« Върни се назад Публикувано на 12.09.2014 / 14:20

Радан Кънев бил У ЛЕВО. „Май по-скоро съм вляво от центъра по убеждения!”

Радан Кънев„В българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си“, рекъл Радан Кънев, човекът на Иван Костов, на среща в София с НПО.
Пред представителите на неправителствената организация Кънев представя себе си и действията си като лидер на ДСБ. В срещата участват около 10 души и Кънев знае, че думите му се записват. Срещата има за цел да се запознаят с неговите икономически и политически виждания, предава Агенция БГНЕС.

„В български условия чувствам себе си като центристки политик. Ясно е, че ДСБ е партия, която е вдясно от центъра. Критикуван съм в рамките на партията си, че съм сравнително ляв за нея. То е по две линии – и по икономическия вектор съм малко по-наляво от крайните десни позиции, които могат да се срещнат в България и по социалния либерално-консервативен, където в българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си, но то е, защото България е отместена примерно спрямо Европа доста вдясно“, заявява Кънев на срещата.
Знаете, от 4 г. съм в ръководството на ДСБ, 2 от тях прекарах като заместник-председател. Правел съм каквото е по силите ми да променям ДСБ и мисля, че нерядко с успех, подчертава на срещата с НПО Кънев.
Потърсен за коментар на своите думи, Кънев заяви пред БГНЕС, че не знае за какво става дума.
„Не знам за какъв разговор говорите, нито кога се е състоял, така че трябва да се запозная. Без да се сещам в момента въобще за какъв разговор става дума, абсурдно е да го коментирам. Предполагам, че ще имате някаква публикация, ще се запозная и после ще коментирам“, заяви Кънев. Той подчерта, че с НПО се среща ежедневно от доста години насам и попита за коя организация точно става дума.
На въпрос, че вероятно е било това лято и може би е забравил какво е говорил, Кънев заяви: „Боя се, че със сигурност не е било това лято“. На въпрос по-отдавна ли е било, отговорът беше „Да“. На въпрос дали това е било негова моментна оценка или политическо виждане, Радан Кънев заяви: „Наистина не знам за какво става дума“, пише още БГНЕС.

EТО И ВИДЕОТО С ГЛАСА НА РАДАН КЪНЕВ У ЛЕВО: http://video.bgnes.com/view/50700
Afera.bg

 

«