Публикувано на 07.10.2020 / 19:20

ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ОТКРАДНАТОТО ОТ ГЕРБ! ЕТО КАК!

ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ОТКРАДНАТОТО ОТ ГЕРБ

Пълна национализация на откраднатото от ГЕРБ срещу 1 процент собственост ще ни извади от блатото.

Има едно-единствено спасение от блатото на 30-милиардния дълг, в който ГЕРБ ни набута за последните 10 години. Това е пълна национализация на заграбеното от министри, чиновници и служители в местната власт.

Веднага след като бъде съставено следващото правителство, трябва да започне тотална ревизия. Трябва да се сформират комисии по места, които да приемат жалбите на граждани за мошеничествата в кадастъра и кражбата на имоти от служители в общините. Всяко съмнително придобиване на собственост трябва да бъде детайлно проучено и да бъде наказано с конфискация. Това важи особено за областните управи, които благодарение на ПМС на Борисов-1 се превърнаха в агенции за недвижими имоти за свои частни ползи.

Документалните измами обаче са едно, а трупането на милиони е нещо съвсем друго. Трябва да се приеме закон за амнистия на парите на висшите чиновници. Иначе те ще почнат да бягат в чужбина, да ги крият в офшорни сметки и в крайна сметка рано или късно тези валути ще бъдат конфискувани от чужди правителства. За това е необходимо бившите министри, например, да имат право да декларират незаконните си авоари и да получат 1 процент от тях. При условие, че те бъдат инвестирани в нови предприятия, могат да бъдат давани акции в този размер. Така безмисленото трупане на откраднати стотици милиони може да се превърне в благородна кауза на сегашните управляващи. И да донесе личностно тяхно удовлетворение и национално помирение.

Трябва да се създаде нов национален кохезионен фонд, който да привлече корупционните пари. Чрез национална програма те трябва да бъдат реинвестирани в икономиката ни, като по този начин ще се компенсира кражбата на европейските пари през годиниите.

България трябва да замрази членството си в Еврозоната, защото инфлацията галопира, след този безотговорен акт. Всеки ден стоките от първа необходимост скачат и вече са с по 20-30 процента нагоре, след като Борисов отпразнува влизането ни в това опасно блато с контрамитинг.

Всички гласувани от ГЕРБ и за ГЕРБ закони трябва да отидат на бунището на историята. Демократичната държава е несъвместима със законодателство, създадено само да обслужва еднолична власт. Необходим е и нов закон за реституцията за връщане на собствеността, открадната от гражданите. Трябва да бъдат предвидени и компесаторни механизми за ощетените от държавата през последните 10 години.

Цанко Цанев, Сдружение на гражданите, ограбени от държавата

Колаж: Матей Димов

Коментари 58 за
“ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ОТКРАДНАТОТО ОТ ГЕРБ! ЕТО КАК!”

 1. В момента по границите върви брутално ограбване на вносители на стоки, в следствие на нескрито и афиширано „политическо решение“ на върхушката от ГЕРБ и стройна организация от назначените от тях митничари, адвокати и съдии. Няма „наши“, няма „ваши“ – всички под ножа в името на изборите!
  Веднъж фирмите са се вързали на уловката да минат с по-ниски мита и ДДС при вноса на стоките, срещу платена такса спокойствие на „касиерите“ на гербаджийската митница. Набелязаните за златни кокошки за скубане, не са усетили заложените капанчета и в момента тече втора серия на криминалето : С решение на политическото ръководство на митницата започва повторен грабеж на същите донори, но с дъх на предстоящи избори. Текът повторни проверки на всичко внесено с индулгенции през последните пет години, поголовно се констатират умишлено занижени стойности и се пишат решения за досъбиране на пропуснатите държавни вземания. Но в цялата галимация идеята не е да се защити държавния интерес – целта е да се създаде юридически казус, който е обжалваем в съда и на 100% обречен на нищожност. Важното е вносителите този път да платят едни здрави пари на определени „спасители“- адвокати, които да върнат някой лев на митницата (за добре свършената работа с калпавите си решения) и да осигурят съответния лъвски пай на ГЕРБ, за чадъра над добре организираната схема. Да са живи и здрави вносителите! Гешев не го мислете какво ще отговори, защо изгонените от него за корупция митничари, отново са на работните си места!

 2. Върховенството на закона в България ще бъде спазено само тогава, когато Народа разпори алчния г*з на Банкянския простак.

 3. Личното ми мнение, че трябва ВЕДНАГА: 1.) да се въведе отпадане на давността за престтпления по служба, вкл. ненеизпълнение на законовите задължения; 2.) да се въведе лична (персонална) наказателна и материална (солидарна за колективните органи за управление) отговорност за всички (избираеми, назначаеми, индивидуални или колективни длъжностни лица и членовете на държавни, обшински, дипломатически, търговски …. органи за управление, вкл. парламент, общински съвети, съдебни, ….. ) лица и органи; 3.) да се наложи запор на имотите, активите, тътрг.д-ва, …… на всички участващи във власттите след 1944г.; 4.) Да се преведе ЦЯЛАТА нормативна база от закони, правилници и прочие на една съизмерима с Б-ия европейска страна (например неутралната Австрия) и от дадена дата насетне да почнат да действат тези нормативи на местото на всичките български – ако трябва българските депутати и съветници да променят актовете си ще настъпи пълен блокаж на системата и с десетилетия забатачване, което ще обслужи можениците и крадците! 5.) Трябва да се гласува и одобри (вкл. с задължително допитване до гражданите!) изцяло нова конституция в която да бъдат остранени тоталитарните партийни елементи в сегашната, както ио да се въведат организационни рамкии елементни на организация и ограничения за властите с участитето и одобрението на граждните! За нужните промени и нововъведения в конституцията – допълнителна ДЪЛЪГА дискусия!

 4. От понеделник върховенството на закона и протестите в България са във фокуса на вниманието на ЕС. Всичко започна с дебат в Европейския парламент и ще приключи с резолюция, която ще бъде гласувана в четвъртък.
  Основният текст на резолюцията вече е готов, но евродепутатите имаха възможност да внесат своите предложения за изменения. В повечето случаи депутатите имат по една, две или максимум три поправки. Ето защо активността на една малтийска евродепутатка по отношение на резолюцията за България предизвика всеобщо удивление.
  Става дума за Роберта Мецола от ЕНП, която е внесла 36 поправки. Още по-интересно е, че всичките й предложения са в посока обезсмисляне на декларацията и злепоставяне на политическите опоненти на управляващите в България. Мецола настоява да фигурира текст, в който се твърди, че „известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира продължаващите протести”.
  Сред общо 36-те поправки, които целят силно да смекчат острия тон срещу правителството в документа, евродепутатката Мецола предлага текст, в който очевидно визира съветниците на президента Пламен Узунов и Илия Милушев.
  Усърдието на тези депутатка буди много въпроси, най-малкото защото тя няма как да познава в такава дълбочина политическия живот у нас и да знае за такива нюанси, част от които са убягнали дори и на публиката в България. Затова остава да допуснем, че тази жена или се занимава само с България, което е много малко вероятно, или просто някой й е диктувал какво да напише. И тя го направила или от любов към истината, или поради някаква друга страст.
  Рени Никифорова, Дебати

 5. Социална политика с ПОДАЯНИЯ не се прави…все едно да храниш уличните КОТКИ и те да се ЧУСТВАТ ….ДОМАШНИ…За жалост ШУТОВЩИНАТА на ГЕРБ…води само до ГОРЧИВ СМЯХ…УБИВАЙКИ цял един НАРОД…за ДЪРЖАВАТА не ПИША …Тя се ЛУТА ДРИПАВА и ОСМЯНА вече 30 години…водена от разни МЕСИИ в ДЪЛГИЯ ПРЕХОД на ОСКОТЯВАНЕТО И…При нас КОРУПЦИЯТА показа че е ОТРАЖЕНИЕ на ЕВРОпейската ТАКАВА…

 6. Неподаването на оставка на правителството ще радикализира обществото с всеки изминат ден. Колкото и да бърка борисов в националната хазна, за да подкупва населението със смешни подаяния (от джоба на самото население), това няма да му помогне. На България й трябва работеща държава и силен бизнес, който да пълни държавната хазна.
  А едното може само да се случи, ако първото работи. Най-корумпираните държави като България са винаги най-бедните и винаги с най-многобройна държавна администрация , просто няма как едното да го има, а другото да го няма. Герб надмина социалистите в раздаването на пари, но само когато властта им е застрашена. Това не е социална политика, това е безсрамен подкуп – след нас и потоп! Не знам кой го съветва, но съветникът е дебил.
  Протестите няма как спрат, защото безобразията не спират. Духът от бутилката е изпуснат. Няма как борисов и малоумните му приближени да го върнат обратно в бутилката. Просто чашата на търпение у народа преля.
  Скандалите, свързани с това управление никога няма да спрат, а протестите ще бъдат перманентни, докато има задоволителна за обществото развръзка.
  Озверелите крепители на статуквото пред нищо няма да се спрат, ще се опитат с какви ли не игрички—но червената лампа в Брюксел и по света ще им свети в лицето непрестанно, а улицата няма да спре своя натиск. Оставка! По-добре рано отколкото късно. Чистилището е неизбежно.
  Татяна Кристи

 7. „Интелектуалци и творци в подкрепа на Борисов, Гешев, Караянчева и властта“

  (Интернет)

  „А нашите интелектуалци. Нашата ин-те-ли-ген-ция! Можем само да я презираме. Векове, за да бъдат създадени. И всичко това за нищо: безкрайно въртене около тавата, кършене в какви ли не посоки, умуване какво заклинание да бъде направено на баницата, та хем да бъде изядена, хем да остане цяла. Всъщност великата мисъл, която се криеше зад тези мощни чела, бе как да си проправят път към уютната, благоуханна ясла.“
  (Владимир Буковски (роден през 1942 г.), руски писател, противник на комунистическия режим)

  „Ролята на писателя е неотделима от човешките задължения и грижи. Той не бива да бъде слуга на онези, които правят историята, а на тези, които я изтърпяват. В противен случай го заплашват самота и отлъчване от изкуството.“
  ( Албер Камю (1913-1960), френски писател и философ)

  Интелектуалецът е винаги контра на всяка власт,
  продажни посерковци!

  Да ви ви го начукам на измислените „интелектуалци и творци“-
  придворната „художествено-творческа интелигенция“!

  Преди лижеха сладострастно
  Задните Принадлежности
  на Партийното Божество-
  Другаря Тодор Живков!

  А сега смениха гъза на Тодор Живков-
  с този-
  на неговия верен ученик и последовател-
  ГЪЗА БОЙКО БОРИСОВ!

  Кажи му в БГ-
  „интелектуалец“-
  и не го обиждай повече!

  НИКОЛАЙ РИЗОВ

  1. „ГЪЗА БОЙКО БОРИСОВ!”
   Има стар виц специално за този гъз. Имало международно състезание за постиженията в биологията. Представяли се различни успехи,като временното класиране се водело от един от САЩ,който обявил как техни учени намерили някъде един човешки пръст и от него направил цял човек.Крайното класиране оглавил българският участник,който обявил,че в селище край София намерили една пръдня от която направили огромен гъз,който в момента е премиер на държавата.

 8. А,Шалом Алейхен !

  Добре де,ама ,,Златния пай“ кой ше го яде ?

  Аз предлагам следващите 30 години да дарим власта на гейовете.
  По този начин всички най-после ще се почувстваме мъже.
  Мене не ме смятайте ,защото смятам да обръщам резбата и да тръгвам по трънливите политически пътеки,подкрепен от Европейската гей партия…

  Кой ще се занимава с националните предатели и какво ще се случи с тях ?
  Харесва ми как в Молдова решиха въпроса с молдовския език…

  И друг въпрос се върти в главата ми- Ако сега Левски тръгне да прави комитети кой,аджаба ше го изпържи ?

  Писна ми на България да гледат като на Разораната целина…

  Венсеремос.

  1. Кольо, в нашите луди глави отдавна са се вътрели планове , да вземе и ние като Гай Юлий Цезар са станем жени за всички мъже и мъже за всички жени !

   Не ни е било страх да опитаме, за смяната на резбата, ама винагие ни е било страх, да не вземе да ни хареса .

 9. Съгласен съм с всички действия които трябва да се извършат.

  За съжаление България няма кадрите, знанията и потенциала за такава мащабна операция. В България е пълно с предатели, страхливци, лизачи и мръсници. Ще се радвам да ме опровергаят с постигнати резултати, а не само с приказки. Убеден съм, че няма кой да ме опровергае.

  1. Сэюз на Анти-Бандитските Сили

   Стига с този песимизъм , Иване ! И Апостолът на Свободата е бил изправен пред същите проблеми – страх, апатия, невежество !

   Надеждата умира последна !

 10. Към Веси Томова и към всички останали съмишленици и съмишленички от публикаторите в Афера .
  …………………………………………………………………………….

  Аз не искам никой да дразня от Вас .

  Това , че публукувам огромни постове от един огромен труд „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ” – 563 страници, формат А4, създаден още през 2013 -2014 г . ( повече от шест месеца ми отне това, при това съм го писал направо в сайт, на html – това е трудно, та да на губя време после и за това и от сайта на хартия, този сайт още не е в нета НАРОЧНО) с ясно посочени в тях идентифицирани проблеми , създадени ни от криминалната империя и КОНТРА-УДАРИТЕ срещу тях , изобщо, изобщо, ама изобщо, не означава, че други от Вас не сте идентифицирали същите проблеми и че предлаганите от Вас решения не са правилни .

  ………………………………………………………………..
  Напротив, напротив, една задача почти винаги има повече от ЕДНО вярно решение .

  И няма никаква пречка да „решим задачите” по всички възможни начини , като във всеки закон може да се запише, например, че се прилагат всички начини за конфискация на имуществата на власт-ползваща орда и внезапни и по-малко внезапни и пр. , като има и един най-краен, най-бърз и най-радикален план, още през лятото съм го публикувал тук , в Афера .
  ………………………………………………………..

  СТАРИТЕ РИМСКИ ПРОСКРИПЦИИ .

  За два-три месеца с такъв проскрипционен закон бързо приключваме тези безкрайни проблеми с отраднатото от нас .

  Е, изменението в тях е само в това, че обявените извън закона запазват САМО животите си, но не и имотите си, за да работят, за да изплащат причинените ни от тях вреди.

  ……………………………………..

  И БЕЗ ТАКЪВ ЗАКОН СТАВА, дори само да си президент на България .

  Ако бях на мястото на Румен Радев, който все се оправдава и все го оправдаавт, че нямал правомощия, бих го направил веднага !

  ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА …………………………………………………………………

  Румен Радев има най-голямите права . ДА АМНИСТИРА .

  В САЩ, 1938 година, банди крадат . Съдии и съдебни заседатели подкупени . Решават в полза на бандитите .

  Народът избива след заседанието цялата тази бандитстка сган, заедно със съдиите и съдебни заседатели до крак,

  ГУБЕРНАТОРЪТ НА ЩАТА ИМ ДАВА ВЕДНАГА АМНИСТИЯ И ПРОБЛЕМИ НЯМА, ВЪПРОСЪТ Е РЕШЕН.

  …………………………………………………………………………………
  Така, че който иска да прочете повече, да се порови из архива на Афера .

  ОБЕЩАВАШ АМНИСТИЯ, ДАВАШ Я ОЩЕ ИЗНАПРЕД С УКАЗ, пускаш списъка на сганта, без да се трепят тези от списъка, но който, където им намери имотите да ги завладява и следващото е описано …..

  И се приключва .

  ………………………………………………………………………..

  Така , че всички проблеми имат и прости решения за умни и храбри хора, с воля и МОТИВ да свършат това народно дело най-накрая .

  Иначе, ще се заниваваме с тези банди – от съвкупността на власт-ползващата измет, цели десетилетия, а може и повече, откъде – накъде ? !

  …………………………………………………………………………….

  Така, че е важното е най-после да започнем с решаването на задачите (проблемите) , АМА НЕ С ПЕСНИ И ТАНЦИ НА НАРОДИТЕ ПОД ДЖАВОМЕТЕ НА ВЛАСТТА .

  Или с регистрация на такава партия на НЕкрадците, или с начинания да си подготвим да си изберем един такъв, нов президент, той да свърши тази работа, БЪРЗО, ЛЕСНО СРЪЧНО, БЕЗКОМПРОМИСНО, ако не можем да правим партии и да влизаме в Народното събрание.
  ……………………………………………………

  Каквото мога съм направил и продължавам да правя , въпреки безкрайна си преумора, за този дълъг поход.

  Който иска може да се включи в това начинание .

  Другото са празни приказки .
  …………………………………………………………..
  И НАЙ-ДЪЛГИЯТ ПЪТ , ЗАПОЧВА С ПЪРВАТА КРАЧКА !

 11. Сегашната държава е нелигитимна и причината за това се знае от знаещите,а нелигитимността на държавата дава пълно основание за пълна промяна. Много други неща трябва да се направят преди да се стигне до приемане на нов Закон за политическите партии за последващо нормално управление на държавата. За съжаление, въпреки пробуждането на заспалото ни общество,все още липсва критическата маса в него за да му се доверят можещите, каквито без съмнение има и те да се решат да започнат пълната промяна. Друг проблем е,че решаващите сили в ЕС, Русия и САЩ не искат,никога не са искали, България да е нормална държава и причините за това са исторически. Да помечтаем без да се отказваме.

   1. Познатият черно-бял формат. Това не е черен списък,нито става дума за някаква „- филия”. Трябва да сме винаги благодарни на Русия,че печелим от решението ѝ за водене на освободителната за нас война. Хубаво е обаче да си отговорите,ако можете,на въпроса защо Русия започва тази война в тежък за нея момент и защо по-късно всъщност не одобрява Съединението на България,а най-големият ни враг в Европа е съгласен с това. Става дума за геополитика. България нито има сили за геополитика, нито скоро ще има. Ние сме си виновни, че от нещо в миналото сме допуснали да сме нищо днес. В момента коментираме,че не можем сами да си оправим дори вътрешните простотии.

 12. Държавата не е ограбена само от ГЕРБ,а от много партии и коалиции от партии преди тях. Управляващите сегашната грабеща коалиция съставена от ГЕРБ, НФСБ, ВМРО и винаги участващите в грабежа ДПС, правят същото. До там сме я докарали,че станалата вече комична полудържава може да се превърне в някаква държава само с пълна промяна! Проблемът е системен. Демонстрация на класическо плиткоумие е,че това може да се направи от някаква партия регистрирана по съществуващия Закон за политическите партии. Не съществува такава партия днес! БСП иска да се прави на такава партия,но тя съвсем не се е прочистила от собствените грабители на държавата. Неработещ за интересите на обществото и държавата е и съществуващия КС.

 13. Утре ще е важен ден с гласуването на резолюцията за България.
  В нея се съдържа призив за прилагане на истанбулската конвенция от нашата страна, узаконяване на гей браковете и признаване на македонско малцинство.
  Ако евродепутатите от бсп гласуват за нея, значи подкрепят тия неща.
  Ако не гласуват, отхвърлят йончева, щото курнела наредила да гласуват срещу конвенцията, но се гласува общо за резолюцията, а не за отделни точки,
  и признават, че са против нея.
  И в двата случая курнела ще получи як шамар, което ще е хубав ден за човечеството.

  1. Да ядеш на Курнела онази работа и на Йончева също, респ. ку*а на Станишев.

   1. Невъзможно, ти вече си ги изял тия деликатеси с кеф, нали тия са от твоята партия.
    Много ми е смешно, когато някой с тоалетна хартия вместо мозък демонстрира идиотизма си.
    Такъв идиот задължително е почитател на бсп, радев и путин.

    1. Ти пък си мноко убав. С просташкият си език, с тази омраза не заслужаваш тролската си заплата.

    2. Грешиш, драгинко, почитател съм на пу*ката ти майчина.

 14. Има едно-единствено спасение от създалата се ситуация в България.
  Спасението се състои от три действия.
  Първо действие: съдържанието на Боковото чекмедже трябва незабавно да бъде натъпкано в з@дника му без вазелин.
  Второ действие: Съдът да осъди всички мафиоти и пишманексперти от Боковата глутница +Каскета и… при бай Ставри за продължително време (не по-малко от 15-20 години).
  Трето действие: Предупредително писмо от новото българско правителство към ЕП и ЕК, за възможен BULEXIT, ако не престанат да толерират мафията и корупцията в България.
  Епилог: от мен еди по-здрав за онази с ПКП, за да и е топло на душичката през дългите години престой в Сливенския затвор.

 15. Съюз на Анти-Бандитските Сили

  (Не е за анти-графоманите, те да не четат , за да не се дразнят)

  Към „Дядо Добри” , за връщането на парите ни , и към всички други !

  Нищичко, вищичко не пропуснато в анти-бандиските трудове – алгоритъма за ликвидирането на тази криминални империя , нищичко.

  „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ .

  Том ІІ, избрани извадки :
  ……………………………………………………………………………………………………

  Бай Добри, Германия да си връща заемите към нас , съгласен ли си ?
  …………………………………………………………………………
  Ще подбудим и поляците да искат същото, те са грамаден и храбър народ, ча обезщенията за тях не им бяха дадена, след като страна източна Германия – ГДР !
  …………………………………………………………..

  ТРИДЕСЕТА ЧАСТ.
  ………………………………………………………………………..
  АКСИОМА ПЪРВА :
  Международното право нито е започнало с договорите ни за присъeдиняване- то към Европейския съюз, нито ще свърши с тях.
  АКСИОМА ВТОРА :
  „Панта рей“ . „Всичко тече, всичко се променя ! “
  ВЪПРОС ЧЕТВЪРТИ ?
  – От коя дата назад във времето да започнем да следим, дали пък други дър- жави са изпълнили своите задължения към България, които те са поели по си- лата на Международни договори ?

  ВЪПРОС ПЕТИ ?

  – Спазването на Общоевропейското законодателстгво само за България ли се отнася или това е изискване към всички държави членки на ЕС ?

  – АКСИОМА ТРЕТА, ПРАВИЛО ПЪРВО В ПРАВОТО !

  – Договори, или клаузи от договори, сключени от позицията на силата и / или при крайна необходимост, или с измами, или от физически лица, които не са притежавали необходимата представителна власт дадена им от българския народ СА порочни и тези клаузи от тях, то по силата на самото Европейско за- конодателство са недействителни (невалидни), тъй като е опорочена волята на суверена – българския народ .

  Да се върнем към въпрос четвърти ? – От коя дата назад във времето да започнем да следим, дали пък други държави са изпълнили своите задължения към България, които те са поели по силата на международни договори ?
  …………………………………………………………………………………
  – Нека да е от началото на миналия век например !
  • Германците може би искат да купуват свободно българската земя, защото такъв ни бил договорът за присъединяване към ЕС. Добре !

  – Ама кога същите тези наши вечни братя „по войни“ (във всички войни, в които са ни забъркали), кога „братята“ германци, ще ни вземат да си изпълнят техния договор сключен с България по тяхното Хитлерово време ,

  • и да вземат по силата на същите тези договори да ни върнат с дължимите лихви 1 (единия) милиард златни лева (СЕГА ТОВА С ЛИХВИТЕ СА КЪМ СТО МИЛИАРДА ЕВРО) ДЪЛЖИМИ НИ ОТ ТЯХНАТА ДЪРЖАВА ЗА ВЗЕТИТЕ НА- ЗАЕМ от българския народ, произведени от същата тази българска земя земеделски стоки – зърно, тютюни, вино, кожи, месо и пр. продукти.

  – КАКВО КАЗВАТ ТЕ – „БРАТЯТА“ ГЕРМАНЦИ В СВОЕ ОПРАВДАНИЕ ЗА ТОВА, КЪДЕТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА НИ ВЪРНАЛИ ТОЗИ ТЕХЕН ДЪЛГ ?

  – Че тъй като били загубили войната (в която и нас въвлекоха, та още не мо- жем да се оправим от последствията), то от позицията на силата страните победителки – Съветския Съюз (Русия), САЩ и Великобритания , били на- ложили такива договори,

  – че германците вместо на нас да си върнат тези заеми, трябвало да дадат тези дължими на българсия народ пари на страните победителки , а нямало да ги връщат на нас, тъй като сме им били съюзници и това е един вид наказание за нас – да не си вземем дължимите ни от богатата Германия пари, а тази па- ри да идат у победителите във войната .

  Е, добре, сега вече богата Германия има мирни договори с всички тези държави, изплатила е дължимите им репарации, никой не може да й налага договори от позици- ята на силата и защо в такъв случай не вземе- като една братска и вечно съюзническа ни държава, да изпълни договорите, сключени си между нашите две държави и да ни върне този дължим от германския на българския народ един милиард златни лева, КОИТО КЪМ ДНЕШНО ВРЕМЕ СА БЛИЗО СТО МИЛИАРДА ЕВРО ? (Вижте как Русия подпомогна – през 2013 г. с 15 милиарда долара Украйна, която е воювала често, рамо до рамо с руския народ, защо Германия не вземе по по- добен начин НЕ просто да ни подпомогне, а да ни върне дължимите ни от германския народ пари ? )

  • ОХО, С ТЕЗИ СТО МИЛИАРДА ЕВРО ЩЕ ДРЪПНЕМ ЗДРАВО НАПРЕД !

  – Не е ли морално, а и законно супер-богата Германия да изпълни тези свои дого- вори с нас ? – Хранили сме ги, поили сме ги, обличали сме ги, все сме потърпевши от съюзите ни с тях, а на всичко отгоре не искат да си плащат вересиите и да си из- пълняват договорите !

  – Къде е тогава тази равнопоставеност между отделните държави и народи, поне в рамките на Европейския съюз ?

  – Защо преговарящите от името на българския народ узурпатори на власта му не поставиха в този присъединителен договор това изискване към Германия ? Първо да ни върне дължимите ни пари, и чак тогава немците да получат право да купуват земя в България .

  – Когато Германия изпълни този свой договор с нас и ни върне тези дължими пари, тогава, ще може да иска от нас, ние да изпълним по-новите си договори с германците !

  Да се върнем към въпрос пети ! – Спазването на общоевропейското законодател- ство само за България ли се отнася или това е изискване към всички държави членки на ЕС ?

  • Нали в Рамките на Европейския съюз всеки има право свободно да избира своето местожителство и да се заселва, в която си иска държава ! Нали това е свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги ?

  – Защо тогава редица европейски държави НЕ спазват това общоевропейско законода- телство, пищят, реват и връщат обратно у нас българските граждани от цигански произход, които са избрали да се заселят в някои от тях ? – Не били работили там, били източвали различните им фондове .

  – Ами, то заселилите се в България възрастни западноевропейци, да не би да работят нещо у нас. ДЕМОРАЛИЗИРАТ С НИЩО-НЕПРАВЕНЕТО СИ БЪЛ- ГАРСКИЯ НАРОД. И те своеобразно източват българското национално богатство като са си купили на безценица тук имоти и земи, ползват и по-евтините ни здравни услуги и пр. .

  – Ама, заради безделието им у нас, ние не ги депортираме обратно в страните, от- където са дошли. – Защо тогава техните държави ще депортират обратно у нас бъл- гарските граждани от цигански произход, които пък искат да живеят в техните страни ? – Нещо много двойно се прилагат тези стандарти ?

  Ако тук тези западноевропейци обеднеят (то и без това тук не идват богаташите) и / или се разболеят, то България им осигурява като на всички български граждани помощи и безплатно лечение ! – Защо тогава на нашите цигани в техните държави се отказват тези права ? – Я виж ти !

  – Нали се бяхме договорили, че като изпълним критериите за влизането в Шен- ген, ще ни приемат в това единно пространство ! – Защо тогава редица Западно-Европейски държави отказват да изпълнят тези поети от държавите им договоре- ности и какво им се случи , като не ги изпълниха ?

  – Нищо не им се случи, НИКАКВИ САНКЦИИ НЕ ИМ БЯХА НАЛОЖЕНИ, ама ние се- га им служим като предпазен буфер против нежелани в тяхните държави емигранти и всичко живо от Близкия изток идва у нас, а не ходи в тяхните държави ! Значи ние си изпълняваме задълженията, но те така стои въпросът от страна на редица други дър- жави от Евросъюза !

  – Нали по силата на същото това общоевропейско законодателство, то членките на Еврозоната не можеха да имат бюджетни дефицити по- голями от три процента. – А какво стана със спазването на това изискване, по време на връхлетялата ги криза ?

  • Ами брутално бе погазено от редица държави, когато тази договореност не им изнасяше и какво им се случи ? – Пак нищо !

  – ЗНАЧИ ВСИЧКО ТЕЧЕ, ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ ! -Това, което е било валидно за вче- ра, не е така сигурно, че вече е така валидно и за днес !

  – Е, да му се не знае, само ние ли сме баламите ?

  – Да, наистина никой друг европейски народ няма толкова много с неподходящ интелект и толкова много мразещи собствения си народ ползватели на народната им власт , колкото много мразят собствения си народ узурпаторите на народната власт на българския народ .
  …………………………………………………
  Бай Добри, Германия да си връща заемите към нас , съгласен ли си ?
  …………………………………………………………………………
  Ще подбудим и поляците да искат същото, те са грамаден и храбър народ, ча обезщенията за тях не им бяха дадена, след като страна източна Германия – ГДР !

 16. ГЕРБ е само една реализация на прословутия робски синдром на нацията, всеки затворен от зида на собственото си его, всеки оценящ света чрез стомаха и секса си . Проф Иво Христов удари камбаната на нашата посредственост, която никой не иска, а и не може да признае, още по- малко да излезе от нея. Оценката на умните е нещото, което най-много ни липсва. Никой не разбра колко живота и милиарди ни струва царуването на банкянския дебил, колко милиарди ни струва фалшивата гордост да сме в ЕО и НАТО.

  1. Хайде да не ми сочиш за пример баш тоя.
   През 2014 г. в огромно интервю крещеше, че бсп няма нищо общо със социализъма и е партия на олигархията, а след това стана евродепутат от бсп и се одупи на курнела.
   Оня ден имаше страшен вой срещу Ал Йо, че се продал на Тиквата, ама христов е абсолютно същото.
   Тоя келеш ли ще определя кои са инфантили???

   1. ,,NERDE,, JAMBOL/NERDE STAMBUL…,,OPULENIJAT TOLSTOLOB,,E ,,SVETLINNO,,PO/GLUPAV…KOREGIRAY SE,MOLJA,PONE ZA,,TOVA,,..

 17. Веси Томова, как да няма хора за ливидацията на тази криминална империя ?

  (Да не се чете от анти-графоманите, за да не се дразнят !)

  Даже са приятно изненадващо доста на брой . Отдавна казвам, че публикаторите в Афера (е можем и да се дразним НЕсъзнателно с някои, понякога ) са високо-интелигентни хора . Така ли лесно се пишат от тях съдържателни постове, по-дълги дори и от моите ?

  7 – 11 човека от тях са напълно, напълно достъчни, за да ЗАПАЛИМ СЛЪНЦЕТО НА СВОБОДАТА . ( Ако са повече, после не можем да се оправим със службогонците, ако има такива сред нас ! )

  Нека ние му драснем клечката , на това слънце, пък стой, та гледай, как ще се гърчатг с пяна на уста в малоумието си нашите душмани – Крадците на духовните и материалните ни блага . Добре, много добре ги познавам .
  ……………………………………………………………………………………….

  Едно е да спориш и да се обясняваш на „леката артилерия”, която се оказва, че е по-празноглава и от тях и две думи съдържателни не може да им извади насреща, все едно и също папагализрат до втръсване, друго е отсреща ти да има „мощен залпов , термоядрен Слънчев огън” !

  Помни ми думата, ще се ИЗ-ПО-РАЗ-БОЛЕЯТ с пяна на устата от безсилие !

  ПОНЕ УДОВОЛСТВИЕТО НИ ДА ИМ ПОГЛЕДАМЕ „ПИГМЕЙСКИТЕ” МОЗЪЧНИ ГЪРЧОВЕ, СЕ ЗАСЛУЖАВА .

  Онази, къдете ни питаше :

  какво сме били искали и като й казах, че това искаме – да ни върнат ликвидирането ни от тях пасивно избирателно право, за да можем бързо да ги сменим, правистката от лудницата, Десислава Конститутката бяга, бяга .
  …………………………………………………………………………………………
  Представяш ли си я тази да спори с мен или с тебе публично ? Или, пък Мечка Мачева ? Това са им най-добрите !

  ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В ЛУДНИЦАТА СЛЕД ПЪРВИЯ СПОР !
  …………………………………………………………………………………………………………
  Та 7 – 11 човека от публикаторите в Афера са напълно, напълно достъчни, за да ЗАПАЛИМ СЛЪНЦЕТО НА СВОБОДАТА . ( Ако са повече, после не можем да се оправим със службогонците, ако има такива сред нас ! )

  ……………………………………………………………………………………………………..
  Спартак, „няма шанс“ (той къде изчезна , добре ли е този умен програмист ? ), „Non bis in idem” , “Veritas vos liberabit”, Ти самата , пиши и мен, Цанко Цанев , от „Съюза на окрадените граждани“, (това май е най-грамадния съюз), който предлага тна тази страница конфискация на ГЕРБ (и не само на ГЕРБ) , „ограбен“ , Кольо Вейронов , Иван , Франц Клатентортенсахер, „Мария „ са пре-пре-достатчъни , за да запалим СЛЪНЦЕТО на Свободата, като си направим партията на НЕкрадците .
  ………………………………………………………………………………………………………

  После, всеки читав НЕкрадец, може да се включи . Запиши ги някъде, систематически, та като дойде в най-близко време моментът, да запалим СЛЪНЦЕТО на Свободата, да не се лутаме на все още в тъмното , в търсенето ни един на друг !

  Народ сме , а не мърща, туй ще каза и няма да свърша !

  Кураж и смело напред !

 18. НЯМА такова нещо, като нежна революция! НЯМА! Ще саде власта и после ще чакаш ограбеното да се върне в някакъв кохезионен фонд. То 10 години не може да се изчистят герберастките недоразумения във всички свери.
  Решението е само едно. Публичен разстрел само на 5 гада, крали последните 30 години. Само 5. Публично и по ТВ, като чеушеско. Начело с Тиквата. После ще върнат всичко заграбено, даже това за кето не подозираме. Защото милиардите са повече, много повече от 30. Тогава даже ЕС не ни трябва!

 19. сороскътъ ФИТКЪ…Сачева повтори: Държавата се грижи за всички. Няма как да има корупция

 20. Чудесно е, че се предлагат конкретни идеи за изход от катастрофата.
  Това сдружение би могло да се трансформира в партия, да си изготви програма, и да участва в избори.
  Това е пътят, единствено партийни структури могат да се надяват на нещо.

  И за да накарам пак да побеснеят едни сектанти, ще отбележа, че ако наистина техният гуру, Фигуранта от Дондуков, искаше да помогне с нещо , щеше да си регистрира партия, да си изготви програма и да се яви на избори, а не да се крие зад гърба на тълпите, да се псува с другия „генерал“ и да разединява нацията.

  1. опорните ти точки съвпадат с тези на ДПС…съгласен ли си че ДПС като ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ трябва да се ЗАБРАНИ според КОНСТИТУЦИЯТА НИ…Всички западни МЕДИИ я наричат ЕТНИЧЕСКА…защо ли на НИКОЙ ТУК не му прави ВПЕЧАТЛЕНИЕ…

   1. 1.Нямам нищо общо с дпс и с никоя партия.Само съм абсолютно съгласен с тях, че вината за сегашната катастрофа е и на радев и той също трябва да се маха.
    2.Съгласен съм, че е етническа партия и не съм забравил как в конституционния съд само с един глас я оставиха и това беше много много гнила история.

 21. Не съм съгласен със написаното тук .Аз съм за пълна национализация и конфискация на имоти ,имущество и фабрики и заводи построени от капиталистите олигарси със откраднатите от народа пари .И тогава вече да се започне на чисто както е във Китай Северна Корея и другите соц държави ,малък и среден бизнес във частни ръце ,от там нагоре всичко на сто процента държавно .Като се създават между държавни компании ,така наречените смесени дружества .И строг контрол навсякъде и във всичко и нулева толерантност към бандитите дръзнали д грабят народ и държава .

  1. ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ…сега сме в тази БИТКА…МОНОПОЛНИЯТ ГЛОБАЛЕН със размитити ДЪРЖАВИ или ДЪРЖАВНИЯ със СИЛНИ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ…

 22. Данъчните с важно напомняне към всички данъкоплатци. Плащанията в брой над 10 000 лева са забранени от закона.

  само в КЮЛЧЕТА ЗЛАТО и ПАЧКИ по 500 ЕВРО но в ЧЕКМЕДЖЕ БАНК…

  Само по ТОЗИ параграф КАСКЕТЪТ и всеки неЗАВИСИМ прокурор може да ПОДГОНИ …ДЖИПкащия ..

 23. Недоразумението на върха на държавата Бойко Борисов е решило да загроби България, само и само да остане на власт до края на мандата. Това разбираме от действията на кабинета, който е готов за затрупа поколения българи с непосилни заеми за новата оръжейна сделка със САЩ, която ще е в рамките на 12 милиарда лева!

  Пред Narod.bg опозиционен политик обясни, че лидерът на хунтата ГЕРБ иска да поръча още 8 броя самолети Ф-16, два кораба, подводници и бронирани машини на US концерна „Локхийд Мартин“. Тайният план на Бойко е след подписването на сделката американците да го крепят поне до редовните парламентарни избори.

  1. Не 12млрд. лв., а поне 2% от БВП сме поели ангажимент да харчим в новото споразумение със САЩ стана ясно днес. Това прави повече от 21млрд.лв. за периода 2020-2030г., като при това сумата е долна граница. На печелившите честито!

 24. Каква амнистия бе драги. Какви проценти? Светкавичо блокиране на сметки им, превантивно. По ДОПК има такава възможност. Комисии момисииии…заражи ги тия отечественно фронтовски наброски. Кражбата на европейски пари ще се компенсира трудно, но..Един многомилиарден иск към ЕС за неполучено финансиране от България е добра стартова позиция. Все пак ЕС е финансирал основно българската мафия до момента, а не България. Това са различни неща.
  И намерете го тоя борисов накрая де. България не е толкова голяма. Доведете го на площада да говори. Ей така арабийската. Нали е голем демократ и иска диалог.

  1. хлебарката ако не я хванеш с хартия а я смачкаш …трябва да почистиш добре мястото на смъртта и…защото оставя яйца за бъдещо поколение…така с ГЕРБ и ОСТОЛНАЯ ПРИВАТИЗАЦИОННАЯ СВОЛОЧЬ

 25. Пълна национализация не само на откраднатото от гърбавите, а на всичко приватизирано през последните 30 години.

 26. Съюз на Анти-Бандитските Сили
  (Не е за обвинителите ми в графомания, те да не четат , за да не се дразнят)

  „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ .
  Том ІІ, избрани извадки :
  Двадесет и девета част
  КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВАТА НА ВЛАСТ-ИМАЩАТА ОРДА
  ВСИЧКО, КОЕТО ВЛАСТ- ИМАЩАТА ОРДА ИМА, Е ОТКРАДНАТО ОТ НАС .
  ДА СИ ВЗЕМЕМ ОБРАТНО ОТКРАДНАТОТО !
  ПО-ДОБРЕ КЪСНО, ОТКОЛКОТО НИКОГА !
  ……………………………………………………………………………..
  Парите от конфискацията на имуществата на власт-ползващата орда отиват във два фонда .

  • ПЪРВИЯТ е фонда, от който ще се теглят (прехвърлят) пари към бюджета за увеличаването и изплащането на пенсиите.

  ВТОРИЯТ Е ФОНДА ЗА ЗАПАЗВАНЕ И ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО НА НАЦИЯТА . Парите от него ще се дават за :
  • „ин витро“ процедури на всички жени и семейства, които желаят да имат деца, но по една или друга причина, това не може да стане без „ин витро” процедури и

  • за увеличаване на детските надбавки и за увеличаване по- мощите за жените по време на бременността им и отглеж- дането на децата.

  ИМУЩЕСТВОТО НА КОИ СУБЕКТИ ЩЕ ПОДЛЕЖИ НА КОНФИСКАЦИЯ ПО СИЛАТА НА ТОЗИ ЗАКОН ?

  – Ами, то за конфискацията на имуществата на обикновените, „самосиндикалните“, ня- мащите власт бандити и сега има закон и комисия за отнемане на тяхните имущества .

  Така, че сега това ще е нов закон, специално за преглед и конфискацията на имуществата на обогатили се, чрез злоупотреба с власт субекти. Досега нямаше такъв нарочен закон, насочен специално към преглед и евентуалната конфискация на имуществата на облечените във власт субекти .

  1. По силата на този закон задължително ще бъдат „преглеждани“ и евентуално конфискувани имуществата на всички субекти, които в периода от 01.01.1993 г. (когато с измами, изнудвания и задкулисните игри на криминалните елементи в парламента, бе свалено първото и единственото досега избрано по демократичен и по недискрими- национен начин правителство на България) до настоящия момент са заемали, която и да е била от следните длъжности :

  • президент ;

  • депутат в Народното събрание ;

  • министър и зам. – министър ;

  • председател, зам. председател и членове на държавни агенция и на всички ко- мисии, чиито членове се назначават от правителството или се избират от пар- ламента – като комисиите за защитата на монополите от потребителите, комиси- ите за финансов надзор – надзиряващи да НЕ би някой да остане неокраден ;

  • управителите и подуправителите на БНБ (неконтролирали и неотнели лицен- зите на бандитиращи на територията на България банки, което доведе до периодически повтарящия се обир на огромна част от българския народ) ;

  • управителите, подуправителите и членовете на управителните и надзорните съ- вети на НОИ и НЗОК ;

  • управителите на НАП, които са си затваряли очите пред данъчните и другите измами на крупните власт-имащи крадци ;

  • областен управител и зам.-областни управители ;

  • кмет и / или председател на общински съвет на общини, били по едно или друго време с население по-голямо от 5 000 (пет хиляди) жители ;

  • общински съветници на общини, били по едно или друго време с население по-голямо от 5 000 (пет хиляди) жители .

  Сред тези субекти трябва да се търсят така наречените крупни крадци, тежката дър- жавно-организирана престъпност, както се изразяваше един бивш вътрешен минис- тър. Други, извън тези субекти нямат необходимия ресурс да организират тежка- та, най-пагубната и най-вредоносната за народа власт-имащата престъпност в страната .

  Също така и имуществата на близките роднини на тези субекти ще бъдат „преглежда- ни“ и евентуално конфискувани по силата на този закон .

  Близки роднини това ще рече :

  • възходящите – родителите , бабите и дядовците на тези субекти, тъй като се видя, че старци – дядовци и баби на стари години, влачейки памперсите си внезапно са забогатяли ;

  • низходящите – децата и внуците, че и много млади личности из тези среди без нито един трудов стаж се оказват собственици на крупни богатства ;

  • братята, сестрите, тъщите и тъстовете, снахите, зетьовете, свекърите и свекър- вите.

  ТОВА ГОРЕ-ДОЛУ СА ТЕЗИ 40- 50 000 ЛИЧНОСТИ, КОИТО НЕ ДОС- ТИГАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАТВОРИ, С КОИТО ДА СЕ ИЗРАВНИМ ПО БРОЙ ЗАТВОРНИЦИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО С ВОДЕ- ЩИТЕ СВЕТОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ СИЛИ КАТО САЩ И КИТАЙ.

  • (Повече за пряката права-пропорционална зависимост между броя на зат- ворниците и икономическия просперитет може да прочетете в част двадесет и първа, с наименование „Икономиката и икономическото развитие” .)

  2. Кои имущества на тези субекти ще се конфискуват ?

  – Пари, вещи и имоти, дялови участия във фирми, акции, облигации и пр. , които в своята съвкупност превишават горницата от 300 000 лв (150 000 евро) по пазар- ните цени към момента, в който този закон бъде приет или 360 ( триста и шест- десет) средни работни заплати към момента на ревизията, тъй като все пак от тези свои високи заплати е ял , пил и се е веселил .

  КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА БЪДЕ КОНФИСКУВАНИ ИМУЩЕСТВА, КОИТО В СВОЯТА СЪВКУПНОСТ ПРЕВИШАВАТ ГОРНИЦАТА ОТ 300 000 ЛВ ИЛИ 360 ( ТРИСТА И ШЕСТДЕСЕТ) СРЕДНИ РАБОТНИ ЗАПЛАТИ КЪМ МОМЕНТА НА РЕВИЗИЯТА ?

  – Ами, сега (б.а. 2013 г.) да кажем една депутатска заплата е чисто (нето) около 2500 лв месечно, това е чисто (нето) 30 000 лв на година .

  • Ако приемем, че един власт-имащ субект е бил 20 години депутат, то той от тази депутатска заплата ще е взел по текущи цени не повече от 600 000 лв.

  Като сметнем, че през тези двадесет години, той е ял , пил и се е веселил, с тези пари е издържал и я съпруг (съпруга), я любовници, я деца и т.н. – няма как да не е похар- чил половината от парите, които е получил от заплатата си и така , ако не е крал, или не е получавал подкупи и / или не е получавал пари, имоти и вещи за други злоу- потреби с власт и с влияние, той не може да има имущества за повече от 300 000 лева .

  И, ако за един такъв субект се установи, че има имущества над тези 300 000 лв те се отнемат по силата на закона .

  • Като оправдания от рода на тези : ама на мен ми дадоха в заем еди колко си па- ри и аз направих бизнес с тях, няма да се приемат , защото веднага идва въп- росът: „КАК ПЪК ТОЧНО НА ТЕБЕ – „ПРОШЛЯКА“, „МЪРЛЬОТО“ И „НЕПРОКОПСАНИКА“, който беше преди да станеш депутат или министър, ВЗЕХА, ЧЕ ТИ ДАДОХА ТАКОВА КРУПНО КОЛИЧЕСТВО ПАРИ В ЗАЕМ”, пък такива пари в заем не са раздавали на граждани без власт, много по-умни, много по-образовани и много по-способни от тебе ?

  • Такива оправдания ще се приемат от конфискационните органи, само, ако пре- достави документи, че е взел кредит от държавните банки (били такива, допреди приватизацията им) срещу представен и изпълнен бизнес план, върнал е изцяло взетия кредит, а ипотекираното за този кредит имущество е било лично негово, на стойност не по-голямо от половината от дотогава взетите от него депутатски заплати, а не е било имущество на някой друг, криминален елемент, който така му е осигурил прикрит подкуп , ипотекирайких свои имущес- тво, та този депупат да може да вземе в заем пари от банка .

  • Други оправдания, които ще се приемат, ще са тези, че придобите имоти са та- кива, които са били върнати по силата на реституционните закони, или придо- битите доходи са от ренти, наеми и продажби на реституирани имоти, като се представят данъчни декларации за платените дължими данъци от тези сделки .
  • Това ще са двата вида оправдания, които ще се приемат като основателни при- чини, да не бъде конфискувано имуществото на тези субекти.

  Трети видове оправдания няма да се приемат . Да ходят пред съдилищата на САЩ да доказват, че са спечелили от тото, от лотарии, от наследства на богати чичовци и лели . В САЩ през 2013 г. осъдиха кмета на Детройт на 28 (двадесет и осем) годи- ни затвор за злоупотреба с 800 000 (осемстотин хиляди) долара. Ако този стандарт- за всеки 28 500 долара – по година затвор се приложи и у нас, сигурно само малко на брой кметове ще останат на свобода .

  3. Които крадливи субекти сами се предадат на конфискационните органи, ще могат да запазят като награда за осъзнатото от тях извършване на вредонос- ни народо-геноцидни престъпления 5 % (пет) процента от подлежащото на кон- фискуване имущество, но не повече от 30 000 лв , с които да се опитат да започнат един некрадлив живот като всички други власт-нямащи български граждани и също така, тези самопредали се субекти – няма да бъдат наказателно-правно преследвани и няма да бъдат вкарвани в затвора .

  4. Задължение на новото- некрадливото правителство и на конфискацион- ните органи ще е да публикуват публичните списъци на всички тези субек- ти, чиито имущества ще бъдат „преглеждани“, за да може и цели- ят български народ да подпомогне здраво тази конфис- кационна работа .

  5. Задължение на всички чиновници работещи в местните (общинските) и в държавните данъчни служби ще е да публикуват на сайта на НАП всички данъчни декларации на тези субекти и всички декларации, с които тези су- бекти са декларирали от 1998 г. досега придобиваните от тях имоти и други подлежа- щи на декрариране имущества .

  6. Граждански дълг на всеки един почтен жител на Родината ни ще е да подпомогне възстановяването на откраднатото и затова , то:
  • Всеки един гражданин, който представи на конфискационните органи в писмен вид свои обяснения, сведения или документи, доказващи имущес- тва на горепосочените субекти, които сведения липсват на сайта на НАП,
  • ще получавава ведната парична награда от по 500 до 1000 лева, а

  • ако имуществото, посочено от съответния бдителен и съвестен гражда- нин бъде конфискувано той ще получава 5 % (пет) процента от парите получени от неговата продажба,

  • или, ако не бъде продадено – ще получава 5 % (пет) процента от неговата оценка, която ще бъде направена от конфискационните органи и потвър- дена от специализирания конфискационен съд, с чието решение ще бъдат отнемани в полза на държавното съкровище тези имущества .

  Така целият власт-нямащ български народ ще се превърне в „следовател“ и „разузна- вател“ по основния тематичен въпрос: „- Къде са парите ни и защо сме най-бедни в Европа ? “

  Конфискационният процес трябва да започне ведната с приемането на закона и да прилючи за срок не по-дълъг от …………………….

  „Край на извадката, очаквайте целия труд в най-скоро време .

  1. Добри предложения , ама как ще станат ? Бая народ ще изреве на умряло !!!

   1. Благодаря ! По-добре, бая КРАДЛИВ народ да извие на умряло, отколкото целия народ ! След няколко седмици, а може и по-скоро, ще разбереш целия „Ужасен“ план . Нищо не е пропуснато, вярвай ми .

    …………………………………………………………………………………………………

    1 . „Всичко за унищожаване на държавно-организирания бандитизъм” , стройна система от 40 обикновени и конституционни закони, два тома, общо 563 стр. А4 , сътворен 2013 г.

    Доказателства, че „Унищожаването“ ще сработи са, всички тези долни, които са реално сработили на 100 % планове , майка им бандитска :
    …………………………………………………………………………………………..
    2 . http://www.bankerite.com – „ Всичко за сломяването на банкерския произвол – общо, специално и тотално сломяване” – 726 страници, А4, сътворен 2011 г. – дисертация по смазване на банкерския произвол .
    …………………………………………………………………………………………..
    3 . http://pensii.vsi4ko.net – „Всичко за личните и наследствените пенсии . Първи законен противо-властнически юмрук . Най-доброто оръжие за Вашите пенсии . Работи безотказно – 100 % успеваемост” – 213 стр, формат А4, сътворен 1996 г., актуализиран – 2013 г. .
    Смазване на власт-ползващите измами в областта на пенсионното законодателство .
    …………………………………………………………………………………………..
    4 . http://antimafia.petarbogdanov.com – общински кметове-адвокати от приватизаторски партии и председатели на общински съвети в затвора – бързо , лесно, сръчно, дисертация, 360 стр. А4, 2001 г.
    …………………………………………………………………………………………..
    5 . http://www.petarbogdanov.com/cvrekord/svetovenrekord.htm – НАЛАГАНЕ НА ПРЕДПАЗНИТЕ КЛАУЗИ НА БЪЛГАРИЯ, 2003 г. – бързо , лесно, сръчно , дисертация – 886 стр. .

 27. Преди това конституцията, двукамерен парламент: сенат от 56 сенатори по 2 от област с мажоритарен избор да контролират долната камара
  – избор на съдии от народа с мандати
  – консултанти: пенсионирани съдии и прокурори от щатските системи (не федералната)
  Главен прокурор – лесно сменяем както в Германия го ометоха 2015 г.
  – оперативна самостоятелност на редовите прокурори
  – всеки окръжен прокурор да може да разследва зам. министри, министри, депутати, ако предтъплението е в района ,
  – спесиален прокурор към когото да е следствието и да изземва случаи засягащи престъпление повече от една област
  – закон за лишаване до живот от юридически права при саботаж от съдии, които не са избрани и не довършват делата си добросъвестно
  – разследване на всички съдии неприложими закона по дела с Топлофикация

 28. Аз писах тук в подкрепа наподобна идея, взаимствайки я от Красимир Иванджийски макар, че и той не автор на концепцията. Става дума за данък върху „доходите от вятъра“ или windfall tax. Ще цитирам отново текста, като смятам, че подобна мярка трябва да обхване целия период на прехода и всички висши държавни и общински служители, както и олигарсите.

  „Решението отдавна е налице – деприватизация, т.е. на кого служи държавата. Ако служи на мафията, както у нас, не може да става и дума за деприватизация. Откраднатото е „свещено“, а онова, което още не е, ще бъде откраднато.
  Но ако държавата служи на гражданите и народа, трябва да бъде извършен пълен и бърз „преглед на приватизацията“. Тук няма никаква давност, имайки предвид мащабите на престъплението – национален геноцид.
  Примерът беше даден от Англия, която по времето на Маргарет Тачър извърши колосална криминална приватизация на почти всичко. Но след нея дойдоха други хора, които извърши деприватизация, и на власт дойдоха хора, които казаха, че да се краде не е хубаво. И намериха прост изход от ситуацията, данъкът, което нарекоха „данък върху богатствата, донесени от вятъра“ – WindFall Tax.
  Той дойде след управлението на консерваторите на Тачър, при които повечето държавни предприятия бяха приватизирани на нереално ниски оценки. Върнатите пари отидоха за нови инвестиции, работни места, както и за образованието. /Подробности и формулите ще намерите за 5 минути в Интернет, както и вариантите на деприватизацията в други западни и източни страни, които се сблъскаха с този проблем./
  С една дума – необходимо е пълномащабно преразглеждане на резултатите от приватизацията срещу мафията, в полза на обществото, което вече едвам диша.
  Какво е Windfall Tax?
  Това е недоплатеният данък върху неизработеното с честен труд богатство и имущество. Например, ако в момента на приватизацията то е струвало 100 милиона долара, а е било купено за 10 000 долара. Това лесно може да се провери.
  Освен това всички нашенски приватизатори поемаха задължения за инвестиционни програми, за които забравяха веднага.
  Значи, има разлчия между задълженията на инвеститорите и на приватизаторите, между реалната цена на активите в момента на приватизацията и колко е било заплатено за тях.
  Разликата не е задължително да се върне с пари, може и в натура – производство или с акции, за да не страда бизнесът.
  Но, ако олигархът не е развивал никакъв бизнес, а само е грабил, тогава пълна конфискация, т.е. да се върне на държавата всичко онова, което е откраднал преди 25 години, и онова, което е натрупал от престъплението, т.е. с откраднатото след това.
  Това вече действа в други страни от Източна Европа – пълна конфискация на всичко, в чието начало е имало престъпление.“

  1. Съюз на Анти-Бандитските Сили

   Всъщност , госпожо, то друго не е измислено ! Вижте по-горе Римските проскрипции !

  2. Повечето от нещата за , които говориш са така , но сам знаеш , че няма как да станат поне на този етап. Не е въпроса само да се иска нещо. Трябва да се изградят условията при , които това може да се случи. Другото е говорене , от което също има полза , но то е незначителна част от това , което трябва да се направи.

 29. Никакво Велико народно събрание, докато не се вземат конкретни решения по това какво ще правим с:
  – къщата и луксозните апартаменти на кака Севда;
  – сарая на дядо Доган;
  – терасата и с поста генерален консул на момченцето Пацо Терасата;
  – Новата телевизия на Домусчиев – гелосания и със самия Домусчиев;
  – луксозното жилище „под наем“ на момченцето Влади Горанов;
  – многото къщи за тъщи и гости;
  – герберастките фирми – „Трейс груп“, „СИК”, „Ипон“, „ТИМ” и няколко други крадци от асфалт, от саниране на блокове, от здравни пътеки и др.;
  – мафиотите с бели престилки начело с тъй наречените професори Генчо Начев,Людмил Спасов, Николай Петров и Венцислав Мутафчийски;
  – аптеките и бензиностанциите на Марешки;
  – назначените некадърници на посланически и консулски длъжности;
  – герберастки телевизии, сайтове и мисирки;
  – и много други герберасти – мафиоти и мафиотски фирми, организации;
  – политолози, социолози, антрополози – Антоанета Христова, Георги Харизанов, Антоний Гълъбов; Стойчо Стойчев, Румяна Коларова, Харалан Александров и много други;
  – с лизачите, които 30 години се пребоядисваха: Тома Биков, Спас Гърневски, Георги Марков, Александър Йорданов, Антон Тодоров. Георги Близнашки, Огнян Герджиков, Емул Кошлуков, Бетина Жотева и много други;
  – с Ахмед Доган, Делян Пеевски, Йордан Цонев и цялата олигархо-мафиотска организация регистрирана като ДПС;
  – ЦЯЛОСТЕН АНАЛИЗ НА 30-ГОДИШНИЯ ПРЕХОД И ЛУСТРАЦИЯ ЗА ЗАЕМАЛИТЕ ПОСТОВЕТЕ: ДЕПУТАТ, МИНИСТЪР, ЗАМ.-МИНИСТЪР, ШЕФ НА АГЕНЦИЯ, ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
  Тъй като държавата е в тежка ИНСТИТУЦИОНАЛНА, ИКОНОМИЧЕСКА и МОРАЛНА КРИЗА, ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЕДНАГА да се състави СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ!
  Да се състави в спешен порядък НЕЗАВИСИМ СЛУЖЕБЕН СЪД от професионалисти и да се издадат присъди на мафиотите в спешен порядък. На всяко съдебно заседание да присъстват представители на гражданското съсловие С ПРАВО ДА ПРЕДЛАГАТ ПИСМЕНО СТАНОВИЩЕ ПО ПРИСЪДАТА.
  НА настоящия геребарстки мафиотски СЪД НЕ ВЯРВАМ!
  Едва след като се изчисти герберастката мафия тогава може да се мисли за Велико народно събрание.
  ТОВА Е!

  1. kaто те чета си казвам, тоя хъш що утки е включил в позива, че немоем да не попитам, а наказателнаебан, тип дуспа, пенал шрафной, батька що споко, споко с мънаните букви и гулемите пищови не са включени под императива : зофортно немедлено, имидиатли сейчас, те сега, А?

  2. Като те чете човек, ще си рече, че в цялата тая кочина само комунягите са ангелите.
   Съгласен съм напълно с написаното, ама нещо да речеш за престъпната приватизация на курнела, за гочето гергов, за овчаров, гечев и другите червени мафиоти?

   1. „Льотчикът да се маха“,да се замени с шофьора на самолета Валери Симеонов!

     1. Безпартиен,но мислещ за разлика от теб!

  3. Всяка диктатура ражда лъжци, крадци, РОДООТСТЪПНИЦИ и УБИЙЦИ.
   Колелото на българската ни история се върна в кърджалийския период (1790 – 1820 год.)
   Сега се намираме в началото на Възраждането т. е.19 век.Времето изисква нашата БОРБА за СВОБОДА.
   Робството създаде ВАСИЛ ЛЕВСКИ, но за жалост и неговите РОДООТСТЪПНИЦИ- ПРЕДАТЕЛИ и ОБЕСНИЦИ:
   еничари, помаци, евреи , цигани, заедно с турците заради ЗЕМЯТА на работливите българи – РОБИ.
   Историята ги знае, нищо че диктатурите умишлено ги укриват.Част от потомците им в миналия и
   сегашния век 21.век, които са във властта и сред олигарсите, са наследили техния морал:
   безразсъдно алчни и жестоки , с посредствен интелект, двуличници, измамници, подлизурковци.
   И родените на българска земя знаят имената им. Нищо, че 30 години се промиват мозъците на младото
   поколение. Баби и дядовци, останали днес сред живите, знаят от своите родители и помнят.
   Мои сънародници, пазете като очите си българската земя, която е хранила и ще храни българския народ.

   В.Левски няма нужда от нови каменни паметници, ( в Русе), а да се сбъднат неговите завети за свободен и справедлив живот в отечеството ни България .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *