Публикувано на 20.05.2021 / 13:34

РАШКОВ, ПРЕДИ ДА ТУРИШ ТУЙ НЕЩО ЗА ШЕФ НА СДВР, ДА БЕШЕ ПИТАЛ! ВИЕ БОКО ЛИ ВРЪЩАТЕ, ИЛИ ГОНИТЕ ХУНТА, А?

За да върви към покаяние и изчистване на милиционерщината, СДВР дължи на обществото отговори на конкретни въпроси.

Ето примерно някои от тях:

 1. Имаше ли план за охрана по време на протеста, при който бяха бити хора под колоните на МС.
 2. На кого беше възложено ръководството.
 3. Имаше ли заловени провокатори, кои са., кой ги беше изпратил.

Ако не, то въпросът е защо и на какво основание се твърдеше пред медиите, че е имало провокатори.

 1. Имаше ли комуникация между ръководителя на операцията по охраната и провокаторите.
 2. Кои бяха параполицейските формирования, които бяха без обозначителни знаци, това частни охранителни фирми ли бяха, кои точно, с чие нареждане беше допуснато те да са в полицейския кордон. Кой осъществяваше координация с тях.
 3. Флаконите със сълзотворен газ, които използваха полицаите или частните охранители, част от полицейското оборудване ли са.

По чие нареждане бяха използвани.

 1. Кой даде нареждане на полицейските части за настъпление, след като провокаторите вече бяха изчезнали и останаха само мирно протестиращи.
 2. Ръководителят на операцията с кого координираше всички действия от началниците в столичната дирекция. Имал ли е контакт с политически лица.

Богомил Бонев

Бележка на АФЕРА: Рашков,  преди да се бе изложил като кифладжия и да назначиш Туй нещо от снимката, да беше питал! И да беше получил отговорите на тези въпроси. Вие Боко ли връщате на бял кон, или гоните Хунта, а?! „Байряма“ ви мина, нито влизате в час, нито даже сте в междучасието! Язък за барута. Мокър е.

Коментари 8 за
“РАШКОВ, ПРЕДИ ДА ТУРИШ ТУЙ НЕЩО ЗА ШЕФ НА СДВР, ДА БЕШЕ ПИТАЛ! ВИЕ БОКО ЛИ ВРЪЩАТЕ, ИЛИ ГОНИТЕ ХУНТА, А?”

 1. Бойче, ти ще си моята палава и покорна курвичка !
  Ще те шибам отзад и ще те държа за големите уши, за да ти показвам посоката на въртенето на скаджийската ти дупара.

 2. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

  Ало, Радев, засрами се!

  „Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети i Национална агенция за приходите днес, съобщиха от ведомството. Висшият дипломат се срещна със служебния министър на финансите Асен Василев и с новия изпълнителен директор на НАП Румен Спецов. „

 3. СУПЕР СКАНДАЛ: Ламбовски в нов запис: Бойко взе 25 млн. от кредит на ББР за колекторска фирма .Известният бивш банкер и депутат Димитър Ламбовски е записан да казва, че бившият премиер Бойко Борисов е взел комисионна от кредита на Българска банка за развитие за колекторската фирма “С.Г. Груп”. Твърди също, че една от къщите в Гърция, които продал на Стоян Мавродиев била за Бойко Борисов, който искал да премести там любовницата си от Барселона. Когато дал такива показания в СДВР преписката срещу него по сигнал на Стоян Мавродиев била прекратена, предаде bird.bg.

  Записът е правен в заведение, където Ламбовски разговаря с други лица. Той беше предаден на БРРД от източник, пожелал анонимност. Събитието може да се датира след интервюто на Ламбовски за Миролюба Бенатова в предаването “Алтернативата” от август 2020 г. В това интервю той излага същите твърдения, които се чуват и в сегашния запис, но има и някои нови подробности.

  Например актуалната информация, че ББР е дала на “Шишко” (разбирай на фирми свързани с Делян Пеевски) кредити за 500 милиона беше изнесена още тогава от Ламбовски. Това беше потвърдено официално от служебното правителство през последните дни. Напълно ново е обаче твърдението, че Борисов е взел пари от кредита от 75 милиона даден на “СГ Груп”. “Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30%?”.

  За скандалния кредит обществото научи от публикация на в. Капитал през пролетта на 2020 г. Бурната обществена реакция накара Борисов да смени ръководството на Българска банка за развитие. Отстраненият директор Стоян Мавродиев тогава коментира, че премиерът е бил подведен. Но интерпретацията на Ламбовски е, че Борисов се е притеснил да не бъде осветен в схемата.

  “Ако помниш сутрешната пресконференция на бате ти Бойко, а защо не ме питате за ББР, дето даде на СГ ГРУП нали там колекторска такова… ето сега, така, цялото ръководство, защо? Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30% (близо 25 млн. лева, б.ред.)? Обаче видя, че към него нещата има и (…) могат да бъдат еди-какво си… Но поне не го заключиха, за сега.”

  В записа се коментират и други известни лица като Пепи Еврото – “един от най-големите уреждачи”, който изгубил благоволението на “Делянчо” и щели да го “закопчаят” защото не си бил изпълнил ангажиментите. Самият “Делянчо” също имал проблеми. Тази прогноза на Ламбовски до момента не се е сбъднала.

  “Няма такъв запис”……но има друг запис

  В началото на април т.г. Гражданско сдружение БОЕЦ разпространи друг запис на Ламбовски с бившия шеф на КФН и ББР Стоян Мавродиев. В него се чува как “Шиши не дава” правителството на Борисов да подаде оставка и да има предсрочни избори. Чува се също, че Ламбовски уговаря с Мавродиев кредити от ББР, от които да се “щипнат 4-500 хиляди” чрез схема с префактуриране на машини. Споменават се и проекти с европейски пари. Разбират се и подробности за това как Мавродиев е закупил от Ламбовски къща в Гърция – с голяма сума кеш пренесена през граница и превод от офшорна фирма.

  Стоян Мавродиев реагира на записа като го нарече фейк и монтаж и заплаши със съд медиите, които го публикуват. Ламбовски не отрече казаното. Засега няма никакви действия на правоохранителните органи по индикациите за престъпления, въпреки че БОЕЦ внесоха официално сигнал в българската прокуратура и също така до Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши.

  Димитър Ламбовски: Ако се наложи съм много изобретателен, не, не, казвам ти, че съм много изобретателен! Тръгне ли някой против мене, моята импровизация край няма. Сега ще видиш Пепи Еврото вече ще го закопчаят, можеш да си сигурна, защото беше един от най-големите уреждачи. Обаче не си изпълни ангажимента! Много добре! Дай да видим, ся, покри се! Делянчо се отрече от него. Със самият Делянчо пък вече се случват други неща. Начи човек като е мръсен и гледа само алчно да взима едни пари и не го интересува на кого вземаш бизнеса, имотите и такова, то се връща. Повярвай ми. Извинявай, че влезнах в… това…

  Жена: Не, не, нищо. Ние с тебе и друг път сме си говорил за тая работа.

  Мъж: Не те познава в тази светлина (пресилен смях)

  Ламбовски: Е ся, извинявай, не, аз съм иначе много добър! Но тръгне ли ли някой (не се чува) считай, че просто няма…

  Жена: това е в състояние на афект, както казват в наказателното право приятели.

  Мъж: Не го познавам в такава светлина. Нова страница чета тука.

  Жена: Аз го познавам в точно такава светлина! С него знаеш ли колко дълго сме си говорили.

  Ламбовски: Аз не съм правил лошо, само когато е опряло до някъде, аз се извинявам, ама нормално е! Аз съм давал на толкова хора пари на заем назад в годините. Стотици хиляди, даже милиони евра. Само проекта ми за Бузлуджа е 185 милиона евро, мои. На Имобилен Фервалтум, мои, който (вероятно проекта) продадох в Швейцария. Някой ми звънне, вика дай 500 000, добре, договор за временен финансов… Превеждам му. Викам кога ще ми ги върнеш? До 2-3 месеца. Значи в момента обаче времената са коренно различни.

  Жена: Кой ти даде на тебе, а? Кой на тебе ти даде?
  Ламбовски: Е ма даде ми, като пет пъти видя, че имота е към 2 милиона евро. Примерно. И да не е 2 е милион и половина. А не можеше ли да се обади на някой приятел банкер и да направи „пезевенклъка“, защото аз не можех да бъда кредитополучател, заради ДСК. Тогава се съдех с ДСК и те ме бяха осъдили на Градски (съд), преди да мина през апелация. Не можеше ли да звънна на някой и да к‘ае „На Лембовски му трябват половин милион евро“ Какво са половин милион евро? Нищо! „Ето ти обезпечението, ето ти всичко!“

  Мъж: Примерно на Мавродиев можеше да стане!

  Ламбовски: Мавродиев още повече от всички.

  Мъж: Едно бързо ББР можеше да вземеш!

  Ламбовски: Ти сега ще видиш, че Мавродиев ще го сполети същото. В общи линии даде половин милиард на Шишко. Нали, горе-долу следиш какво се случва. До сега не са го подкачили, обаче те ще го хвърлят курбан ей така! Защото ако си спомняш сутрешната пресконференция на бате ти Бойко, а защо не ме питате за ББР, дето даде на “Свети Георги Груп” нали там колекторска такова… ето сега, така, цялото ръководство, защо? Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30%?

  Обаче видя, че към него нещата има и (…) могат да бъдат еди-какво си… (Жена: Чай да ги махна тия и…) Но поне не го заключиха, за сега. Щото той е пускал някакви жалби срещу мене, че едната, двете къщи, дето съм му ги продал, нали, сега съм му искал 500 000 евро, за да не разгласявам в медиите, че ги е купил, а той не ги е купил въобще. Викам, много хубаво. Отидох при Бенатова, ето ти ги нотариалните актове. Тази кипърска фирма е собственост на дубайска фирма. На тези и тези дати неговият изпълнителен секретар на ББР в Гърция е бил, 4 дни, при този нотариус, еди-какво си, толкова в кеш, толкова в това, толкова в това. Проверяват „Капитал“-ци, щото им е много голям любимец, същата фирма, дето е собственик на мавродиевата фирма в Гърция е и собственик на българската му консултантска, обвързали са всичко. И на тоя защо му беше цялата тази работа. И ме викат в СДВР, написах си всичко. Едната къща така, втората къща г-н Мавродиев каза, че я купува за г-н премиера Бойко Борисов, който иска да си премести от Барселона в Гърция любовницата. И така, така, така, разговорът….

  Мъж: е то се е случило явно…

  Ламбовски: Е прекратиха го веднага. А за не съм викам виждал Борисов от 2 години, не знам нищо. Така каза Мавродиев. Всичко се прекратява незабавно. Но така се случва в тази държава, могат да те погнат, аз и той примерно казваме Лили/Лиди (или един-не се чува) иска да ми открадне колата там. Организирана престъпна група сме нали и за 10 000 лв. нагоре си ОПГ. Вкарват те вътре, ако има поръчка и си чао. Вие сте адвокат, знаете го това.

  Жена: Аз не съм.

  Ламбовски: Драго ми беше, с най-добри пожелания…

  Жена: Ще се чуеме…

  Ламбовски: Вие сте човек, който, нали няма директно, не взема решения.

  Жена: следващият път ще се сетя от къде се познаваме

  Друга жена (вероятно): Добре, значи последно, обратната връзка…

  Ламбовски: Значи действам през Ники.

  Жена: хайде, чао

  Ламбовски: чао…

  ЗАПИСЪТ ТУК

 4. Туй нещо от снимката, както е служило на Борисов, така ще служи на всеки нов господар, защото Туй е свикнало да му го наместват УЙ, служебно- грубо и безпардонно, а понякога с пиян чеп и със смях, ей така, просто за кеф на началника.
  Защото ТУЙ всъщност е една дупка , където всеки властник може да се облекчи, както му се иска.
  Бойче, ти ще си моята палава и покорна курвичка !

  1. Съгласна съм с Вас Не са малко такива служители Има ги и по другите служби

 5. Коментар в малко различна насока: За м. Март държавата не е превела помощите на хиляди фирми. Това са финансова помощ за осигуровките по програмите им за такива. При запитване днеска ни казаха , че нямало пари. Преди две седмици беше , че ги отпускат по „азбучен ред“ (слушай абсурди на чиновници)
  Не знам дали има други в подобна забита улица.

  Според мен фискалният резерв го няма. Опоскан е.

  1. Фискалният резерв се намира в задниците на всички гербаджии, а златният резерв на страната е в чекмеджето на Бойчо.
   Трябва да се раздадат противогази и защитни химически облекла на 200 одитори, и те да започнат да бъркат в крадливите хралупи.

  2. Че да се е очаквало нещо друго? Ние реално сме на вегетация от 1997-ма (от валЮтЕния борТ насам сме си реално фалирали).
   Само се чака удобен момент да се обяви – според мен наесен.Обичат си тежките гладни зими от едно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *