« Върни се назад Публикувано на 14.01.2011 / 17:51

Първанов цъфва зад Мишо Бирата в отговор на премиера

 

 

Записите, разбира се, бяха оценени като манипулирани. Още преди проверката. Разговорът по телефона с Явор Дачков бе преценен като опит да се измъкнат още реплики. Наистина е много смешно. Излизането и влизането от скандал в скандал притъпява сетивата на претръпналата публика.

Така призивите на Борисов към Станишев да не се поддават на задкулисните играчи и да не влизат в „зависимости” са разбираеми. При подобна публика всичко минава. Даже и актуалните поклони на Борисов към Първанов.

Борисов се бил надявал сега Първанов да не се отрече, че се е обаждал, за да лобира за шефа на баскетбола. И какво? Какво излиза – едно обаждане на Първанов може да спести акцизи на бирен бос? Да не би биреният масон да е „търчал” по кампанията на ”Гоце”?! Да не би едно обаждане на Първанов до Борисов да трябва да задейства Танов и Странджев? Не усеща ли Борисов как се напъхва в още по-голям скандал?! Излиза, че Първанов го действа. Как така Първанов е уж много близък с почетния консул на Бразилия у нас, но не можа да се уреди с покана за инаугурацията на Дилма Русеф?!

Бойко Борисов няма да се измъкне толкова лесно от скандала. Той все още е много популярен, все още много хора му симпатизират. Но не бива да лъже, не бива да замазва. Иначе ще се докара до положението на Иван Костов с онова „Иване кажи им, те ще те разберат…”.

Атакуваха Борисов. Той отговори. Изпрати топката в полето на Първанов. Сега „Гоце” трябва да ни светне колко ДС-масони са били на хранилката на Мишо Бирата. Пълна тъпня се оказват разсекретените досиета от комисията „Евтимов”. Явно България е ченгесарска страна, която е продукт на ДС-матрица.

Набутването на Първанов в скандала няма да го замаже. Напротив. Ще налее масло в огъня. Сега хората на Костов ще метнат и Борисов. Те нямат друг ход. Иначе ще излезе, че Първанов и Борисов ги връткат. (Което си е така!). Преценката на Борисов не изглежда добра. Ходът му е кофти импровизация. Ако е решил да каже истината за Първанов и Мишо Бирата, да я каже изцяло. Но винаги може да бъде попитан – и какво като ти се е обадил Първанов, нали над никого нямаше да има „чадър”. Излиза, че някои са „по-равни” пред закона?!

 

www.versia.bg

 

«