« Върни се назад Публикувано на 06.09.2021 / 16:27

РАДЕВ ЦЕПИ БСП, ЕКОГЛАСНОСТ ПРЕГОВАРЯ С КИРИЛ ПЕТКОВ. ПРАВИ ЖУРНАЛИСТИТЕ НА МАЙМУНИ. НЯМАЛО ДА ПРЕДАДЕ „ЛЕВИТЕ ХОРА“? АРЕ, БЕ! ЧЕ ТОЙ ГИ ПРЕДАДЕ!

РАДЕВ започна да цепи БСП, прави журналистите на маймуни – ЕКОГЛАСНОСТ официално преговаря с Кирил Петков.

Новосформиращата се партия на Радев, която прави с Кирил Петков и Асен Василев, започна да цепи коалиция „БСП за България“.

Двамата министри полит-инженери вече са провели няколко разговора с председателя на „Екогласност“ – Емил Георгиев. Едната е в кабинета на Петков в Министерство на икономиката, ужким за правата на потребителите, а другата в офиса на „Федерацията на потребителите“, на която Георгиев е председател.  Следват още няколко, по-неформални, в разни други офиси.

Радев и компания много добре знаят, че „Екогласност“ от много години е коалиционен партньор на БСП и получават субсидии за участието си в коалицията. Сигурни източници обаче твърдят, че на новия проект спешно трябвало екологична формация, за да се представят за загрижени за околната среда, което вълнува младите. А така си направили сметката да обезсилят „Зелените“, които са при „Демократична България“. С един куршум два заека.

На последната среща в петък преговорите са се увенчали с успех и на Георгиев е предложено да напусне коалицията с БСП.

На 4 септември Георгиев вече е свикал конференция на „Екогласност“ в Слънчев бряг, на която наред с преизбирането му за председател му е даден мандат да продължи преговорите с Радевите хора за новия им проект и да договаря условията за присъединяването. За срещите и за конференцията снимки вече се въртят из фейсбук.

Междувременно днес в град Раковски Радев отново продължи да шикалкави на дребно и да прави журналистите на маймуни, като нито потвърди, нито отрече, че подкрепя подобен проект. Страх го е от реакцията на БСП и останалите коалиционни партньори и ще гледа да ги удари в последния момент, за да нямат време да реагират.

Иначе Радев рекъл, че нямало да предаде „левите хора“. Аре бе, леваците – може и да не предаде, ама левите вече ги предаде.

За БСП това е  поредното предателство на Радев, който им сервира „Триморието“ и назначенията в служебния кабинет на хората на Прокопиев.

Afera.bg

На снимката: Емил Георгиев на срещата му с Кирил Петков

 

«