« Върни се назад Публикувано на 13.05.2011 / 9:46

Разследващите се провалят по „горещите следи” от разстрела на Добри Дебелия

 

 

Като е толкова разпиляна стрелбата, защо всички попадения са групирани точно върху Д.Д.?! Кои са свидетелите? Кой е карал колата? Защо шофьорът няма и една драскотина, след като стрелецът е толкова нефелен?! (Стрелецът е натискал спусъка, докато Д.Д. се е мятал на задната седалка, опитвайки се да се измъкне от капана.) И най-сетне – кой и защо има най-силен интерес точно сега и по този показен начин да бъде запушена устата и да бъде елиминиран от играта Добри Дебелия? Организирането на засадата и успешното извеждане на стрелеца за неопитност ли говори? Кой беше толкова заинтересован да направи за смях репортерите в първите часове след покушението? Има ли ченгета, които са били засичани в контакти с убития? Основният свидетел заподозрян ли е вече в причастност и имало ли е остър спор сред разследващите по тази тема?

Засега е ясно, че разследващите се провалиха за разкриване на убийството и задържане на килърите по „горещи следи”. Но пък някои от тях свързват разстрела с преразпределяне на територии в сенчестите зони на „туристическия бизнес”. Други търсят поръчителите „отсреща” – сред конкурентите на Иво Гела и Свилен. Всъщност спорът се въртял, научаваме, около търсене на връзка между старите контакти на Д.Д. и активностите му през последната година. Засега разследващите давали вид, че не задълбават много-много около приятелствата на убития с действащи антимафиоти. Вероятно чакат някой от ДАНС да ги светне за (не)регламентираните обвързаности и кристално чистото „досие” на разстреляния.

Междувременно списъкът с имена на заподозрени в причастност набъбва. Вместо да се „изчистват версии”, те се увеличават, твърдят участващи в разследването. Това е  сигурен знак за влизане на разследването в задънена улица. За потрес на разследващите се оказало, че последните телефонни разговори на жертвата не дали тласък на разследването. Оказа се, че докато „килърите” са в ареста, се е отворила ниша за други участници в този „пазар”. Кой ли смелчага ще пропее сега – при такъв дъжд от куршуми?! Като капак на всичко министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов щял да присъства в събота на откриването на нов клуб на ГЕРБ, който се намира в съседен блок във „Владиславово”. След разстрела вече някак по-лесно си обясняваме защо депутат от „Владиславо” беше с двама респектиращи „приятели” пред централния офис на ГЕРБ в понеделник – малко преди 11 часа. Какво се случва в този варненски квартал?

 

www.bgsniper.com

 

 

«