« Върни се назад Публикувано на 21.06.2017 / 21:40

РАЗГОВОРЪТ НЕ Е ЗА БОЛТОВЕ. НСО Е МАША. ИЗПЪЛНЯВА СЛУГИНСКИ ФУНКЦИИ И Е ДАЛЕЧ ОТ ПРЕДСТАВАТА ЗА ЕВРОПЕЙСКА СЛУЖБА ЗА СИГУРНОСТ

НИКОЛАЙ МАРКОВНСО иска да е встрани от случая с колата на Лозан Панов. Тази служба вместо да генерира сигурност, генерира несигурност поради допотопност и мухлясалост на служителите в нея. Ангел Антонов е човек от миналото, а реалното управление на НСО се осъществява от ДПС. Там пее петела от Бояна.

Това не е национална служба, защото не е представена в цяла България, а само в София. Основният акцент на задкулисието са милионите, свързани с горивата, които ползва НСО. Има много дълбок и тежък проблем.

Разследват се болтове, Лозан Панов и шофьора му!? А същински разговор за НСО липсва. НСО е измислено име, не съответства на дейността. Трябва да е Агенция за транспорт и охрана. Изпълнява слугински функции, а не по охрана. Много са далеч от представата за европейска служба за сигурност.

Тези болтове не са стегнати при смяна на зимните с летните гуми, това е моята версия. Друго е важното. НСО в случая се явява маша, която на практика нанесе удар по висш магистрат. Удари честта и достойнството му, независимо дали се казва Лозан Панов или не. Уязвиха го като личност. Има само внушения в прокурорската „проверка“, нищо друго. Лицето Спас Илиев изпълнява функцияна „чистач“, както винаги е било . Това е човекът, който е подписал постановлението. Приемете го в прекия и преносен смисъл.

Отговорност носи началникът на службата за охрана. НСО дори не е уведомила прокуратурата. Тънкостта в постановлението е, че едно странно лице насочва действията на прокуратурата и това е сигнал, в който е поискано от прокуратурата да провери фактите. И това, че Лозан Панов си измисля. НСО иска да е встрани от случая на практика.

Ако поема ръковдството на НСО трима ръководители ще влязат в затвора с тежки присъди.

Тази прокурорска проверка не произлиза от НСО, а проверката вътре в НСО се базира на лично твърдение, че Агел Антонов не е разбрал какво му е казал висш магистрат. Излиза, че магистрътът-висш съдия, не може да обяснява ясно!? Къде е логиката? Всички камъни бяха хвърлени в градината на Панов. Смисълът на НСО е да го пази, независимо той какви лични особености има, а не да бъде унищожен, когато не е угоден политически някому.

Разговорът не е за болтове. Той е тежък, унизителен разговор. Заключението на постановлението ни насочва към това, че шофьорът трябва да бъде уволнен.

Нормално ли е цялата държава в едно с НСО да се нахвърли върху магистрат и да го разкъса?Това ли трябва да бъде поведението на една европейска национална служба, на една прокуратура, на президента дори?

Не може да се прави посткомунистическа служба и тя да генерира сигурност. Кога е понесла отговорност НСО? Има ред, но той може да бъде заобиколен винаги с един отдавна установен вътрешен ред. Това се знае от президент, премиер, от хората, които са охранявани. Това е моята истина.

Николай Марков

«