« Върни се назад Публикувано на 28.02.2022 / 10:05

РАДЕВ КАЧЕН НА ГЪРБА НА СТЕФАН ЯНЕВ В ОПИТ ЗА АБДИКАЦИЯ. КАК ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ, АКО НЕ СЕ РАЗГРАНИЧИМ ОТ „СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“?!

Стефан Янев пукна пушката във Фейсбук, отваряйки пътя за абдикация на Румен Радев от наложеното точно от Радев продуктово позиционирано правителство, начело с продуктово позиционирания му продукт „ПП“:

„….Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.

….Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше… „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.

….Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюри

Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!

Несъмнено Стефан Янев заслужава уважение за позицията си, която изразява в момента. Казвам „в момента“, защото няма как да се забрави нахиленото му селфи с Байдън, както и премиерството му точно по времето, в което ментора му Румен Радев изрече, че „България трябва да бъде управлявана в синергия с дневния ред на САЩ“ и посланикът Херо Мустафа арогантно дефилираше във всяко негово министерство.

Към днешна дата в глобалната турболенция, в която се вихри България, наистина гласът на Стефан Янев звучи най-разумно и нормално на фона на пълните идиоти, които ни управляват, начело с Просто/то/ Киро.

Но!

Стефан Янев е министър на отбраната точно в правителството на Просто/то/ Киро. Той му е премиер, демек, шеф. Това „изоква“ не означава нищо, освен бля-бля думички БЕЗ действия.

От друга страна Румен Радев „на един глас“ /любим кух лаф на Просто/то/ Киро/ с Просто/то/ Киро изреваха срещу „руската агресия“ и Путин.

АФЕРА първа писа за готвения „нов проект“ от Румен Радев, който цели да го дистанцира от идиотите кирчовци и кокорчовци, които точно Радев наложи, защото вече и с просто око се вижда какви невъобразими кретени управляват – освен прости, нефелни и безпросветни, но и цинично и арогантно надупени на американските интереси.

Последното, впрочем е в унисон със „синергията с дневния ред на САЩ“, която така страстно прокламира Румен Радев, но въпреки това самият Радев започна да вдява, че тоталното фиаско на неговото правителство подкопава и него.

Радев няма как да избяга от ЛИЧНАТА СИ ОТГОВОРНОСТ за ПП, за Просто/то/ Киро, за продуктовото им позициониране с решаващата помощ на Херо Мустафа. Нищо, че си уреди личния комфорт за още пет години като президент, той е изтъкан от комплекси за власт и лелее да овладее всичко.

Правенето на нов пореден проект, зад който е сянката на Румен Радев, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ще направи опит за „НОВО“ продуктово позициониране, след като сегашното е тотал щета. И тук Стефан Янев играе ракетата носител.

Стефан Янев е пуснат на преден план, имиджово оформен като „революционера“, като „моралния“, „принципен“ и прочие, и прочие. А на гърба му е качен Радев, който трябва направи новия си опит след катастрофата с Просто/то/ Киро.

Стефан Янев трасира пътя за това. Трасира шосето на „новия проект“ на Радев.

Но!

С какви хора? С какви лица? Видяхме досега Румен Радев, респективно Стефан Янев, каква сбирщина събират около себе си. „Новия“ проект впрочем е същата манджа с грозде и това за пореден път ще изяде и без това висящата на косъм глава на Радев.

Разкрачената позиция като слуги на Херо Мустафа, но хем уж „бунтари“, няма да издържи дълго.

Баналните фрази за обединение на всички в името на България е дърварски кух трафарет, с който никого не могат да впечатлят, освен червените, които сега окончателно се зануляват, раздробявайки окончателно БСП и придърпвайки към уж „левия“ „нов“ проект. Но пак … с Херо Мустафа.

Кого ще обединява Стефан Янев, ако не се разграничи от „синергията с дневния ред на САЩ“, в която се кълне заедно с Радев?!

Изявлението във Фейсбук на Стефан Янев не е нито спотанно, нито просто ей така пуснато, то е стратегически подбрано като момент и като пласмент.

АФЕРА още преди месеци написа, че края на март започва края на продуктово позиционираното правителството на Просто/то/ Киро с ментор Радев.

Последният шанс на Радев да излезе що годе „чист“ от лайната, с които се омаца, е Стефан Янев и Янев е  пуснат на амбразурата да внушава „нова“ „чистота“.

Обаче.

Как самият Янев ще се разграничи от натвореното от двете служебни правителства, които прокараха „новия“ път на кинтите през Корпинката и Узуновката? Как ще се разграничи от яростното надупване на американския посланик Херо Мустафа?!

Отваряйте си очите и мислете, когато за пореден път ви пробутват лъскава опаковка на едно и също нещо, от което досега сте повръщали.

И сценария, и режисурата на това, което се случва като „нов“ пиниз ПАК издиша. Защото освен сценарий и режисура, трябват и талантливи, и качествени АВТЕНТИЧНИ ЛИЦА. Досега Радев и Янев доказаха, че са абсолютно бездарие откъм откриването на такива за сметка на измамници и клоуни, които ни пробутаха.

ВСИЧКИ, които докараха държавата дотук – от ГЕРБ до ВСИЧКИ радеви „продуктово позиционирани“ летят страховито към политическото бунище. България се нуждае наистина от НОВИ ЛИЦА, неучаствали в този тюрлюгювеч дотук, автентични, храбри и със сърца. Не продажни зомбита.

Веселина Томова

«