« Върни се назад Публикувано на 04.06.2021 / 15:47

РЕДНО ЛИ Е, РАДЕВ, ДА МЪЛЧИШ ЗА ТОВА, ЗА КОЕТО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ТИ МЕНТОРИ И ДА НЕ ИМ ГО КАЖЕШ ОТ УПОР?! РЕДНО ЛИ Е ДА НЕ ВРЪЧИШ НОТА НА МУСТАФА-ТА, А ДА РЕЦИТИРАШ ОПУСИ ЗА САЩ И „ВЕЛИКОТО“ ИМ УЧЕНИЕ?!

Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази нечувана корупция. Това заяви президентът Румен Радев относно американските санкции срещу шестима българи по Закона „Магнитски“, цитиран от бТВ.

Според него правителството на САЩ е посочило само част от корумпираните лица у нас и добави, че разследването трябва да продължи на наша територия. Той коментира, че прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.

„Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми, е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой отвън да разплете тази схема докрай. Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, коментира Радев.

Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.

„Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавали важни въпроси, например: „Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?“, „Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?“… Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество“, коментира Радев санкциите, наложени от САЩ  на определени лица.

Попитан за рокадите в МВР и службите, Радев отговори:

„Г-н Рашков изпълнява отговорно своята мисия. МВР е превзето от режима, който ни доведе до това да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна и служебното правителство върви към тази промяна“.

Радев даде висока оценка на демонстрациите на способности на участниците в учението „Strike Back 21“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково, което изгледа заедно с посланика на САЩ Херо Мустафа.

„Това учение показа мотивация, планиране на изключително високо ниво и най-вече провеждане – с много стройна организация по провеждане на учението. В сложна среда, това е батальонно учение с български, гръцки и румънски военнослужещи, които действаха в реално време, интензивен огън и маньоври“, каза държавният глава.

Редно ли е, Радев, да мълчиш за това, за което си затварят очите американците ти ментори и да не им го кажеш пред медиите от упор?

Редно ли е, Радев, да възхваляваш САЩ, която избирателно клейми, и избирателно опъва чадър, според интересните на игричките си, и редно ли е, така и така си се заврял под полата на Херо Мустафа, да не я попиташ пред всички – защо не споменава и не измънква дори по името Бойко Методиев Борисов?

Редно ли е, Радев, да не и връчиш нота за безумието в Чешнегирово, а да рецитираш опуси за САЩ и „великото“ учение?

Редно ли е, Радев, да се демонстрира ежедневно, ежечасно, натрапчиво и непрекъснато абсолютната ви васалност и подгъзурване на САЩ?!

Редно ли е, да рецитираш лицемерни баналности как трябвало да има категорична промяна в МВР, а на практика и реално да се случва подмяна и нищо друго, нищо друго?! Редно ли е да си затваряш очите, че единственото, което прави „великият“ ти Рашков е да рецитира като тебе?!

Редно ли е, Радев, да приветстваш „решимостта на американското правителство“, все едно си краварски губернатор на американски щат, като в същото време си президент на суверенна държава?

Задаваме тези въпроси, като медия, която за разлика от теб, който раздаваш оценки кога не са задавали въпроси медиите, никога не е мълчала – нито тогава, когато ти растеше в кариерата по Бойково време, нито сега, когато управляваш.

Afera.bg

«