« Върни се назад Публикувано на 04.04.2014 / 13:55

ПЪРВАНОВ: КАТЕГОРИЧНИЯ ОТКАЗ НА „ПОЗИТАНО” ОТ ОЦЕНКА И АНАЛИЗ ЗА ЗАДКУЛИСНИ ДЕЙСТВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ДА СЕ РАЗДЕЛИМ!

 

Във Варна Георги Първанов, Румен Петков, ген. Михо Михов от АБВ дадоха пресконференция, на която АФЕРА припомни на Георги Първанов как преди местните избори, в същата зала на Фестивалния комплекс, му зададохме въпроса как ще печели избори във Варна БСП, след като ръководството на БСП – Варна в лицето на Борислав Гуцанов е в колаборация с ГЕРБ. Сега зададохме въпрос на Първанов защо още тогава не са реагирали остро и ако са го направили вътре в партията какъв отговор са получили от ръководството на БСП.

Румен Петков отговори, че неведнъж остро е поставял този проблем: „На три заседания на Националния партиен съвет, има стенограми, аз съм настоявал за анализ и оценка, защото за мен изборите съумяхме да загубим удивително след иначе тогавашните събития на отпор срещу ГЕРБ. Настоявал съм да бъдат докладвани действията и да се дадат доклади от хората, които са свързани с изборите от варненската организация – Красимир Янков и Борислав Гуцанов. Настоявал съм нееднократво за анализ защо загубихме изборите във Варна. Но нито един от тези въпроси не бе допуснат за дискусия в Националния съвет на БСП.”, заяви Румен Петков.

Георги Първанов допълни: „Една от причините да се разделим с „Позитано” е точно тази – категоричния отказ от предоставяне на информация, от анализ и оценка за действия, които ние характеризираме като задкулисни. Поставяли сме много твърдо тези свои искания и аз споделям извода, че една от причините за загубата във Варна е противоречивата, неясна и в крайна сметка и очевидно мотивираната практика по друг начин на местната организация на БСП.”

„Да загубиш избори във Варна, когато всички са срещу ГЕРБ, се иска особен майсторлък!”, категоричен бе Румен Петков.

Той каза, че е истински цинизъм да изключиш хора от БСП в Девня, заради това, че са преминали на страната на АБВ и в същото време – сега в събота – да ги възнаградиш с концерт, на който ще присъства Сергей Станишев. Още повече, че за общини като Девня, Аксаково, Бяла, Вълчи дол, Ветрино от правителството на БСП и ДПС са отпуснати – НУЛА ЛЕВА. За Варна положението е същото с маскировъчните пари отпуснати единствено за зала Конгресна в Двореца на културата и спорта.

На въпрос как ще коментира думите на Георги Гергов от БСП, че сравнението на евролистите на БСП и АБВ за евроизборите било като „кон” и „магаре”, Георги Първанов отговори смазващо, че: „За разлика от г-н Гергов животновъдството не е моя сила!”.

Румен Петков атакува и депутата от БСП Красимир Янков, който ако „не била дейността му единствено да успее да свали шефа на ВиК – Варна, включително и като променят сега закона, надали някой с нещо би го запомнил”.

„АБВ е създало силни и работещи структури във Варна и областта, които са предпоставка за едни успешни избори. Удовлетворен съм от изготвената листа, в нея присъстват много силни имена, като например Ивайло Калфин и ген. Михо Михов. Всички имена в листата са хора, които много амбициозни и ще работят за просперитета на България. АБВ няма да бъде с живот до 25-и май, а ще участва на всички избори, които тепърва предстоят”, каза още Георги Първанов.

Първанов заяви, че тепърва ще излиза истината за „тефтерчета“ на сегашната власт, която безпрецедентно мачка неудобни за нея политически представители, като тези от АБВ.

Варненският представител в евролистата на АБВ е Меглена Темелкова.

Afera.bg

«