« Върни се назад Публикувано на 10.11.2021 / 16:39

РАДЕВ КАТО БОРИСОВ – РАЗДАВА ПАРИ НА ОБЩИНИ ПРЕДИЗБОРНО С ПМС

Радев се оказа същият като Борисов. След като взе цялата власт в държавата започна да прави същото срещу което говореше като беше „опозиция“ на управлението.

Три дни преди изборите раздаде на определени общини, без да е заложено в бюджета, без решение на Народно събрание, десетки милиони само с постановление на Министерски съвет. Десетки интервюта даде през миналата година срещу Борисов, че раздава еднолично пари само с постановления.

В Държавен вестник бр. 93 е публикувано Постановление № 376 от 4 ноември 2021 за одобряване на допълнителни трансфери от бюджета към 55 избрани общини. Прави впечатление, че основният процент от тях са свързани с родните места на президента, близкият му кръг съветници от област Пловдив и кметове от Инициативния му комитет.

Най-скандалното е, че по неясен критерий най-голямата сума в държавата се отпуска на община „Марица“  – 3 260 000 лева, откъдето е родом и е бил кмет най-близкия съветник на Радев – Николай Копринков. По-скандален конфликт на интереси и корупция не може да бъде. Корупция облечена в еднолична власт.

 Ив. Димитров – Асоциация на общините

«