« Върни се назад Публикувано на 12.01.2014 / 13:56

РАЗСЛЕДВАНИЯТ ВОЛЕН СИДЕРОВ ЦИТИРА ПОКАЗАНИЯ НА СВИДЕТЕЛИ И ИЗЧЕТЕ МАТЕРИАЛИ ПО ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО, СВЪРЗАНО С НЕГО

 

Лидерът на Атака даде пресконференция, на която показа, че е запознат с всички свидетелски показания и материали от досъдебното производство, по което е разследван. Сидеров цитира имена на полицаи, както и техните свидетелски показания. С това той на практика отговори на това защо бе онзи ден в морската столица. Сидеров, като че ли е влязъл в чекмеджето на прокурора и следователите, цитира материали по досъдебното производство. Очевидно Сидеров се позовава на това, което каза – че партията му има право на достъп до лични данни, както и до класифицирана информация.

Волен Сидеров представи екшъна на летище – Варна като скандал, в който той е жертва на полицейски произвол. В самолета той разговарял с двама от депутатите си, когато жена му казала да не стои „с тази мръсна значка пред него”, визирайки значката на ревера на Сидеров, която била и с българския трикольор. Сидеров направил бележка на дамата, после поискал съдействие от стюардесата да и вземе документите за да се види коя е и така да може да я съди за обида. Тогава се установило, че тя е френска гражданка. В самолета Бахнев не се е обаждал, според Сидеров.

В автобуса младежа Бахнев нарекъл Сидеров – простак, боклук, ще те смачкам. Сидеров го попитал – ти защо обиждаш. Младежът извикал – Не ме удряте, без никой да го бил удрял, каза още Сидеров.

Извън автобуса, вече на летището, бащата на Бахнев пък говорел „свойски” с полицаите, каза още Сидеров.

От Трето полицейско дошъл патрул с полицаите Кателив, Недев и Костадин Колев, а скандала станал, защото полицаите, според Сидеров, не позволили да бъде снета самоличността на Бахнев, за да можел Сидеров да го съди.

Сидеров изнесе данни с имената на полицаи, които са свидетелствали по досъдебното производство, с което очевидно е запознат. Досъдебното производство още не е приключило, но лидерът на Атака буквално изнесе всичко по него пред медиите. Според Сидеров именно полицаят Колев го бил ударил в диафрагмата, а Сидеров изобщо не го бил, а му отблъснал ръцете.

Сидеров се усъмни в медицинското, извадено на полицая Колев и показа снимка направена половин час след инцидента, на която се вижда половината лице на полицая Колев, и тя била непокътната.

Сидеров се е разровил в профила във Фейсбук на полицая Колев и каза, че той бил привърженик на Бойко Борисов. Докато е бил във Варна очевидно Сидеров се е ровил и в биографията на другия младеж Бахнев, който бил богат и имал участие във фирми.

Сидеров каза още, че полицаите лъжат и се закани да съди Костадин Колев за лъжесвидетелстване. Медицинското на полицая било издадено от болница, на която шеф бил бивш депутат от ГЕРБ.

Главният прокурор бил подведен, рече оше Сидеров.

Сидеров е записал в кабинета и шефката на Районна прокуратура Варна Цветанка Гетова, както и Чавдар Нанков – шеф на ОД на МВР – Варна, записи, които пусна и според него те твърдят, че не са изпращали сигнал за бит полицай до главния прокурор.

Сидеров попита и вярно ли е, че шефът на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков е назначен от Цветлин Йовчев по заръка на Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Сидеров каза, че който смятал, че е нарушние на закона, че издава материали публично от досъдебно производство, което не е приключило, да му прибавел още едно обвинение.

Afera.bg

«