« Върни се назад Публикувано на 09.03.2014 / 10:11

РАЗГОВОР ЗА ЗАКОНА НА МВР ОБЛЕЧЕН В ЧЕРВЕНА РОКЛЯ НА БЕЛИ ТОЧКИ

 

Облечена в умопомрачителна трикотажна, червена рокля на бели точки, Любица Кулезич събра най-подходящите гости за да коментират промените в закона на МВР – „закон срещу протестите“, класифициран от точковата телевизионна водеща. Огнян Стефанов, Антон Тодоров и Александър Симов бяха поставени в драматургията на Любица Кулезич като корифеи на полицейската аналитична мисъл. Законът „нахлувал в частната сфера на българина“, рече и отсече червената рокля на големи и малки бели точки.

Невъобразимият политолог Антон Тодоров далдиса за пореден път в дебрите на ДС, отчитайки, че духа на ДС витаел в службите. „Тони Файла“, както го нарече Любица Кулезич и той и козирува: „Старая се!“, напъха в една бяла точка военното разузнаване, МВР, бащата на Цветлин Йовчев, президента Росен Плевнелиев и изрече дословно: „впрочем, имаме една арогантна вицепрезидентка в момента“ /б.р. – Маргарита Попова/.

„Тони Файла“, като невиждан капацитет по въпросите на МВР, втренчи особени сини очи в закона на МВР, гневейки се как тъй на на криминално регистрираните щяла да се взима ДНК, и като как „закона буквално спира митингите, това се издига в култ“. „МВР ще си прави каквото си иска“, гениално аналитично се изрази Антон Тодоров, който като го слушаш имаш усещането, че грамофон свири, майка плаче.

Антон Тодоров заяви и нещо, което втрещи всички, които не витаят в сферите на световната конспирация от евтин тип – „организираната престъпност бе мачкана от предишната власт на ГЕРБ, и то сериозно, и това трябва да се признае“. Тодоров очевадно пропусна катастрофата на МВР-то на Цветанов и техните „пидали“ – прокурори при краха на делата, „мачкали“ така организираната престъпност от Цветанов, че в съда ги смляха като пюре.

Другият корифей на аналитичната мисъл – Огнян Стефанов пък реши да изпъкне в стойностната компания, сбрана от водещата Любица Кулезич, изричайки, че никой от главните секретари не бил минал по „оперативната стълбица“. Аха да зарадва народонаселението, че има предвид Бойко Борисов, Стефанов се изказа абсолютно неподготвен, че сегашният главен секретар на МВР „не е виждал бандит на живо“.

Любица Кулезич не пропусна да се вклини и да застане на амбразурата, вкарвайки името на Бойко Борисов, но приятелят и Огнян Стефанов нямаше как да скрие реалността – че Борисов бе спуснат наистина без никакъв оперативен опит като главен секретар на МВР.

Стефанов обаче, тъй като е фиксиран в Алексей Петров, някак непростимо е пропуснал, че сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който „не бил виждал жив бандит“, четири години е работил в СОБТ, точно където се сблъскват с баш бандитите от организираната престъпност. После три години е бил в сектор „организирана престъпност“ в БОП и НСС, както и шест години в икономическия отдел на НСС, където експулсираха бандити, а и работиха по „Кремиковци“, „БТК“ и куп приватизационни сделки, рожби на сегашните „умни“, „красиви“ „десни“, както и на „граждани за европейско развитие“.

Граждански контрол трябвало над МВР и службите, се запениха „топ“ специалистите в студиото на Любица Кулезич. Колко мила картинка би била – „ингелигентните“ с „белия роял“ „граждански“ да контролират службите. Начело с иветки, цонки и асенчовци.

Такъв безсмислен разговор на бели точки в ефир, и то за МВР, отдавна не се бе получавал. Като прибавим и поредното „откритие“ на Антон Тодоров, набутано в тюрлюгювеча от умозрителни нахвърляни безвчасови приказки в ефир, че Росен Плевнелиев бил член на БКП – това вероятно трябва да е застрашило в такава степен националната сигурност, че и главният секретар на МВР, и цялото ръководство на службите вече да са в „пълна бойна готовност“.

Защо не се дискутира този закон, попита наивно Огнян Стефанов.

Е, как да не се дискутира, как, как, как?

Кой събра тази „златна компания“ в телевизионен ефир, кой, кой, кой?

Любица Кулезич.

От сюжетния и пърфоманс единственото, което се разбра бе, че върху МВР словесно плямпат хора, които хабер нямат от материята. Но са с претенции. Червени на бели точки.

Afera.bg

 

 

 

 

 

«