« Върни се назад Публикувано на 04.07.2024 / 10:03

РАФЕТ УЛУТЮРК: ДОГАН ВЕЧЕ ГО НЯМА. ПЕРИОДЪТ МУ ПРИКЛЮЧИ. ДОГАН УПРАВЛЯВА ДПС ОТ 35 ГОДИНИ С КУКЛИ. ОТ 10 ГОДИНИ ВИЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ГО ДОГАН? НА ДОГАН САМО СНИМКАТА МУ РАЗНАСЯТ НАВСЯКЪДЕ…

Доган да го е виждал някой да говори на митинг? От десет години вие виждате ли го Доган? На Доган само снимката му разнасят навсякъде.

Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии“. Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация „Бултюрк“, коментира процесите, които текат в Движението за права и свободи.

„Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски – бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан, Карадайъ…

Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря“.

Къде е Джевдет Чакъров, попита Рафет Улутюрк.

„Уж е лидер, но не излезе никъде. Те чакат заповеди от Доган“.

Нито една българска партия не се занимава с проблемите на турците по селата, посочи Улутюрк в предаването „Преди всички“ и обясни, че това е и причината за успеха на ДПС в районите с компактно турско население.

„ДПС не е етническа партия. Българските партии са етнически. Нито една българска партия не взима турците при себе си. Нито един зам.-председател на партия не е турчин“.

Той посочи, че по селата хората все още са плашени с Възродителния процес.

„Няма една българска партия да отиде и да каже, че това време е минало“.

Рафет Улутюрк обаче уточни, че и отношението на партийните организации към българските граждани не е много по-различно.

Цялото интервю може да чуете тук:

https://bnr.bg/post/102015417

Afera.bg

«