« Върни се назад Публикувано на 13.01.2014 / 17:56

РАЗГЕЛЕ! НАЙ-ПОСЛЕ ДОПУСНАХА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА КАТО СВИДЕТЕЛ ПО „МЕГА” ДЕЛОТО ВЪВ ВАРНА. ОТХВЪРЛИХА НАЙ-ВАЖНИТЕ ИСКАНИЯ, ИЗХОДЪТ – ПРЕДНАЧЕРТАН!

 

След като безпрепятствено и без никакви проблеми журналистката Веселина Томова бе призовавана за свидетел в столицата, заради вечния, дежурен, анонимен, защитен и явен свидетел Светлин Иванов – Близнака по делото на Златко Иванов – Баретата и делото „октопод”, след като години Варненския окръжен съд, в лицето на съдия Петър Митев, умишлено бягаше като дявол от тамян от собственичката на АФЕРА, най-после на втора инстанция „мега” делото разхлаби, привидно, сталинистката си хватка. Томова бе допусната от съдебния състав на Апелативен съд – Варна с председателствуващ съдия Ангелина Лазарова като свидетел, който ще свидетелства за порочните зависимости между прокурори, висши полицаи и Светлин Иванов – Близнака, както и за разследването по тях, предприето от ДАНС.

Часове наред по варненското „мега” дело, което днес започна на втора инстанция във Варненския апелативен съд, защитата на Иван Славков, Пейчо Пейчев, Свилен Николов и Янко Колев предявяваше към съда доказателствените си искания, около 60 на брой.

Четиримата обжалват първоинстанционните присъди, издадени от съдия Петър Митев от Варненския окръжен съд, който в живота си за първи път водеше наказателно дело от подобен характер.

„Организаторът на престъпна въоръжена група” Иван Славков също направи от своя страна над 20 доказателствени искания с молба съда да ги уважи.

Защитата на Иван Славков заяви, че четири години т.нар. „мега” дело във Варна е образец и ще влезе в учебниците как не трябва да бъде водено досъдебно производство и съдебен процес, заради драстичните, шокиращи и скандални нарушения и безобразия вършени по него.

Адвокатите пледираха и молеха съдия Ангелина Лазарова и колежките и от съдебния състав да върнат правото и закона в съдебната зала и да допуснат доказателствените искания, поискани от защитата, за да бъде извадена истината по делото в пълнота.

Поискани като свидетели на втора инстанция бяха  Светлин Иванов – Близнака, Алексей Петров,  Ангел Тянков, Нурай Шукри, журналистката Веселина Томова, бившият шеф на БОП – Варна Емил Михайлов, Добромир Досев от БОП – Варна, поемни лица, сред които и тези, присъствали на откриването на закопаните оръжия на престъпната група.

Поскано бе и да бъдат приобщени СРС-тата от дело №30, в които лъсват безобразията вършени от прокурори и полицаи по заравяне, отравяне и даване на пари за заровените автомати.

Поискано бе да бъде установена истината чрез свидетели на фалшив подпис поставен под експертиза за намерените оръжия.

На първа инстанция съдия Петър Митев безпрецедентно не е допуснал през четирите години на гледането на делото НИТО ЕДНО ИСКАНЕ НА ЗАЩИТАТА НА ИВАН СЛАВКОВ.

ДВЕ ГОДИНИ /!!!!/ ДЕЛОТО Е ПРЕМИНАЛО В УМИШЛЕНО ПРОТАКАНЕ, ЗА ДА СЕ СЛУШАТ АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНИ СРС-ТА.

И прокуратурата, и защитата се обединиха, че на делото не трябва да бъде даден ход по същество, заради заболяването на един от подсъдимите – Николай Хаджимихайлов – Найка и отсъствието му от съдебната зала.

Прокуратурата в лицето на „мега” прокурорката Стефка Якимова отхвърли като неоснователни ВСИЧКИ ИСКАНИЯ на защитата, а по искането да бъде допусната Веселина Томова като свидетел изяви позиция, че едва ли не журналистката е крайно ненужна за този процес.

След като съдът не уважи на практика най-важните доказателствени искания, поискани от защитата на Иван Славков, изненадващо бе, че  изобщо допусна Веселина Томова като свидетел. В същото време не бяха допуснати като свидетели служителите на ДАНС /по онова време/ Ангел Тянков и Алексей Петров, което е абсурдно, предвид онова, което ще изложи Томова пред съда.

Не бяха допуснати и Веселин и Христо Данови, но пък също така йезуитски бяха допуснати като свидетели лица от „тяхната” „престъпна група”.

Съдът прие, че ще поиска справки от МВР и ДАНС дали са давани пари на лицето Светлин Иванов – Близнака за да купува оръжие, което също е излишно и абсурдно, тъй като нито МВР, нито ДАНС ще даде подобна справка, но пък не бяха допуснати точно исканията за СРС-та по дело №30, където може да бъде установена истината за това как се скалъпва „въоръжена престъпна група” с порочни методи и действия на „мега” прокурори и висши полицаи.

Така на практика, ходът на делото изглежда предначертан.

Впрочем, задължително е да се отбележи, че именно от варненското „мега” дело стартира съдебната „шоу” кариера на дежурния защитен, анонимен свидетел Светлин Иванов – Близнака, който благодарение на прокурор Стефка Якимова и бившия директор на ОД на МВР – Варна Димитър Димитров бе пробутан по всички „знакови” любими дела на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов – „октопод”, делото срещу Златко Баретата, делото срещу Антон Петров – Хамстера, делото „килъри”…

Генезисът на скалъпването на варненското „мега” дело, всъщност е базата върху която последваха безумните измислени показания на Близнака по последвалите любими на Цветанов „знакови” дела.

Никой обаче до този момент не е проявил истински ЗАДЪЛБОЧЕН интерес да чуе ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ТОВА КОЙ Е СВЕТЛИН ИВАНОВ – БЛИЗНАКА, КОЙ ГО АКТИВИРА, ЗАЩО, КОЙ И КАК СКАЛЪПИ ВАРНЕНСКОТО „МЕГА” ДЕЛО, ЗАЩО ДАНС НАПРАВИ РАЗРАБОТКА, КОЙ ГИ СПРЯ, ЗАЩО НИКОЙ НЕ ДАВАШЕ И КОСЪМ ДА ПАДНЕ ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ ПРОКУРОРИ, КОИТО ПО-КЪСНО БЯХА ПОЛЗВАНИ ОТ ЦВЕТАНОВ КАТО ПИОНКИ.

Делото бе отложено за 17  март т.г., когато започва разпит за допуснатите свидетели.

Afera.bg

 

«