Публикувано на 08.06.2022 / 20:53

РАБОТОДАТЕЛЯТ НА ШЕФА НА ДАНС Е НАБЕДЕН В НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. ИЛИ ШЕФЪТ НА ДАНС Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК, ИЛИ Е НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК, ЧЕ НЕ Е РЕАЛИЗИРАЛ КИРИЛ ПЕТКОВ! И С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ ДОПУСКА ВРЕДНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

„Министър-председателят е обещал на различни лидери в Европа и света да направи всичко възможно да свали ветото спрямо Северна Македония… Македония е важна част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взема решения против волята на българския народ. Това най-простичко се нарича национално предателство“, заяви Слави Трифонов при оттеглянето на министрите си.

Коя служба у нас има пряко и най-изразено отношение към деянието национално предателство?

Това „национално предателство“, като се събуди тази сутрин ли, Слави Трифонов го провидя?

Подобен акт за една вечер ли се случва?

Сега ще се опитам максимално разбираемо пак да обясня каква е разликата между контраразузнаване и полиция.

Казано простичко: – ДАНС разкрива, предотвратява и пресича едно престъпно деяние, насочено срещу националната ни сигурност, в това число терористичен акт или друго злодеяние с висока степен на обществена опасност, преди то да е успяло да се реализира с всички тежки последици за националната ни сигурност.

С други думи:

– Контраразузнаването работи най-усилено преди едно злодеяние да е станало факт, а полицията разгръща максимално своя ресурс, когато престъпното деяние е вече извършено с всички тежки последствия, произтичащи от него.

Разбира се и след реализирания престъпен акт контраразузнаването продължава да работи, но с поставена черна точка на гърба си, особено ако има допуснати жертви или от престъпното деяние са произтекли тежки последствия за националната ни сигурност и интерес.

На кого е пряко подчинен председателят на ДАНС и от там цялата дейност на Агенцията?

На министър – председателя.

Така е по закон.

Слави Трифонов днес говори за „национално предателство“, поради което оттегля министрите си.

Излиза, че работодателят на председателя на ДАНС, меко казано, е набеден в извършване на национално предателство.

Ако има нещо подобно, ДАНС е службата, която събира и анализира оперативно информация за признаци, конкретни деяния и прояви, касаещи наличието на подобен акт.

Проблем е, ако един Слави Трифонов, който не се смята за политик, вижда наличие на национално предателство, а ДАНС не вижда такова.

Някой ще каже, ама няма как Агенцията да реализира работодателя си.

То за подобно нещо се иска на първо място моралитет, а след това изключителна зрялост, професионализъм, кураж и най-важното: – отговорност за проявения кураж.

Има различни видове реализации, а в подобни случаи тяхната палитра може да бъде с много разноцветен колорит.

Но когато веднъж си затворил очи и си направил компромис с гражданството на едно лице, съзнавайки че това е противоконституционен акт, какво пречи да го направиш отново, още повече, ако изгодата от това е пословична за теб.

Няма да е пресилено, ако се каже, че ако една управляваща партия в лицето на нейния лидер, който е и министър-председател, извърши или планира да извърши „национално предателство“ (по думите на Слави Трифонов), отговорност за това деяние, в случай че се осъществи, носи ДАНС и по-конкретно ръководството му, което с бездействието си не е пресякло възможността за недопускане на вредни последствия за националната ни сигурност.

В тази ситуация, ако са налице признаци, преки и косвени данни за противоконституционна дейност, как се нарича това?

Има две еднакво лоши възможности – или си пълен некадърник, или си нагъл престъпник, милеещ единствено за заплатата, кариерата и за пенсионирането си, но не и за това, за което си се клел да бъдеш и да отстояваш.

Третата възможност е най-жадувана от идеалистите – всеки достойно и националноотговорно да носи службата си, и като министър, и като правоохранител.

В никакъв случай не си позволявам да сложа всички служители на Агенцията, както и политически дейци под един знаменател.

Оставам с искреното си уважение към дейността им, която е призвана да е свята в своята същност.

Сигурен съм, че има хора, които са отдадени със сърце на идеята за служене на националната ни кауза.

Но казусът с РСМакедония е горчива чаша, която може да бъде истински лек, но може да се превърне и в отрова, в която някои продажни, харизматични типове са готови да потопят съществена част от националната ни идентичност, заедно с душите на тези, които са се борили самоотвержено за нея.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

На снимките: Работодателят Кирил Петков и шефът на ДАНС Пламен Тончев

Коментари 18 за
“РАБОТОДАТЕЛЯТ НА ШЕФА НА ДАНС Е НАБЕДЕН В НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. ИЛИ ШЕФЪТ НА ДАНС Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК, ИЛИ Е НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК, ЧЕ НЕ Е РЕАЛИЗИРАЛ КИРИЛ ПЕТКОВ! И С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ ДОПУСКА ВРЕДНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ”

 1. Чл. 103. (Доп. – ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.

 2. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

  пАК МИ Е ИЗЧЕЗНАЛ КОМЕНТАРА?

 3. Кой идиот реши да кръсти културния център в Битоля „Иван Михайлов“. Можеше да бъде Кръстен на Яворов, на Жельо Желев , па дори и на Лопе де Вега или Христо Стоичков. Ама де толкова акъл…

 4. Слави Трифонов се изказва емоционално, уж. По- скоро си търси повод да замаже неуспеха в далаверата и да се измъкне, или да имнатрие физиономиите на другите. За никакво национално предателство не иде реч тук, да ме прощава г-н Хаджолов. Всеки се опитва да коментира и да се изявява в своята си къщичка. Полза никаква.

 5. Правителството ще падне, когато се получи разрешение от Южния парк. До тогава то ще изпълнява функциите, за чието изпълнение е поставено. Нали така, господин Президент?

 6. От известно време маските на „Продължаваме подмяната“ започнаха да падат, но още не са им лъснали задниците. Време е това да започне да става.
  При всяко изказване Кирил Петков трябва да преминава през Детектор на лъжата и Тест за наркотици. Спешно звено за психиатрична помощ също съществува.
  Вън от страната на лицемерните предатели и колонизатори Кирчо, Кокорчо и сие!

 7. Що е то национално предателство и има ли право и власт
  властта да го упражнява без наказателни за нея последици?
  Май ДА!

 8. Сега веднага няма да падне кабинетът Петков,ще има правителсво на малцинството.Оставка най вероятно няма да има,за това някой трябва да внесе вот на недоверие,за да падне правителството.После се предлага на първата,втората и накрая на избрана от президента партия,ако тя е бсп,вероятно ще бъде предложено правителство със Мин.Председател Нинова,което може да има широка подкрепа,за това те свикват национален съвет в неделя.Но определено ще минем през всичко това преди да се определи дата за нови машинни избори.Не трябва да се отказваме за промяна на въвеждането на изборът на гласуване,както беше преди Ива Митева да ни натресе само машинния вот.Незнайно защо съдът не защити тази част от гражданите които чисто технически не могат да упражняват своя вот,като им отне това полагащо се право.До къде стигна подписката за паралелния хартиен вот

 9. Много силно впечатление ми направи преди време друга статия – безумно е сътрудничеството между ЦРУ и ДАНС. Ако сме в казусът сътрудничество между ЦРУ и ДАНС е трудно да се определи некадърност, престъпност или лоялност към „сътрудничеството“ е това, което се случва… От Украйна правят анти Русия, от Македония правят анти България. Май ЦРУ е и в двата случая… пък ДАНС е със стари навици някой да й каже какво да прави. Сигурно сътрудничеството между ДАНС и ЦРУ е особено ползотворно в последно време.

 10. „Днес е ден на водораздела“, реди Кирчо! Какъв Водораздел, бе Кирчо? Това отнлекцията в Харвард ли го научи? Да прав си Водораздел има само при Гола Вода-айрян, без кисело мляко, казано по старобългарски!!

 11. Как можа , толкова хора да гласуват за тези палячовци ? Какво ли има още да разберем за техните интереси ?
  п.п. Протести няма да има , няма кой да ги плати този път .

 12. роден предател; живя предателски; ще умре предаден от кукловодите си ах кеф

 13. Обяснението на господин Хаджолов е перфектно с думи прости! Ученик би трябвало да го разбере, перфектна и ясна логика, която сваля маски и безумни положения и състояния в които сме изпаднали…
  А Македония, да тя показва какви са ни „партньорите“ и колко педерастски и подло се държът по най мерзавски начин, ни изнудват с парите за възстановяване, грозна атлантическа сопа която ползват като към животни- добитък… при условие че сме най мизерната и запустяваща точка на европейският континент, с пенси и заплати които са обида за човешкото достойнство и за европейският съюз, който се представя като тотално не състоятелна организация на задкулисни и потайни мрачни интереси- сатанизъм и унищожение на всякакъв смисъл и истина, изтребление!

  П.П По принцип съм за отпадане на ветото и бягане далеч от тази капан и национална мъка наречена Македония, която винаги се появява около национална катастрофа, като мрачна роднина отмъстителка която е била предадена и изоставена от нас… Македония е червеното знаме на националната катастрофа… И с това слънце на знамето…Абадонска по гръцки Аполионска работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>