« Върни се назад Публикувано на 12.02.2011 / 11:00

Разпад на системата – ако така се започва, какъв ли ще е краят?

Следващият път може да стане голяма беля и да си отиде невинен човечец (да не дава Господ и повече от един). Всички тези бутафорни ревове, че е "нападнат" опозиционен вестник даже не са смешни. Защото "Галерия" е всичко друго, но не и опозиция в нормалния смисъл на тази дума. Нито пък Трактора е алтернатива на това управление.

Ако някой разсъждава нормално ще види ясни знаци, че няма как бате Бойко, Цецо или който и да било от сега управляващите има някаква изгода от този взрив. Най-малко защото някак си трябва да си завършен идиот или червена тиква (тип Кушел, Рустам, Пантича), за да гърмиш бомби в центъра на София, точно по трасето, когато идват евродепутати, за да се решава ключовия въпро за Шенген.
А защо Шенген е ключов ли – най-малко защото ИРМ 2 без Шенген е илюзия. А какво е ИРМ 2 – ами паричната еврозона. Тоест ще се разплащаме евро.

А какво означава да се разплащаме с евро – много просто е. Разходете се из държавите от бившия Съветски блок, които се разплащат с евро и ще видите. Сега някой от левите пишман икономисти ще ореват орталъка, че ако приемем еврото ще има инфлация, че ще е вдигнат цените и т.н. Ако имат желание съм готов да поспорим на тази тема, ама с цифри и факти, не с леви идеологеми и тъпи лафчета.

Да се върнем на важното – кой има нужда от "клатене" на държавата? Кой губи, ако ни приемат в Шенген, ако се спазват правилата и ако станем "бяла" държава? На първо място губят руските имперски енергийни интереси. Което , преведено на нормален език, означава, че губят Гоце, Станиша и другите леви идиоти.

Във вътрешнополитически план губят олигарсите, организираната престъпност, пишман тарикатите. Тук може да изброим кръговете около Станиша и Гоце, Доганката, Крадлив дедо, Трактора и всички знайни и незнайни борци на "тихия фронт", демек ченгетата и доносниците.

А, както подчертах в началото, още сме февруари. Не ми се мисли каква пролет ни очаква, какво лято, а за есента – даже ми е бедна фантазията.

Губят, апропо, и т.нар. "вечни присъствия" в политиката – онези, които в момента хем не им е кеф, че май ще ни вземат в Шенген, хем не се кефят на комунягите, ама лекинко ги подпират (я с "въздържал се" при вот на доверие, я с искане на оставки).

Изобщо не тая илюзии, че това управление е най-доброто, което може да ни се случи. Нито, че Цецо не прави глупост след глупост (къде от незнание, къде от некомпетентност, къде от други неща).
Ама някак си предпочитам Цецо пред Пикаещия във фонтаните (Румен Петков), Бойко пред Станиша и който и да е (без Марин) вместо Гоце.

Защото тези ги видяхме. И така ги видяхме, че по-добре да не ги виждаме пак.
За вас не знам – ама за мен – майката си трака)))).
20 годишната система на селски номера се разпада. И селяците се отбраняват досущ като партизанин в мандра. Дето хем я обира, хем изплюсква целия кашкавал и накрая вика – за народа го правя)))).

http://alexalex.blog.bg

 

«