« Върни се назад Публикувано на 02.08.2021 / 18:24

РЕЗИЛ: КОПРИНКОВ ЗВЪНИ ОТ ИМЕТО НА РАДЕВ! РАДЕВ И ЙОТОВА НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ ХОРА ЗА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ.

Отлично информирани източници довериха, че на заседание в президентството е взето решение Румен Радев и Илияна Йотова да се издигнат за втори мандат чрез Инициативен комитет.

За целта вече усилено се звъни из страната.

Лично секретарят по вътрешна политика Николай Копринков се обаждал на хора да ги кани от името на Радев. Масово обаче хората отказвали заради конфликтите, в които постоянно влизал президента. Хора с авторитет бягали от неговата политика поради постоянното противопоставяне, което насаждал.

Проамериканската му политика и „Три морета“ отблъснали интелектуалците от левицата. Лекарите не искали и да чуят за Радев и известни имена от тях, канени за участие, до един отказали да се занимават повече с него. Културните дейци се дръпнали заради мазалото, което направи Минеков в културата.

Съгласие получил единствено от ректора на Шуменския университет Георги Колев и Александър Томов – Лупи, който пръв го номинира за втори мандат. Иван Гранитски се колебаел сериозно. А кметове, получили обаждания, започнали да се ослушват.

От президентството започнали да канят представители на соросоидите, но и те не искали да се афишират публично с двойката. Така Радев-Йотова закъсали за подкрепа и се чудели от кол и въже да събират политически маргинали. Накрая май щели да останат само с няколко пенсионирани военни.

Андрей Червенков

«