« Върни се назад Публикувано на 02.03.2011 / 11:10

Първанов ще дочака Обама в шестък

 

 

Но Борисов все пак е приеман на Запад. Или поне доскоро беше така. Среща се с Меркел, Саркози, Берлускони. Първанов е изолиран тотално. Западняците не искат да си имат работа със секретни сътрудници на ДС, крили доскоро агентурния си псевдоним. Не че тяхното лицемерие не е гнусна политическа технология. Не че не си връткат игричките с Путин. Но „Гоце” не го пускат в клуба си и това е. Мъка, тежка мъка.

Американците са друга бира. Когато те отсвирят някого, е завинаги. По тази причина Бойко Борисов добре трябва да си опича акъла и да престане да заиграва с такива като Първанов зад кулисите. Защото премиерът е тръгнал по стъпките на президента. Навеждането към „трактористите” с връщането на Петко Сертов-ДС е поредното омерзително доказателство за липсата на принципност в политиката на Бойко Борисов.

Игричките му с Първанов не могат да бъдат прикрити от поръчкови атаки в медиите. Ловните подвизи на „Гоце” са всеизвестни. Те вече не учудват никого. Темата за „онзи архар” е дори преекспонирана.

Много по-важно е да се разобличи политическото лицемерие на Първанов. Но едва ли Бойко Борисов може да го направи. Прекалено дълго той си върти игричките с „Гоце”. Борисов никога няма да може да изтрие от паметта на публиката срамните задкулисни договорки с Първанов, лъснали с христоматийното – „За президента ще говоря само аз”.

Добре е, че американският президент не търси мнението на такива като Бойко Борисов и Румен Петков, когато се информира за политическия образ на дейци с локално значение като Г.П. Иначе някой като Запалката можеше да му предложи среща и с Маджо.

 

www.versia.bg

 

«