« Върни се назад Публикувано на 06.06.2011 / 11:22

Разобличаването на Цайса е атака по Трактора и Станишев

 

 

През 2006 г. е ясно кой е бил финансов министър. Трактора влезе официално в играта много по-късно. Така че топката е у Станишев.

Какви са тези висши митнически началници с „фалшиви дипломи”? Но пък в същото време са били академици по линия на контрабандните канали. Фокусирането върху Цайса в момента изглежда доста нелепо. Още през 2009 г. неговата рола на фронтмен на лобита на „трактористи” лъсна отвсякъде. След аферата „Елби” и СРС-тата по Ваньо Танов набутването на Цайса в медийния тиган изглежда напълно съчинено. „Фалшивите дипломи” са абсолютен скандал, разбира се. Но голямата тема са контрабандните схеми и пълненето на партийни каси чрез техното контролиране.

По тази линия нищо съществено не се е случило. Защото такъв като Цайса може да бъде само „оператор”. Конците се дърпат от държавни босове над неговото ниво. Схемата обхваща звена по цялата верига – от митнически и гранични служители край бариерата до най-високите нива в държавата. При цялата дунанма за „медузи” и „октоподи” досега не бе разследвана поне една такава верижна схема. Участниците в нито една конфигурация не бяха разобличени и предоставени на съда. Контрабандните канали бяха преподчинени. Както винаги досега. Смяната на властта само размества и пренарежда фигурите. И съотношенията в процентните отчисления. Другото е медийна пушилка.

 

www.bgsniper.com

 

 

«