« Върни се назад Публикувано на 04.11.2017 / 15:37

РАЗСЛЕДВАТ НАГЛИ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ НА „ГАЛЕНИК“ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ – ГЕРБ КМЕТЪТ НА ДЪЛГОПОЛ! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ИЗТИЧАТ ОТ ПРОЕКТИ ПО „БЕДСТВИЯ И АВАРИИ“ СРЕЩУ ОТЧИСЛЕНИЯ ЗА КМЕТОВЕТЕ!

Сайта www.provaton.bg е публикувал свое разследване за нагли корупционни схеми, в които едно от главните действащи лица е кметът на Дългопол от ГЕРБ Георги Георгиев. Срещу Георгиев вече започнало разследване.

АФЕРА разкри, че кметът на Дългопол Георги Георгиев е един от галениците на Цветан Цветанов.

След като срещу него започва разследване, кметът на Дългопол Георги Георгиев, за да отклони вниманието от аферите, вършени и от него, е пуснал жалба в Провадия срещу лица, които обаче нямат нищо общо със случая, нито с фирмите „бушони“, ползвани в корупционната схема, както си е позволил да оказва словесен натиск и към областния управител на Варна, както и към кмета на Варна. И двамата, апропо, кадри на ГЕРБ.

Описаните схеми са шокираща корупция и източване на огромни суми пари. Сега остава да видим дали прокуратурата ще си свърши истински работата, или ще клекне пред един от любимците на Цветан Цветанов.

Публикуваме разследването на www.provaton.bg:

Корупционни схеми в Мъглиж и Дългопол

Една и съща консултантска фирма сключва договорите за всички апетитни проекти предимно по бедствия и аварии от 2013-та година до сега.

ЖЕНИ ЖЕЛЕВАКоя е „Женели консулт Енд Трейд“ ЕООД? Излиза че лицето Жени Желева от обикновена жена с много амбиции от Търговище, само за няколко години се превръща в лобист #1 по проектите в Междуведомствената комисия по бедствия и авари, ПУДОС и Фонд Земеделие.

Схемата е следната: г-жа Желева отива при кмет на община, която има подадени проекти в горепосочените агенции и комисии, представя се, че е пратена от хора на високо положение в държавата, а именно Рушен Риза, Людмил Върбанов (на когото е била любовница) и др. Подписва консултантски договори и така принуждава общините да работят с нея като поема ангажимент, че след като подпишат, проектите им ще минат.

Такава схема е направила с Община Мъглиж. Там е в комбинация със зам. кмета д-р Гавазов още от предния мандат.

ЖЕНИ ЖЕЛЕВАТази бележка е писана собственоръчно от д-р Гавазов и дадена на Жени Желева за одобрение в комисията (Людмил Върбанов на която е секретар) срещу 30% от сумата. Такава е процедурата. Взема номерата на подадените проекти, уговаря процента, който трябва да се върне в София, кметът поема ангажимента, че фирмата, която спечели, ще върне парите и всички са доволни. А общината е ощетена защото цените са надути.

Такъв процент е искала и от кмета на община Крушари в края на миналата година за одобрен проект на стойност 620000.00 лв., като е твърдяла, че тя го е „прокарала“ през комисията, но там номера не и е минал.

ЖЕНИ ЖЕЛЕВАПо същия начин като с община Мъглиж е работила и с бившата кметица на Стражица Детелина Борисова.

Опитвала се е да омотае в схеми и договори кметицата на Казанлък, но е срещнала отпор. Явно г-жа Желева не обича да и отказват и започнала серия от заплахи срещу които Галина Стоянова се е принудила да пусне жалба за тормоз.

Други общини с които е работила необезпокоявано, особено през управлението на кабинета Орешарски, са Дългопол с Маринка  Иванова, продължава със сегашния кмет Георги Георгиев,  Вълчи Дол с кмет Пенка Йорданова, Провадия с кмета Филчо Филев и Суворово с кмета Павлин Параскевов през бизнесмена Николай Роев.

От 2013г. работи толкова добре с община Николаево Старозагорско, че чак има нотариално пълномощно да представлява общината пред ПУДОС.

За три години г-жа Желева израства до толкова, че Людмил Върбанов от нейн любовник и ментор се превръща в послушен изпълнител!?!?

ДЪЛГОПОЛ ЖЕНИ ЖЕЛЕВАКакво е общото между общините Мъглиж, Дългопол и Суворово?

Както ви запознахме в първа част – общото е лицето Жени Желева. Разследване на ПРОВАТОН обаче показва, че към нея през последните години са се присъединили скандалния бизнесмен Николай Роев, Румен Стоянов от фирма „Стоянов – 06“ ЕООД, д-р Душо Гавазов и кмета на Дългопол Георги Георгиев.

Схемата е следната. Николай Роев се представя на кметовете, че е строителен предприемач, който може да проектира, консултира и изпълнява строителни обществени поръчки. Представя Румен Стоянов като негов партньор и играе със фирма „Стоянов 06“ ЕООД. И най – важното, че може да осигури финансирането. Как? Естествено през Жени Желева. Дотук всичко е наред.

Но всъщност как се случват нещата. Роев обгрижва кметовете и им обещава проценти от всички обществени поръчки. Посочените от него проектанти раздуват цените и пускат фактура. Консултантската фирма на Жени Желева или на друго подставено лице прави договор и пуска фактура. Накрая идва СМР – то. И така от трите договора се правят отчисления към кметовете.

Ролята на Жени Желева е да урежда финансирането. В първата ни част ви запознахме, че е най – силна в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, благодарение на своя благодетел Людмил Върбанов. През последните години е лобирала за финансиране от НКЖИ, а последно през депутат от БСП се е натискала да я назначат за сътрудник към комисия в Народното събрание.

Как действа Жени Желева? Като истински хищник. Набелязва мъж на ключов пост. Съблазнява го. Снима го в неприлични ситуации, които тя предизвиква или подготвя и после получава финансирания към кметовете, които Николай Роев е уговорил.

ПРОВАТОН научи, че всички кметове в общините в Област Варна вече са се разграничили от действащата организирана престъпна група. Само Филчо Филев продължава – факт е санирането на блока до пожарната в Провадия.

Основна роля в организацията им играе кмета на Дългопол. В първа част ви загатнахме, че Николай Роев е работил много добре с бившата кметица Маринка Иванова. От януари тази година Роев е успял да вкара в схемите си и сегашния кмет Георги Георгиев.

ПРОВАТОН научи, че през месец януари със знанието на кмета Георгиев, организирано от Роев, изпълнено от негови подставени лица пред нотариус са прехвърлили цесия, представляваща част от четири договора сключени през 2015 – та година, на стойност над 700 хил.лв. ПРОВАТОН научи, че и старите и новите фирми са на „бушони“ със знанието на кмета Георгиев.

Интересното е, че Община Дългопол е платила половината сума в края на април от бюджета на общината, което е в нарушение на закона и на наредбите на общината.

Точно затова и в момента тече разследване срещу кмета Георгиев за използване на документи с невярно съдържание, незаконно плащане на средства от общинския бюджет с цел корупционна схема и участие в организирана престъпна група изключително с ясното съзнание какво е вършил. Разпределението на парите оставяме на разследващите органи.

Схемата в Дългопол обаче продължава. От наши брилянтни източници научихме, че след като са разработили схемата с разплащането и всички са останали доволни, кметът Георги Георгиев и бизнесмена Роев са подготвили още четири проекта за неотложни възстановителни работи за нови 700 хил.лв., които вече били подадени към комисията по бедствия и аварии пак от „фирми на бушони“, контролирани от подставени лица на строителя Роев. И естествено Жени Желева била осигурила парите.“

Afera.bg

«