« Върни се назад Публикувано на 13.07.2022 / 12:31

ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ НА ЕК! АРЕ ПО-ПОЛЕКА, ЧЕ ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА БОКО БИЛИ „МАНИПУЛАЦИЯ“! ЕК ПО БЮДЖЕТ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ПЕТОРНА ЕКСПЕРТИЗА! ДЕЛАТА ОЩЕ СА ВИСЯЩИ! ТЪП КРИЗИСЕН ПИАР НА ЕНП -ДЖИЯТА, Т.Е. БОКОВДЖИЯТА, ЕВРОДЕПУТАТ!

Изказване на Томаш Здечовски, председателстващ заседанието на Комисията по бюджетен контрол на ЕП:

„Искам да направя следното изявление в ролята ми на председател на официалната делегация на Комисията в България, която се проведе през април тази година – от 11 до 13 април.

На няколко пъти обсъждахме случай от висок обществен интерес под наблюдението на Специалната прокуратура в България и от Софийската градска прокуратура за процесуалните действия, свързани със снимки от вилата на бившия български премиер Бойко Борисов. Българската прокуратура предостави повече информация, която искам да споделя с вас от съображения за прозрачност.

01.11 – Относно процесуалните действия, свързани със снимки от вилата на бившия премиер Бойко Борисов – по време на предварителното производство бяха проведени редица следствени мероприятия. Бяха назначени общо пет технически компютърни експертизи за изследване на публикуваните снимки и видео.

Накратко – изследването показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има многобройни несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките.

Има несъответствие в цвета на водните знаци, полиграфските стикери и сенките на обектите. Изследването показа също, че има многобройни промени в характеристиките на файловете, манипулирайки датите на заснемане на снимките. Метаданните на някои от тях са били премахнати. Някои от снимките изглежда са направени във време, когато бившия премиер е изпълнявал официални функции извън дома си.

Според експертите позицията на обекти на различните снимки е една и също, въпреки че се твърди, че снимките са правени в интервал на година и половина. Според пет експертизи има обстоятелства, които поставят под въпрос авторитета на снимките и видеата…

Беше разпитвана и камериерката на г-н Борисов и тя твърди, че никога не е имало пари или златни слитъци в чекмеджетата.

Това е всичко и ако искате да получите това писмо от прокуратурата, ще ви го дам, защото то не е тайна“.

ТОВА, КОЕТО ОХОТНО ТИРАЖИРАТ И ВСИЧКИ СЛУГИНСКИ МЕДИИ, Е ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ!!!

Първо, снимките и видеа, които първа АФЕРА разпространи и публикува, са обект на досъдебни производства в СГП, КОИТО ОЩЕ НЕ СА ПРИКЛЮЧИЛИ И СА ВИСЯЩИ!

Второ, въпросната Комисия по бюджет в ЕК НЕ МОЖЕ ДА ИЗВЪРШВА КАКВИТО И ДА Е ЕКСПЕРТИЗИ, КАМО ЛИ ПЕТОРНИ!!!

Трето, въпросният евродепутат Томаш е член на ЕНП, т.е. боковджия, и прави евтин кризисен пиар на гербаджиите, респективно Боко Тиквата.

Четвърто, въпросният евродепутат се позовава на „доклад“ от прокуратурата, което е пълна манипулация, защото ТАКЪВ ДОКЛАД НЯМА, ДЕЛАТА ВСЕ ОЩЕ СА ВИСЯЩИ, и ако информация е дадена, защото е поискана от европейски представители, то тя е по това, което се работи от прокуратурата, и е абсолютно некоректно да бъде тиражирано като „петорна експертиза“ и резултати от нея в „доклад“.

Още повече да се тиражира манипулативно, като ли че тази петорна експертиза е извършена едва ли не от Европейската комисия по бюджет, което е ПЪЛНА ЛЪЖА!

Пето, абсолютната манипулация на въпросният ЕНП – Томаш обслужва ГЕРБ и Боко Тиквата, и цели да го изпере преди предсрочните избори. Някой, който е посъветвал Боко Тиквата да поръча тоя идиотски кризисен пиар, е пълен идиот, защото сега Боко сам се набутва в бутонките не само на АФЕРА, точно по темата „кюлчета и чекмеджета“!

Шесто, а най-смешното е, че била разпитана камериерката и тя била казала, че не била виждала кюлчета и пачки.

Ташак, музика и вести от ЕК!

Отвратителното е, че всички СЛУГИНСКИ МЕДИИ, моментално подеха тази отвратителна манипулация без да анализират критично!

Аре, по-полека с чекмеджетата на Боко Тиквата, имате много здраве от АФЕРА, че са „манипулирани“!

Afera.bg

«