« Върни се назад Публикувано на 09.07.2021 / 17:59

РЕЗИЛЪТ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ: „ЖУРНАЛИСТЪТ ОТ „МОНД“ НЕ МЕ Е РАЗБРАЛ!“. АМА ДУМА НЕ ОБЕЛВА ДА ОПРАВДАЕ ЩЕНИЕТО СИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ!

48 часа след като взриви България със скандалното си интервю пред „Монд“, в което се обяви за обща европейска държава и действия срещу Орбан, който защитава традиционнот семейството срещу настъплението на джендър идеологията, шоуменът-политик  Слави Трифонов реши да се обяснява във Фейсбук.

„Журналистът от „Монд“ не ме е разбрал! От ИТН сме за безусловна защита на семейството!

Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов по повод острите коментари итносно интервюто му във френското издание.

Ето го и целия пост на шоумена:

„Чета непрекъснато интерпретации на интервюто, което дадох за “Льо Монд”. Искам да отбележа, че репортерът на “Льо Монд” или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата.

Имам предвид, че репортерът ме записваше с химикалка на лист, а не да речем с диктофон, какъвто има всеки съвременен телефон. Както и да е. Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: “Безусловна защита на семейството и семейните ценности”. Тоест, или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел. Точка.“

Припомняме, че в интервюто пред френското издание от 7 юли Трифонов заявява следното: Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро „ни дава доказателство“, че „ЕС трябва да бъде държава“, за да „се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“. След което Трифонов се въздържа да защити ратифицирането на Истанбулската конвенция в България, понеже „това не е приоритетна тема“.

Интересен и даже опасен е мотивът му за това предложение – за да „се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“, която се противопоставя на джендър-идеологията.

Трифонов призовава „твърдо“ да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан.

http://epicenter.bg

Бележка на АФЕРА: Непрекъснато и задължително на Слави, Тошко-то му и сие, журналистите са им виновни. Очевадно е, че нито Слави, нито Тошко-то и сието им някога са били журналисти, за да се пънат натрапчиво да дават оценки за журналистика. Само тъпотията да кажеш, че журналистът от Льо Монд си пишел в тефтер, а не записвал разговора на телефон, например, говори за абсоюлютната лаищина на Слави в журналистиката. Изобщо не е задължително демонстративно да натиснеш копчето на телефона си пред Слави, за да разбере той, че разговора се записва. А когато журналистът, освен че записва, си води бележки, те не са за точните думи, а за детайли и нюанси, които да не забрави – например анцунга и цвета на лицето на интервюирания. Комплексарството на Слави, Тошко и сие относно журналистиката е просто защото никога, ама никога, никой от тях не станаха журналисти, няма и да станат, защото за тая работа на първо място се иска талант. И НЕколеничене, което впрочем Слави и компанията му години наред демонстрираха към Властта. Справка – пълното фиаско на „джурналистиката“ им с последното интервю на Слави с Бойко Борисов.

 

«