« Върни се назад Публикувано на 04.11.2021 / 10:20

РАДЕВ НА ТУР НА ОВАЦИИ ВЪВ ВАРНА НА ФОНА НА НАЗНАЧЕНИЯ НА ПРОБИТИ И СКАНДАЛНИ КОРУМПЕТА В НАП И МИТНИЦАТА, НАПРАВЕНИ ОТ „ПОЧТЕНИТЕ МУ“ ЛАПАЧИ!

На 29.10.2021 АФЕРА публикува:

„С ВАС СЪМ“? „ПОЧТЕНИ“? РУМЕНРАДЕВИТЕ НАЗНАЧАВАТ ЗА ШЕФ НА НАП -ВАРНА СКАНДАЛНО КОМПРОМЕТИРАН ЧОВЕК НА ЦВЕТАНОВ!

https://afera.bg/%d1%81-%d0%b2%d0%b0%d1%81-%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d0%bf%d0%be%d1%87%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%82/

След като „почЕтените“ на Румен Радев набутаха за шеф на НАП Варна Младен Македонски, човек на Цветан Цветанов, скандално компрометиран, „почтеността“ на Радевата дружинка нагази „почтено“ и Митница – Варна, където за шеф пък набутват още по-скандално компрометирана фигура в лицето на Йордан Кулев.

Кулев от 2005 година е извън системата на Агенция Митници.

Преди това Йордан Кулев е уволнен тихомълком след скандал с видеозапис за рекет по времето, в което е съвместявал зам-шефското място в митница Русе е шефското в Силистра, пише „Банкер“. Записът от Дунав мост е разпространен в Румъния и Сърбия, но не стига до българските телевизии. Доколко полезен за митницата ще е след 16-годишно отсъствие и в град няколко пъти по-голям от неговия не е ясно.

Но пък „Продължаваме промяната“ застава на входа и изхода на Варна. Какво толкова се чака да минава през Митницата и в какви обеми, че да се налага да се слага спешно свой човек в НАП и в Митница – Варна могат да знаят единствено „Труд“-оваците на Румен Радев и масоните МУ „узуновци“.

През 2004 година „Банкер“  пише:

В понеделник (27 септември) пресцентърът на агенцията разпространи информацията, че директорът Асенов е подписал заповед за преместването на досегашния началник на Кулата Станислав Павлов на работа като шеф на отдел в столичната митница. На овакантеното от него място спешно бе изпратен досегашният шеф в Силистра Йордан Кулев.

… Наследникът на Павлов на Кулата – Йордан Кулев, пък постъпва в редовете на митниците през 1992 г. като полицай в родния си град Силистра. Пет години по-късно е повишен до началник на тамошната митница. Уволнен е през 2001 г. от тогавашния директор Емил Димитров, но след неговата оставка се завръща в системата.

На пръв поглед рокадата между Павлов и Кулев може да мине и за чисто рутинна. Според запознати обаче обяснението за личните причини, поради които Станислав Павлов бе трансфериран от българо-гръцката граница в София, е приказка за наивници и за пред журналистите.

За сметка на това в средите на митничарите се разпространява твърде любопитна мълва, която, ако се окаже вярна, спокойно може да послужи за написването на сценарий на шпионски филм. Твърди се, че корените на състоялото се през седмицата разместване на митнически началници се крият в една преинтересна случка, разиграла се някъде в началото на май 2004 година на пункта Дунав мост в Русе. Тогава на собственичката на една от многобройните румънски туроператорски фирми, организиращи екскурзии до България с цел търговия, й хрумва да се направи на журналист. Така тя успява да заснеме с миниатюрна скрита камера поредния рекет от страна на русенските митничари срещу нея и клиентите й при преминаването на границата. Видеоматериалът е бил излъчен по националната телевизия на северната ни съседка. С него са имали възможност да се запознаят и зрителите в Сърбия. У нас обаче подобни кадри все още не са се появявали в ефир. На мнозина подобен разказ би се сторил невероятен, но според източниците на БАНКЕРЪ записът се озовава в един от съветниците на президента Георги Първанов.

Според нашите информатори от Дондуков 2 лентата, която няма доказателствена стойност за пред съда, достига и до Асен Асенов, който разпоредил вътрешноведомствена проверка по случая. На репортерско запитване извършвана ли е проверка за дейността на регионалната дирекция в Русе, докато заместник-директор там бе Йордан Кулев, пресцентърът на Агенция Митници отговори следното: Инспекторатът е орган за вътрешноведомствен контрол, който разследва дейността на митническите служители, не на регионалните дирекции. Не е правена проверка на Йордан Кулев за дейността му като заместник-директор на РМД Русе (надяваме се това да бъде написано точно и ясно). По думите на пресаташето на ведомството Екатерина Генова обаче, при тях не е постъпвал запис от скрита камера.

Така или иначе, отново през май тази година в русенските вестници се появяват скандални снимки, на които се вижда как митничари от Дунав мост разтоварват щайги с домати от чуждестранен ТИР и впоследствие един от тях прибира една в личния си автомобил. Фотосите бяха предоставени на БАНКЕРЪ, някои от които публикуваме. Случайно или не, малко след така описаните два случая Йордан Кулев е освободен като изпълняващ длъжността заместник-директор на митническата дирекция в Русе и продължава да работи само като шеф в Силистра. Промяната е мотивирана с изтичането на шестмесечния срок по Закона за държавния служител, в който Кулев може да заема едновременно двете ръководни длъжности. По мнение на работещи в централата на митниците на ул. Раковски в столицата в онзи момент за Кулев се застъпва един от силните хора в агенцията – заместник-директорът Димитър Толев. Човекът на Краун Ейджънс в екипа на Асен Асенов обещал на Кулев да го уреди на по-атрактивно място от това в Силистра, твърдят негови колеги. Междувременно издънките с контрабанда през Кулата не престават…“

На фона на „връщането на държавността“ с пробити компрометирани фигури от миналото, Румен Радев днес пристига за да дефилира за тур за овации във Варна.

Ще го посрещне и естествено, другият пробит Симбиозник Борислав Гуцанов, заедно с вечното му дежурно лице за „перде“ – проф. Анелия Клисарова, „тандем“ във Варна, който НИКОГА НЕ Е ПЕЧЕЛИЛ ИЗБОРИ И ВСЕ СЕ Е ОСИРАЛ!

Румен Радев ПРЕДАДЕ И ПРОДАДЕ ВАРНА ДОСЕГА ПОНЕ СЕДЕМ ПЪТИ С ПОЗОРНО МЕРЗКИ НАЗНАЧЕНИЯ НА „ЧЕСЪНИ“, „ПИНГВИНИ“, НЕКАДЪРНИ ЕКСДАНСАДЖИИ, РАБОТЕЩИ ЗА ЧАСТНИ БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ, А СЕГА И БЕЗУМНИ НАЗНАЧЕНИЯ В НАП И МИТНИЦАТА.

Радев естествено ще рецитира пред режисирано сбраните агитки кухите си фрази.

А истината е – че този човек, заедно с узуновци и копринковци единственото, което направиха е да върнат ГЕРБ на власт и да повишат процентите и с некадърността и алчността си и за пари, и за власт.

А! И най-важното – кръга му да прави пачки. Копи пейст като тиквите. Тоя път обаче гладни и невидели Зелени чорапи.

П.П. А! И да не забравим! Партията на Радев „Продържаваме Промяната“ във Варна зад кулисите се движи от Иван Иванов – Пилето, известен скандално с „преференциите“ си и като арестуван преди години за контрабанда, човек на Дънката. И понеже АФЕРА го освети още преди два месеца, скриха го и сега работи ЗАД ПАРАВАНА, сещате се как и какво точно работи за „ПП“ и ментора им Радев. Да видим Рашков дали ще го арестува за купуване на гласове, хахаха!

Afera.bg

«