« Върни се назад Публикувано на 22.02.2011 / 12:12

Първанов и Борисов са в една игра

 

 

Суперска емблема на отношенията им е Кирил Йорданов, кметът на Варна – той се има и с двамцата. Не че се нямаше със Симеон и Жан Виденов, но това е една друга тема…

„Консултациите” в Съвета по национална сигурност са измишльотина. Ако от подобни моабети зависи националната ни сигурност, направо сме свършени. Но упражнението е поразително. Договарят се Първанов и Борисов, а Костов е зрител отблизо на решеното от „кукловодите” на двамката. Иначе всички громят ДС. На това място само можем да припомним за ДОР „Мерзавец” от февруари 1997 г., пардон и прочие за шесташки историци на ДС като Митьо Гестапото.

Играта между Борисов и Първанов е осветена и на ниво социологически врътки. Техните приятелчета ги докараха и до рейтингов тандем. Както са я подкарали, скоро дори най-големите мерзавци от социологическата гмеж няма да смеят да ги вадят от Дъното.

Най-смешна е претенцията на Първанов и Борисов да се представят за големи държавници. И за двамата могат да бъдат припомнени много прелюбопитни нещица – уговорки след договорки, срещички след срещички. Не само между двамата. Направо са си лика-прилика. След кадрото пред паметника на дякон Игнатий отново ще цъфнат за фоткане – на стъпалцата на Първановата обител.

От 2002 г. и двамата ловят едни „акули”, решават едни „проблеми”, ходят на лов, дружат с такива като Валентин Златев и Емил Димитров, „оправят” държавата, разказвайки играта на българите от всички окраски. Остава само едно упражнение – да се изкарат борци срещу „олигарсите”. Ако се съди по някои от последните изказвания на Първанов и по „онази” декларация на ПГ на ГЕРБ – на път са. Това ще е върхът. „Котарачетата” и Люси се сбират в спалнята на софийските бандити и бистрят оставката на Цветанов, да речем. Чудничко.

Дават ли си сметка Борисов и Първанов как изглеждат в очите на „външните фактори”?! Или се надяват, че негативното отношение на българите към тях няма да съвпадне по време с отрицателните нагласи на босовете отвън?

Апропо. Забрави ли Борисов едрите лафове, които ръсеше за Първанов?

 

www.versia.bg

 

Бележка на afera.bg: afera.bg винаги е анализирала отношенията между Първанов и Борисов като върло театро. Всички действия, а особено напоследък, потвърждават анализите ни от години. Не Отечествен фронт ни очаква, а ТКЗС, се реновирани трактори.

 

«