« Върни се назад Публикувано на 24.08.2021 / 9:01

РАДЕВ УВЕРЕНО ПО СТЪПКИТЕ НА БОРИСОВ. ТОВА, КОЕТО ПУБЛИКАТА ОЩЕ НЕ ВИЖДА

Радев вече уверeно тръгна по стъпките на Бойко Борисов. Впрегна цялата държавна машина да му прави кампанията за втори мандат. В момента под ръководството на дясната му ръка Николай Копринков тече изграждането на местни Инициативни комитети за издигането му за втори мандат, за които отговарят областните и заместник областни управители назначени в служебното правителство. Такива са случите в Хасково, Сливен, Бургас и други.

Втората мрежа, която участва в комитетите са ротарианските клубове като например този в Нова Загора, който му организира среща с „граждани“, която се оказа събиране на местните ротарианци вкарвани по списък.

Интересно, че повечето ротариански клубове се контролират от местните структури на ГЕРБ.

Скандално е, че след честванията на Петрова нива на 21 август Румен Радев отива с антуража си на ресторант, където до 3 сутринта седят един до друг с кмета на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов, който е зам. председател на партията и един от най-верните на Борисов.

Третият лъч, управляван от Копринков, са масонските ложи. Като дългогодишни членове в пловдивската ложа на Гергов „Слънце Ориент“ – самият Румен Радев, Копринков, Узунов и от София – премиерът Стефан Янев и менторът му Николай Цонев (направен шеф на ВИК- България) разчитали на братска солидарност за набиране на хора за Инициативните комитети по места.

В момента се прави списък и за шапката на тези комитети – Национален инициативен комитет за издигането с по-видни обществени фигури, които Копринков по заръка на Радев отделял от местните комитети.

Дадена е заповед подмолно да удря БСП колкото се може повече и да се разбиват структурите й с назначения срещу тях. Комитетите трябва да прераснат в партия, а за целта трябва да се мине през трупа на Столетницата.

Стратезите на Радев стигнали до извода, че с ГЕРБ няма какво да делят след като вече овладяха тотално държавата със служебното правителство. Затова последва това „затопляне“ в отношенията, което публиката все още не вижда.

Андрей Червенков

«