« Върни се назад Публикувано на 23.04.2014 / 13:51

ПЪЛНАТА ИДИОТСКА ТРАГЕДИЯ НА ОД МВР – ВАРНА ПРОДЪЛЖАВА! ЩЕ ПОДПАЛЯТ ГРАДА, „БАСТУНИТЕ” НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ – КАТО МУХИ БЕЗ ГЛАВИ!

 

Както АФЕРА не е спирала да алармира, варненската дирекция на МВР, управлявана от Чавдар – Нанков – „Барби”/”Чавката” и Валентин Тренев – „Ебати”, е в тотална катастрофа за кеф на бандити, корумпирани типове и контрабандисти. Хората на „бастуна” Цветлин Йовчев са на път, като едни нещастни „нероновци”, да оставят Варна да изгори, докато си бъркат задните части. Всеки ден в морската столица се палят автомобили, голямата част от които са наказателни акции, заради разпределение на нарко-територии.

Публикуваме поредното безумие, сдиплено от ОД на МВР – Варна, находка на сайта www.varna.topnovini.bg:

„МВР не може да установи категорично дали колите във Варна се палят умишлено

„Никой не е казал, че полицията не разполага с улики за умишлен палеж. Казах, че причините се установяват”. Така говорителката на варненската дирекция на МВР Ивана Милева отговори на въпроса разполага ли полицията с оперативни данни, според които зачестилите напоследък палежи на коли в морската столица са в резултат на извършени злоумишлени престъпления. Относно последния инцидент, при който има две обгорели коли на ул. „Македония”, Милева заяви, че не може да говори по въпроса „с категоричност”, тъй като палежът е извършен в тъмната част на денонощието – обстоятелство,  което затруднявало работата на следователите. Попитана дали употребата на съществителното „категоричност” означава, че все пак криминалистите имат първоначална версия, Милева отговори: „Това е всичко, което мога да кажа”.

На въпрос дали десетките изгорели автомобили през последния месец са се възпламенили случайно, от само себе си, полицейската пиарка отговори, че когато ставало въпрос за техническа неизправност, тя бивала изрично упомената. „Когато има някакви други подозрения, обикновено причините се установяват”, повтори тя, но без да отговори колко време отнема на органите на МВР да установят умишлен ли е един палеж, или не. Проверка на Topnovini.bg показа, че изготвянето на една пожаро-техническа експертиза отнема средно около две седмици, или с други думи от варненската дирекция на МВР вече би трябвало да имат първоначални данни за характера на десетките пожари, засегнали МПС.

Заради зачестилите напоследък случаи на поразени от огън автомобили във Варна, както и поради липсата на аналитична информация, Topnovini.bg отправи по официален ред следните въпроси към директора на варненската полиция:

1.    Колко леки коли са горели на територията на град Варна за периода 23 март 2014 – 23 април 2014?
2.    В колко от случаите има данни за умишлен палеж?
3.    Може ли да се говори за определен (типичен) почерк на палежите, имайки предвид марките на поразените автомобили и запалителните средства, които са употребени за целта?
4.    По какви версии работят органите на МВР, резонна ли е хипотезата за ново преразпределение на наркопазара, има ли задържани извършители/поръчители на палежите?

www.varna.topnovini.bg

АФЕРА може да отговори на поставените от колегите въпроси с едно голямо „НЕ”, тъй като имаме информация от брилянтните си източници, че „Чавката” и „Ебати” не само нямат хабер и никаква информация за палежите, но и няма да имат. Защото „оперативно” „чавките” и „ебатитата” са точно на „нивото” на шефа си Цветлин Йовчев.

Който още търси „къртицата”.

Afera.bg

 

 

 

«