« Върни се назад Публикувано на 17.01.2011 / 19:08

Разговор между таласъми

 

 

Б. Б. Ало, здрасти. Абе тоя Цецо ми се обади сега пак.

В. Т. Да?

Б. Б. В нашата фабрика за вампири, таласъми и вещици влезнали некакви журналисти, правят там некаква акция, на митничари ли са правят, на полицаи ли са правят, събират телефони – да видели кои са таласъмите, дето текат по сересетата, щото нали Цецо вика, че били таласъми, ама ние с тебе течем по сересетата… Единият таласъм с моя глас говори! … Не знам кой ги е пратил журналята, ама аз неговата…

В. Т. Аз го предупредих Цецо, че тъй ша стане. Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера, ама обади се г-н Дянков и каза: “Аз карам влака, да дойде при мене”.

Б. Б. Да. К`во!? К`во казал Дянков? К`ъв влак кара той, бе! Аз карам влака! Аз карам всичките влаци в тая държава!

В. Т. Ама тя, фабриката, си работи! Сега в момента ми се обадиха, че някакъв лоялен гражданин звъни, че туй работи… Обаче изпратили тия журналя, таз, тяхната, мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. Ми к`во правят! Призраци правят! Пък лоялният гражданин вика, в смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз.

Б.Б. Как отнет, бе! Нали аз издавам лиценза кой има право да произвежда вещици и кой няма право!

В.Т. Аз му звъннах по мобила на Цецо и му казах: „Тази партида, с духовете, която е налична, бутилирай я като бира, докато оправим нещата, че да я пуснем на пазара”…  И аз не знам те какво са се разбирали.

Б. Б. Аз го видях Дянков и го пратих при него, при Цецо, де, да се разберат.

В. Т. Аз звънях на министъра, на Дянков, и му казвам: „Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос”. Той ми вика: „Нищо не съм се разбирал с него!”… И аз тогава кипнах, казах му да си извади тази бира, която е останала там, в хладилника, да я изпие и да я изпикае, и тогава да говорим пак”…И това е…

Б. Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не спираме производството на вещици! Ха-ха! Глей ги тия от Тройната коалиция как пърпорят напред-назад върху метлите! Ха-ха!

В. Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът…

Б.Б. Кой министър?

В.Т. Който и да е…

Б.Б. Ми нали всички министри текат по сересетата! Ха-Ха! Предупредих! Всички ще бъдат слушани! Непрекъснато! На всеки по едно трето ухо съм закачил! Нали знаеш, че аз съм третото ухо! За к`ъв съм му дал на Цецо 100 милиона! За мойто ухо съм му ги дал! Пък тия от БАН, дъртаците, да си хленчат за някакви жалки 15 милиона!

В.Т. Така е. Ама не трябваше да ни карате да ходим до Гоце Делчев, да се снимаме ухилени кат таковата… бити… ъ-ъ-ъ… дупета… Фидоска как се издъни, пък – нищо…

Б.Б. Виж какво! Аз към всеки имам подход! Като съм му обещал на някого, че няма да го закачам, няма да го закачам. Няма да ти ги обяснявам тия работи сега!

В.Т. Обаче аз сега не знам какво да им кажа на журналята…

Б. Б. Не бе. Аз го виках Дянков и му казах и точно това съм му казал. Затова пак питам, кой е пратил групата, журналистическата, там?

В.Т. Да не е прокурорчето, знам ли…

Б.Б. Глупости! Прокурорчето и до кенефа като ходи, иска разрешение от мене…

В.Т. Нали беше на Първанов човек!

Б.Б. Беше тя! Умря му коня на Първанов! Обаче, викам си, може и Първанов да ги е насъскал тия хиени, журналистчетата! Ах, подлец! Аз се чудя, що гласът ми в тия сересета такъв един таласъмски, един вещерски! Вампирски направо! Ужас! Да знаеш, туй е Първанова работа!

В. Т. Ами то е станало по обаждане…

Б. Б. Добре, обади се и ти! Разкарай ги тия журналисти! Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме…

В. Т. Ама как да ги разкарам! Защото, ако ги изведа, той, лоялният, вика, че сме нямали лиценз ли беше, ценз ли беше, `ба ли ма`аму…

Б. Б. Няма значение! Да. Обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото ТАМ, знаеш къде, няма да казвам къде, че не е за телефон, макар че те са мои приятели, ей на, видя ли каква значка ми подариха, та ТАМ поех ангажимент – да не спираме производството на вещици! И това е, което трябва да се направи в момента! Аз не съм Първанов! Ама ша го вампирясам аз него!

В.Т. Така е. Обаче да ви кажа – цялата тая продукция, голямата, Цецовата, с октоподите, де, и разните там медузи ли бяха, калмари ли бяха – тая продукция залежа, не се харчи, разваля се и вони, та се не трае! Отврат! Нямам думи! Повръща ми се! Чувствам се като в помийна яма!

Б.Б. Ами повръщай! Айде, че Мишо вече е извадил бирата, чака ме и вика, че съвсем е премръзнала!

 

Велислава Дърева

http://argumenti-bg.com

 

«