« Върни се назад Публикувано на 17.04.2014 / 8:25

РАЗСЛЕДВАН ОТ ПРОКУРАТУРАТА ЕКСДАНЪЧЕН ШЕФ СБРА НА РОЖДЕН ДЕН 50 ДЕЙСТВАЩИ НАПАДЖИИ, АШКОЛСУН!

 

На 07.04. т.г. отстраненият при операцията на прокуратурата през миналата година заедно с „тото“ милионерката – Мирослав Нонев – Директор на дирекция „Събиране“ в ТД на НАП – Варна е отпразнувал рождения си ден с над 50 действащи данъчни служители /които са и държавни служители/, които е поканил в частния клуб на „Комфорт“ в сградата на „Карго експрес“ /собственик на която е Недялко Неделчев – почетен консул на Германия във Варна/, намиращ се срещу Община -Варна. Там достъпа е само с членски карти, това е затворено заведение за свободна консумация, с охрана. От тук се пораждат няколко въпроса:

1. Не знаем до колко е редно да се канят действащи данъчни от началник в НАП, който е отстранен от прокуратурата и разследван имено за организирана престъпна група в същата институция, и следственото дело все още в икономическа при ОД на МВР – Варна.

2. Дали ръководството на НАП – Варна знае какви празници и с какви лица празнуват служителите им, и най вече лицето Тошко Тодоров, бивше протеже на Янко Станев?

3. Не може ли да се предполага, че тези служители са по някакъв начин зависими от М. Нонев, за който е публична тайна, че беше един от най приближените на Борислав Манджуков в НАП – Варна?

4. Не трябва ли този случай да бъде обстойно проверен от „Инспектората“ на НАП в София, как и какви връзки подържат подчинените им служители в НАП – Варна и не трябва ли да уведомяват предварително ръководството си за такива „рождени дни“ или и самото ръководство знае и си трае, интересно защо ?

 

Здравко Илиев

«