« Върни се назад Публикувано на 25.09.2017 / 22:41

РАЗКАРАХА ПИАРА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, БИВШ ВАЯТЕЛ НА ОБРАЗА НА ЛЮТВИ МЕСТАН, СПРЯГАН ЗА БЛИЗЪК ДО „КОЙ“

ЛЮБОМИР МЕТОДИЕВПресаташето на министерството на здравеопазването Любомир Методиев е разкаран от длъжност.

След като напълно бе обладал пресцентъра на Военномедицинска академия и цялата ВМА, Любомир Методиев, който отговаряше за връзките с медиите в пресцентъра на ДПС, до днес бе пиар на здравното министерство. През него минаваха всички по-важни решения на здравния министър, както и парламентарните питания до здравното министерство.

Любомир Методиев е завършил „Връзки с обществеността“ в Нов български университет. Започва работа в държавната администрация по време на правителството на Симеон Сакскобургготски. При правителството на тройната коалиция от 2006 до 2009 година е специалист в правителствената пресслужба. След края на мандата се намества като отговарящ за „Връзки с обществеността“ в ДПС. Той винаги е до рамото на Лютви Местан, във времето му като председател на ДПС, както и до Данчо Цонев и Пеевски.

Източници в МЗ разказват, че Любомир Методиев взимал и раздавал решения извън позицията на мистерски ПР и човек, който трябва да е ангажиран само с медийната политика, и това му изяло на финала главата. Той присъствал и на заседания на Министерски съвет и изпълнявал задачите на парламентарния секретар.

Методиев се занимавал и с кадровата политика на Лекарския съюз и болниците, които са на подчинение на здравия министър Петров. Методиев бил известен и с това, че шарел из коридорите на Народното събрание, Министерството и дори Дондуков 1 с тениски, къси гащи и маротонки. Като фен на салсата и футбола, често с футболен екип, нареждал кое как да се върши, не зачитайки протокола на ведомствата.

ЛЮБОМИР МЕТОДИЕВМетодиев завидно кръстосвал и по света – я на мач на Арсенал, я на международно първенство по салса, докато пресцентъра на министъра се управлявал на автопилот, или от млади звезди, назначени от него без конкурс, твърдят източници от здравното министерство.

Любомир Методиев е спряган под сурдинка и като човек на КОЙ.

Afera.bg

«