Публикувано на 15.07.2021 / 18:33

РАДЕВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР РАЗПОРЕДИ ИВАНКОСТОВИЯ МОНОПОЛ НА ЗДРАВНАТА ОЛИГАРХИЯ ВЪВ ВАРНА

На 9.07.2021 АФЕРА написа:

ГАЗЯТ ЗАКОНА, ЗА ДА ИЗЧЕГЪРТАТ ШЕФА НА МБАЛ „СВЕТА АННА“ – ВАРНА! РАДЕВИЯТ КАЦАРОВ БЕЗОБРАЗНО ВРЪЩА КОСТОВО-ДОБРИНМИТЕВАТА КОХОРТА! РАДЕВ, ЗА ТРЕТИ ПЪТ СЕ ИЗХРАЧИ ВЪРХУ ВАРНА И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИШ!

https://afera.bg/%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d1%87%d0%b5%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%82%d0%b0%d1%82-%d1%88%d0%b5%d1%84%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc/

Днес по bTV служебният здравен министър Стойчо Кацаров, за когото лична отговорност носи президентът Румен Радев, изрече, че не провеждал никакви „политически чистки“ и че се борел със „здравната олигархия“. И още – човек трябвало да се определи дали е на страната на злото, на доброто или на правото.

Що за лицемерие и фалш, Стойчо Кацаров?!

Нямало „политическа чистка“? А какво вършиш с варненската МБАЛ „Света Анна“, популярна във Варна като Окръжна болница?!

Бориш се срещу „здравната олигархия“!? А защо НАЛАГАШ „ЗДРАВНАТА ОЛИГАРХИЯ“ ВЪВ ВАРНА, МОНОПОЛИЗИРАЙКИ КОСТОВИСТКИ ЦЯЛОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА ГРАДА, СЪСРЕДОТОЧАВАЙКИ ГО В РЪЧИЧКИТЕ НА ЕДИН „ЗДРАВЕН БРОКЕР“?!

На 25 март. т.г. шефът на МБАЛ д-р Красимир Петров печели конкурс.

Утвърждаването му като шеф на болницата след спечеления конкурс трябва да стане след одобряване на борда на директорите на Общо събрание на акционерите на болницата. 51% от акциите в болницата се държат от държавата.

Това умишлено се осуетява, докато не идва служебното правителство на Румен Радев и държавата като основен акционер в болницата, в лицето на здравния министър Стойчо Кацаров, казва – не!, ще правим … нов конкурс.

Защо ли? Защото трябва костовистките кадри във варненското здравеопазване, пробутвани от Добринмитевистките „десни“ капии, да овладеят И ТАЗИ БОЛНИЦА във Варна.

И уличните кучета във Варна знаят кой коли и беси в другата голяма болница в града – МБАЛ „Света Марина“ – шефът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов, бивш шеф на болницата. Любим кадър на Иван Костов. С брат – Янко Иванов, който пък нашумя в невъобразими скандали с парични потоци, включително и с КТБ.

Костовистът Стойчо Кацаров дойде дюшеш на варненските иванкостово – добринмитевисти, които зинаха алчната си паст за да приберат в джобовете си и МБАЛ „Света Анна“.

И разбира се им се получи. При служебен здравен министър костовист.

На бърза ръка спретнаха нов конкурс, при проведен предишен иначе, който обаче не им харесва, защото се печели от д-р Красимир Петров, от бързане ще си счупят краката, за да обявят на 19 юли т.г., докато все още е на власт това службашко правителство на Румен Радев, новия борд на директорите и да спретнат набързо Общо събрание, което да утвърди борда, респективно новият директор на болницата.

Кой е бордът ли? Хахаха, хихихи, хохохо, както се хили обикновено Стойчо Кацаров в телевизионните си участия.

Новият борд, разбира се, е изтъкан от костовисти, пробутвани от варненските добринмитевисти – Николай Коларов, който е чиста партийна креатура на костовата партия и който ще бъде новият шеф на болница „Света Анна“, Людмила Коева – от Медицински университет – Варна, забележете! – където е проф. Красимир Иванов, другият иванкостовист, който коли и беси в МУ и МБАЛ „Света Марина“, и още един за пълнеж – Вл. Вълканов, от същото котило.

Никакво значение няма и подписката от лекарите в МБАЛ „Света Анна“, които писаха вече до здравния министър, че това, което се случва във Варна е безобразие. Никакво, защото пишат до тоя, който го твори това безобразие.

Никакво значение няма, че МБАЛ „Света Анна“ бе преобразена от д-р Красимир Петров. Няма значение, защото трябва да се пробутат „нашите“ „партийни“ „нови“ „мазачи на филии“, които да заформят окончателно МОНОПОЛА НА ЗДРАВНАТА ОЛИГАРХИЯ ВЪВ ВАРНА.

Д-р Красимир Петров, подложен на абсолютна „политическа чистка“, е обжалвал вече в съда безумието, че е спечелил конкурс, но понеже не се харесва на някого, държавата прави нов конкурс, за да си натъкми „здравната олигархия“.

Но и това няма значение в държавата Кочина.

„Връщане на държавността“ ли, Румен Радев?

Нагъл лъжец!

Във Варна здравният ти министър разпореди вакханалия на монопола на „здравната олигархия“!

Веселина Томова

Коментари 13 за
“РАДЕВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР РАЗПОРЕДИ ИВАНКОСТОВИЯ МОНОПОЛ НА ЗДРАВНАТА ОЛИГАРХИЯ ВЪВ ВАРНА”

 1. Швейк след третата световна вълна( на пандемията) каза:

  ,Лейтенант (Ст.) Кац пак се е натряскал .( Докторите стават лейтенанти от резерва , когато се дипломират . Кацаров е с прекъснати права . Какъв е сега? Лейтенант или старшинка?) – мислеше Швейк, докато отиваше към кръчмата да му купи ракия.
  ,,Швейк след третата световна вълна ( на пандемията).

 2. Френските граждани на бунт в отговор на планирането на задължителни паспорти за ваксини:
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/french-citizens-riot-response-plan-mandate-vaccine-passports?utm_campaign=&utm_content=Zerohedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter
  French Citizens Riot In Response To Plan To Mandatory Vaccine Passports
  THURSDAY, JUL 15, 2021 – 03:30 AM
  Authored by Paul Joseph Watson via Summit News,
  French citizens rioted in response to plans by President Macron to mandate vaccine passports to enter venues like shopping malls, restaurants bars, hospitals, bars, cafés and access public transport.

 3. Туй докторите май са необходимото зло ?!
  А дали са чели достатъчно ?!
  Не знам.

  ,,Discretion may be a NECESSARY EVAL in modern government; absolute discretion coupled with an absolute lack of transparency, however, is fundamentally contrary to the rule of law“–––

  –––,,Свободата на действие може да се окаже НЕОБХОДИМОТО ЗЛО в съвременното управление; при все това пълната свобода на действие, съчетана с пълна липса на прозрачност, е във фундаментално противоречие с върховенството на закона“

 4. Служебният министър д-р Кацаров се опитва да представи работещите медици в големите държавни болници като някакви…. дебили!

 5. Преди две години в официалната статистика излязоха данни за 6 директори на държавни болници, че са милионери в имоти и пари.
  Как се става милионер на държавна работа?
  Къде отиват парите ни от здравната каса? Защо от нея се финансират частни болници? Защо държавни и общински болници са търговски дружества? Здравето търговия ли стана?

 6. Ми ,че то кога във Варна е било по-различно ?
  И в какво отношение е било по-различно ?
  Я.само се погледнете ,бе…

 7. Този обикновен фелдшер според мен не заслужава внимание , тези неща които ги прави е комплексарско поведение. Не може да се сравни с знанията, уменията и компетенциите на професорите по медицина светила в своята област , нищожество заслужаващо само презрение!

 8. Абе, борба си требе, особено когато иде реч за ИСТИНСКИТЕ професионалисти знаещи, можещи и почтени хора – лекари, юристи, полицаи, учители и т.н.
  Справедливостта ще се защити, въпреки всичко.

  Здравната олигархия в България беше създадена от Иван Костов, екипа от здравни министри Семерджиев и Ст.Кацаров, като рефомираха здравната ни система по Американски модел – и стана ТЪРГОВСКА МЕДИЦИНА!
  Имаш пари – лекуваш се.
  Защо не избраха Европейски модел – загадка.

  Но на срещи с експерти от ЕС за реформата, тогава немски специалисти се удивляваха на професионално работещата здравна система в България – която обобщено може да се представи като „Всичко най-добро за здравето и живота на българските граждани!“
  И казваха немците: – Не си разрушавайте тази перфектно работеща здравна система!
  Но не.
  През 1999 г. СДС – Костов прие закон за лечебната дейност и еваха мамата на здравеОпазването – профилактиката изчезна и прочие ….
  (Самият Кацаров какъв бизнес е имал през тези 20 години, защо не разкаже.)

 9. Следващия Здравен министър ще постави други хора.
  По теорията за обществоето това е прекрасно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *