Публикувано на 30.07.2022 / 19:13

ПAРТИЯ МИР: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ СРИНА БЪЛГАРИЯ ДО МОРАЛНОТО ДЪНО

Работата и на 47-мото Народно събрание и правителството на Кирил Петков може да се опише само с две думи – морално дъно. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка с края на работата на 47-мото Народно събрание.

Партия МИР припомни, че правителството на Кирил Петков и четворната коалиция между ПП, БСП, ИТН и ДБ беше съставено напълно безпринципно, без ясна програма, приоритети и политики и след грубо нарушаване и погазване на Конституцията на Република България.

„Правителството на Кирил Петков стана символ на безпринципност, неморални действия, нарушаване на Конституцията на законите на страната, шуробажинащина, корупция, хаос, лъжа, манипулация, подмяна и некомпетентност. Всички действия и бездействия на правителството на четворната коалиция доведоха България до енергийна, икономическа, социална и морална криза, която може да се сравни само с Национална катастрофа. Именно поради тези причини Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички други участници в най-пагубното правителство в най-новата българска история нямат моралното право повече да участват в обществено-политическия живот на България.“ Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР припомниха, че правителството на Кирил Петков не само не е решило нито един от проблемите на българските граждани, но и сериозно ги е задълбочило и е вкарало страната от криза в по-голяма криза. Като факти от партия МИР посочват задълбочените проблеми във всеки един сектор – икономика, финанси, транспорт, инфраструктура, енергетика, отбрана, образование, здравеопазване, социална и демографска политика, туризъм, земеделие, правосъдие, екология, вътрешен ред и сигурност, култура, спорт, електронно управление, иновации.

„Правителството на Кирил Петков защитаваше не българския национален интерес, а чужди интереси и всички негови действия и бездействия го доказаха. Никой не може да отрече и изтрие с гумичка фактите, че правителството на ПП, БСП, ИТН и ДБ изнася оръжие за Украйна, а е известно, че мир не се постига с оръжие. По времето на това правителство всички цени на стоките и услугите от първа необходимост като хляб, мляко, вода, отопление, горива, транспорт и всички други се качиха над два пъти, което доведе до още по-голяма обедняване на българския народ. При това правителство бяха умишлено и едностранно прекъснати доставките на по-евтин газ от Газпром, без да се подсигури алтернатива и устойчивост на доставките. Всички тези действия мога да опиша само по един начин – целенасочено и системно унищожение на българския народ“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че изходът от безвремието и безизходицата, в която ни е вкарало правителството на Кирил Петков и четворната коалиция е само един – всички морални, честни, инициативни и родолюбиви българи, гражданските, неправителствените, браншовите и военно-патриотичните организации, както и всички, които милеят за бъдещето на родината, да се обединят в обща гражданска мрежа, която да се яви заедно на предсрочните парламентарни избори.

„Партия МИР от години работи за създаването на разпознаваема, мотивирано загрижена и работеща гражданска мрежа от експерти във всяка една сфера, от общественици и интелектуалци, от естествени лидери на менения по места и граждански активисти и сега е момента тази мрежа да се яви заедно на парламентарните избори. На предстоящите предсрочни парламентарни избори партия МИР ще бъде именно тази платформа, която ще обедини гражданската енергия, експертния потенциал, гражданските, неправителствените и браншовите организации, като всички те ще имат свои представители във всички листи на партия МИР по места. С този подход и модел ще покажем и докажем, че в България може и ще има истинско обединение на здравите сили, на морала, на компетентността, експертността, инициативността и родолюбието и съм убеден, че тази гражданска мрежа и платформа ще бъде изненадата на предстоящите избори“, каза още Симеон Славчев.

От партия МИР призовават служебното правителство да извърши пълна ревизия на всички действия и бездействия на правителството на Кирил Петков, както и да публично да оповести всички сделки, злоупотреби, корупция, шуробаджанашки назначения на калинки, тегленето на огромни заеми и как са харчени публичните средства, а всички събрани данни и доказателства за престъпления да бъдат предадени в прокуратурата.

 

 

Коментари 4 за
“ПAРТИЯ МИР: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ СРИНА БЪЛГАРИЯ ДО МОРАЛНОТО ДЪНО”

 1. „От партия МИР призовават служебното правителство да извърши пълна ревизия на всички действия и бездействия на правителството на Кирил Петков, както и да публично да оповести всички сделки, злоупотреби, корупция, шуробаджанашки назначения на калинки, тегленето на огромни заеми и как са харчени публичните средства, а всички събрани данни и доказателства за престъпления да бъдат предадени в прокуратурата.“
  …………………..

  Гледайте сега дали иновативният министър от редовен ще остане и служебен.

  Медиите съобщават: Долетял шефът на тъй влиятелният Американски еврейски комитет Дейвид Харис – от летището директно в гербовата зала на президентството, където Румен Радев (баща на служебните правителства) му връчил „почетен знак на президента“, отбелязвайки, че София е удостоена с 6-тия клон в Европа на Американския Еврейски комитет и ще развиваме „демократичните ценности“… и др.

  Мистър Харис благодарял и настоявал за задълбочаване на отношенията САЩ, Израел и България и прочие…

  И оттам в „120 минути“ – мистър Дейвид Харис разяснил, че:

  „Това е много труден период и ще изисква политически стабилно лидерство да обясни на хората – защо трябва да има жертва, (?) саможертва и защо е необходима.

  „Защото алтернативата е да хвърлим кърпата в средата на ринга, да вдигнем белия флаг и да се предадем пред Путин. Аз лично вярвам, че това би било катастрофа“, добави той.
  ?
  …………..

  Драги сънародници и вие от партия МИР – разбрахте ли, дали мистър Харис има предвид и нас и дали говори, и от наше име на българите?

  Каква жертва и каква саможертва – „лидерството“ кого или какво ще жертва или пък ще ни убеждава да се „саможертваме“, за какво?

  България и българския народ НЕ СА в никаква война нито с Русия, нито с Путин!
  И на нас не ни трябва нито жертва, нито саможертва да даваме.

  С добра дума се постига повече, отколкото с изпращане на снаряди!
  Или как беше в песента – „силата на словото срещу силата на оловото!“

  Иначе много хубаво са написали българите създатели на партия МИР – вярно е, за Морала и лъжата иде реч, както и кога ще се преборим с наивността и доверчивостта си да продължаваме да си затваряме очите, като в онази народна мъдрост: „Мижи, да те лажем!“

  1. А видяхме, че искате анализ на енергетиката на България
   от 11.07.20222 г.
   „Партия МИР настоява също да се направи децентрализация на производството на електрическа енергия, за да може тя да се произвежда там където се потребява и така да се намалят загубете по преносната мрежа и съответно понижи крайната цена на потребителите.“
   Така пише в сайта
   https://www.mirbg.bg/post/za-strategichesko-razvitie-na-yadrenata-energetika-nastoyava-partiya-mir

   Хора, българи – крайната цена НЕ СЕ понижава или повишава от … преносната мрежа, каква „децентрализация на производството на електрическа енергия“ искате?!

   Всяка „децентрализация на производството на енергията“, дали сте наясно, че има отношение към единството и териториалната цялост на държавата България?!

   Нямаме нужда от „децентрализация“, а от други много по-важни неща в енергетиката. Питайте истинските български експерти.

 2. Силвио Гезел ме впечатли дълбоко в младите ми години

  Безпомощността на съвременните политици прави трудовете на Силвио Гезел винаги модерни
  Алберт Айнщайн : “Изпитвам радост от съвършенния стил на Гезел… Създаването на пари, които не могат да се трупат, ще доведе до нов вид по-истинска собственост”

  1. Преди 100 години Силвио Гезел (1862 – 1930) в книгата си „Естественият икономически ред чрез свободна земя и свободни пари“ сочи, че съществуването на лихви във финансовата система на държавата е главна причини за това, светът да се развива „неустойчиво“, т.е. че лихвата е рак на обществото. Цялата работа се състои в това, че още преди 100 години Гезел дава „лекарство“ срещу този рак, а през 1932 г. в гр. Вьоргл (Австрия) това лекарство е успешно изпробвано в продължение на една година…След това еврейските свине го забраняват.
   Професор Джон Кейнс през 1935 г. пише: „Аз мисля, че бъдещето ще научи много повече от Духа на Гезел, отколкото от Духа на Карл Маркс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *