« Върни се назад Публикувано на 09.05.2014 / 13:13

РАЗГЕЛЕ! ДАНС ВЛЕЗЕ В ОБЩИНА – БАНСКО!

 

По искане на Окръжна прокуратура Благоевград  ДАНС започна  разследване  в Община Банско. Проверката е по  редица сигнали за закононарушения и съмнения за длъжностни престъпления  от страна на кмета, председателя на общинския съвет и главния счетоводител на общината. Обект на проверката на ДАНС са обществени поръчки по проекти с европейско финансиране и начина на усвояване на средствата по  оперативни програми, наличие на конфликт на интереси при обществените поръчки и назначения в общината.

Сигналите до прокуратурата, подкрепени с документи, засягат още   стопанисването на два язовира на територията на общината, договорите за наем, за които  са били обявени от съда като  противозаконни, както и направените  постройки  около тях.

Друг сигнал насочва вниманието на институциите към   неправомерно раздаване и  ползване на земеделски земи на близки до общинското ръководство хора . 

В хода на разследването на ДАНС в Община Банско са разпитани и част от хората, които  официално  са подали сигнали до прокуратурата.

АФЕРА от години пише за безобразията вършени в Община – Банско. Разгеле! ДАНС с бързината на охлюва се сети да реагира.

Afera.bg

«