потропат същите медии на техните врати.

Анадънмо, намкьори?!

Afera.bg

«