« Върни се назад Публикувано на 29.08.2014 / 15:01

Резил! Протест срещу министъра-протестър. Христо Иванов вдигна надзирателите срещу себе си!

Христо ИвановВицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов успя за по-малко от месец да организира и протест срещу себе си. Рекордьорът по скандали в служебното правителство и член на „Протестна мрежа“ вдига на протест срещу себе си надзирателите от затворите, които в понеделник /1 септември/ се събират под прозорците на Министерството на правосъдието.

Освен, че видният протестър Христо Иванов се провали в преговорите със служителите от местата за лишаване от свобода, то има голяма вероятност демонстрацията на надзирателите да се прехвърли и в Триъгълника на властта. От Синдиката на служителите в затворите в България заплашват, че ако исканията им не бъдат приети, то те ще протестират и пред „Дондуков“ 1. „При отказ да бъдат изпълнени исканията на Синдиката в основната им част, с оглед на взети по рано решения, да продължи с протестните действия, пред сградата на Министерски съвет, за което повече информация, ССЗБ ще предостави на по-късен етап“, пишат в съобщението за протеста в понеделник от Синдиката на надзирателите.
Вместо да търси съгласие с протестиращите, правосъдният министър се опита да притисне надзирателите чрез техните преки началници. Днес в Министерството на правосъдието е било свикано съвещание на шефовете на затворите. Докато Христо Иванов мъдрува, вчера бе регистрирано поредното бягство на лишен от свобода. 40-годишният пандизчия Николай Йорданов избяга от затворническото общежитие в Самораново, Дупница.
Afera.bg

«