« Върни се назад Публикувано на 07.06.2022 / 14:49

РАДЕВ, В СКАНДАЛА С „КАМИНО“ ТЕ НАБУЧИХА ТОЧНО ТВОИТЕ, ОТ КОИТО СИ ЗАВИСИМ И КОИТО ТИ РЕКОХА: „ОТСВИРВАЙ Я! ТИ ПОНЕ СИ СВИКНАЛ НА СВАТБИ!“

„Епицентър“:

Президентът Румен Радев е бил бесен за това, че в медиите е изтекла информация за поклонническото пътуване на съпругата му Десислава Радева по Пътя Камино, съпроводена от охрана на НСО, шофьор и държавен автомобил.

Той е наредил колата, която е откарала групата до Франция, откъдето се тръгва на религиозния туризъм, да се върне спешно в България, научи Епицентър. бг.

Самата Десислава Радева, заедно с нейна близка и една дама-един гард от НСО продължават пътешествието, което трябва бъде представено като частна инициатива. Това е измислено от „мозъчния тръст“ в президентството, което се чуди как да потуши скандала.

Тъй като НСО е на подчинение на президента, всички командировъчни заповеди на служителите на НСО са съгласувани с Радев, заявиха за Епицентър.бг от службата.

По закона на НСО съпругата на президента не фигурира в списъка на охраняваните от НСО лица, освен ако няма специално разпореждане при наличие на „конкретна застрашеност“. За да се получи такова разпореждане, трябва да се свика специална комисия, която да разгледа стойността на сигналите за застрашеност. Такава комисия не е свиквана, сочи проверка на Епицентър.бг.

Ако в президентстовото са решили да заметат скандала като представят пътуването на Радева като частно, то присъствието в групата на човек от НСО, е в тотално нарушение на закона, тъй като служители на НСО не могат да изпълняват частни поръчки.

На настятелните въпроси на Епицентър.бг къде точно се намира г-жа Радева, колко души от НСО я следват, от „Дондуков“ 2 заявиха, че „нямат отношение към съпругата на президента“.

Както вече съобщихме, Десислава Радева е тръгнала на 1 юни от София с държавен автомобил и шофьор от НСО, съпроводена от нейна близка. Групата е преспала в Италия и във Франция и се готви или вече е поела към Ел Камино де Сантяго де Компостела.

Да поразсъждаваме аналитично за скандала „Камино“, защото започва да мирише на отвратително гнило.

Откъде тръгна новината, че съпругата на президента Румен Радев е потеглила по Пътя на Камино, придружавана от приятелка и гард на НСО с държавна кола? От сайта „Епицентър“, който е много близък И до Корнелия Нинова. Това е обществена тайна в медийните среди.

Пак този сайт тиражира първи и постната, но знакова първа реакция на Президенството по повод пътуването на Десислава Радева: „От „Дондуков“ 2 заявиха, че „нямат отношение към съпругата на президента“.

Така цитираната позиция на Президентството, буквално преведена на народен език, означава: „Майната и на съпругата на Президента“. И още нещо означава. Че: самият Президент „няма отношение към съпругата си“, тъй като той оглавява Президенството, което дава реакция от негово име.

Трети път пак същия сайт поднася и новината, че „Румен Радев бил бесен“, че изтекла информация за пътуването на жена му по Пътя на Камино и  „наредил колата, която е откарала групата до Франция, откъдето се тръгва на религиозния туризъм, да се върне спешно в България“. Внушението – ах, колко е съвестен все пак президента, нищо, че е реагирал едва след като информацията била изтекла.

Започва да мирише на гадничко „активно мероприятие“. В което е вкаран Румен Радев, като предоверяващ се на мръсниците, които стоят най-близо до него и благодарение на които извърши купища управленски и политически безумия, но главната мишена е Десислава Радева.

Защо? На кого пречи съпругата на президента?

Да започнем от Пътя на Камино.

Не вероятно, а сигурно, за да предприеме такова Пътуване, свързано и с Вярата, и Духа, Десислава Радева е преживяла събития, които са я довели до опит за „трансформация“. Казано иначе, с думи прости – писнало и е! И е потърсила Друг Път. Като начало.

Десислава Радева претърпя сериозен здравословен проблем, освен него обаче, за един дълъг период тя бе „скрита“ от публичност, а конфликта и с онези, от които никой и нищо не е в състояние да отдели от мъжа и Радев – Николай Копринков и Пламен Узунов, не е тайна за посветените в задкулисието на Президенството.

Нещо повече – точно онзи /заедно с Копринков/ – масонът Пламен Узунов, през когото минава/ше/ цялото кадруване на държавата, и то безобразно и скандално кадруване, и чрез който така нареченото „служебно управление“ на Радев се превърна в едно долнопробно фиаско, се обръща към Румен Радев с думите: „Отсвирвай я! Ти поне си свикнал на сватби!“.

По какъв повод и защо си позволява „колегата“ – масон на Радев да изрече тези думи за съпругата на президента, засега ще замълчим.

Узунов и Копринков, тези съмнителни и компрометирани фигури, които са впримчили Радев в злокобната си хватка, а той не смее и да им гъкне, са много близки и с Румяна Ченалова, заради която тези дни избухна друг скандал и от Президенството правели провека откъде била изтекла информацията, че е била при Радев и вървяла с името му на уста за да прави и търгува нов политически проект.

На кого е логично да сподели решението си да тръгне по Пътя на Камино Десислава Радева? На мъжа си, естествено. И тук идва щекотливия въпрос – мъжът и е принципал на НСО.

Дали Десислава Радева е искала НСО да пъпли до нея по Пътя на Камино? Логичното е, когато си въодушевен от този Път и си поел по него с близка приятелка, да искаш да си свободен и душата да ти е волна, а не някой гард да ти диша във врата. Още повече, че бягаш точно от този живот, в който си заобиколен от гардове и живееш като в клетка.

Кой е наложил да има гард на НСО с Десислава Радева? Тя или някой друг? Кой е този друг? Радев или някой, който е посъветвал Радев да го направи?

Да тръгнеш по Духовен Път и сам да искаш гард от НСО с теб, бягайки от ограниченията точно на Президентството и гардовете, звучи ненормално.

Сега Радев „бил бесен“ и връщал колата, откарала Десислава Радева, колата връщал, но за гарда от НСО „Епицентър“ не ни обажда.

Така или иначе, съмнителен е този яростен отстрел на Десислава Радева. И докато Радев се чуди откъде му изтича информация, можеше отдавна да се вслуша в онези, включително и в АФЕРА, които вече години го предупреждават, че зависим се гърчи в лапите на едни рафинирани мръсници, които иначе брани като „свои“. С какво го държат – е друга тема. И никак не е трудно да събере две и две, за да вдене, че за пореден път го вкараха в капан.

Отсвирвай я! Ти поне си свикнал на сватби!“ Звучи типично за такъв, като на снимката по-долу – готов и в задника му да бръкнат, за да осребри Властта.

С какъвто и мотив да е тръгнала по Пътя на Камино Десислава Радева, тя всъщност вече ги отсвири. А дали ще го направи окончателно след връщането си, или ще избере това да е поредната екскурзия, а не Духовен Път на Трансформация и Вяра, предстои да видим.

Веселина Томова

 

 

«