« Върни се назад Публикувано на 15.05.2021 / 18:26

РАДЕВ /СТЕФАН ЯНЕВ/ НАЛИ СИ ПРИНЦИПЕН? КОГА ЩЕ БЪДЕ РАЗКАРАНА ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА БЕЗ НИТО ДЕН СТАЖ В ЕНЕРГИЙНО ДРУЖЕСТВО, ИНАЧЕ НАЗНАЧЕНА ОТ ГЕРБ В „БУЛГАРГАЗ“?!

Радев бори калинките на ГЕРБ с некомпетентни назначения! Златева в енергетиката е точно това.

Със служебното правителството Радев бори модела наужким.

Неговите хора започнаха да уволняват „калинките“ на ГЕРБ, нищо, че ги заменят с такива също от ГЕРБ или близки до тях през годините. Но като е започнал вече, нека ние да обърнем внимание на тези в енергетиката.

Назначената на ключовият пост административен началник на енергийния гигант „Булгаргаз“ –  Деница Златева е без един ден трудов стаж в енергийно дружество. Назначена е, по нейните думи, през декември 2020 г., тоест последните важни назначения на ГЕРБ преди края на мандата. Парашутирането й там едва ли е случайно, във време, когато мнозина стоят без работа или не могат да се уредят на висок пост заради липса на връзки с управляващите.

Всички знаят, че дружеството е обект от националната енергийна сигурност на страната и е редно там да се назначат кадри с някакви експертни качества и професионални компетенции. Време е президентът да започне да показва принципност. Нали искаше да я назначава за министър.

Мирослав Гайдарски

«